Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha anyukám rengeteg...

Mit tegyek ha anyukám rengeteg sok sört iszik minden nap?

Figyelt kérdés
Kértem szépen, rondán hogy vegyen vissza de semmi. Munka közben is. napi 6 doboz
2024. máj. 13. 15:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
Az okát próbáld vele megbeszélni,ha ebben partner. Sokan fordulnak az alkoholhoz olyankor,amikor valamit egyedül nem tudnak megoldani,viszont szégyelnek segítséget kérni. A pillanatnyi megnyugvást és örömöt ezután már átveszik a testi tünetek is,ami miatt nehezebb már leszokni az alkoholról.
2024. máj. 13. 17:24
 12/22 anonim ***** válasza:
94%
10-es, hogy szarunk a fejére, az csak a következő lépés lesz. Először évekig próbálunk segíteni egy embernek, aki kösz de nem kér belőle. Aztán rájövünk, hogy ha így folytatjuk, akkor hamarabb tönkremegyünk, mint a célszemély, és ekkor jön el az a pont, hogy ok anyu, majd szólj, ha józan életét élsz aztán legközelebb akkor jövök.
2024. máj. 13. 17:25
 13/22 anonim ***** válasza:

12

Elhiszem. Sajnalom.

2024. máj. 13. 17:32
 14/22 anonim ***** válasza:
36%
Orvos, laborvizsgálatra beutaló majd közölje, ha így folytatja belehal.
2024. máj. 13. 17:47
 15/22 anonim ***** válasza:
43%
Semmit nem tudsz tenni, magadat tudod védeni. Nem tudod az alkoholizmusból kigyógyítani, ha ő nem akarja. Szüntesd meg a kapcsolatot, és gyűjts a temetésére, mert évtizedekkel hamarabb fog bekövetkezni, mint alkohol nélkül. Sajnos neked ez jutott.
2024. máj. 13. 18:12
 16/22 anonim ***** válasza:
Munka közben hogy?
2024. máj. 13. 18:23
 17/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:

6 doboz, 3 liter nem kevés, pláne 5 %-osból, de ilyen mennyiség 4 %-ból is szép teljesítmény.

Nem tudom, hány kg testsúlyra vetítünk, de akárhogy is.

Ráadásul nők esetében még károsabb is elvileg a májra és egyebekre.

2024. máj. 13. 18:31
 18/22 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos az a helyzet hogy

semmit nem tudsz tenni.

Meg próbálhatod meggyőzni

de úgysem fog sikerülni.

Az én anyukám szintén sok

sört ivott egy nap meg ivott

6 dobozzal és én nem tudtam

tenni ez ellen semmit.

Az volt a legrosszabb

hogy mindig engem küldött el

A boltba is hogy én vegyem

meg neki. Ez már 8 éves koromban is így volt és egyszer kiborult

a szatyor és nagyon kínos volt

mert a járókelők is észre vették.

Én a végén már rá hagytam

és nem tettem semmit mert

nem hallgatott rám.

Szerintem te sem tudsz sokkal

többet.

2024. máj. 13. 18:34
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Én megpróbálnék vele beszélni azért, hogy mi a baj, ha szeretne beszélni akkor számíthat rám és jelezném felé hogy ez így nem lesz jó.

De elég valószínű hogy tagadni fogja este még te leszel a sz*r.

2024. máj. 13. 18:37
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

Alkoholista volt a férjem. Sajnos későn vettem észre,hogy az. Az a napi egy két hosszúlépés,majd fröccsök nem tűntek soknak. Akkor még nem tudtam,hogy a rendszeres ivászat is annak számít. És egyre több kellett neki. Én pedig csak cseszegettem,kiabáltam vele,és minden lúzernek elmondtam. Ő nem veszekedett velem,csak még többet ivott.

Válásunk után derültek ki dolgok a családi hátteréről,amiket nem tudott feldolgozni. És inni kezdett.

Szóval,kicsit lelkiismeret fuldalásom van,mert nem veszekednem kellett volna vele,és magára hagyni,hanem megkérdezni miért jó ez neki?

2024. máj. 13. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!