Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám függővé teszi a...

Anyukám függővé teszi a hangulatát ez enyémtől, és ebből rengeteg konfliktusunk adódik. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Ha feszült vagyok valami miatt, és elmondom neki, mi a bajom, ő még jobban felhergeli magát, és elkezd velem üvöltözni, a végén pedig folyton visszahárítja rám: "Te idegesítettél fel engem azzal, hogy feszült vagy". A probléma megoldása pedig mellékes, az a lényeg, hogy ő sértve érzi magát azt' kész. Mit lehet ezzel kezdeni?

2012. máj. 14. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Tudom tiniként nehéz a sok hormonnal. Nem kell elrejteni de tudni kell jól tálalni a dolgokat ha tudod, hogy milyen tipusú embernek mondod s az hogy fog reagálni rá.

Pl: ha nagyon ideges vagy valamiért próbálj meg mondjuk levezetni futásban, sportban, én megrögzött edénysuvickoló vagyok :) vagy zenére tornázz, ha jól kimozgatod magad s lefáradsz testileg akkor az agyad is kikapcsol s utánna már nem "nagy hőfokon" fogod átadni a dolgot anyukádnak aki úgy látszik igen empatikus az érzelmek terén csak reagálni rá nemtud jól. :) A legjobb emberek mindig igenjól tudják a környezetüket manipulálni (nem csak negatív módon!) amihez az kell hogy ismert őket s mit miért, hogyan tesznek. Ha érted a viselkedés rendszerüket akor már tudod hol csípd meg a dolgot s alakíthatod is talán! :)

2012. máj. 14. 21:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Aha, ebben igazad van. Törekedni arra, hogy megértsem, miért reagál úgy, ahogy - nagyon hasznos tanács volt, köszönöm szépen!
2012. máj. 14. 22:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem, előre örültem a medve bőrének. Ezt az agymenést lehetetlen megérteni. Ma reggel bebizonyította.

Élvezi a nő, hogy mindenkit sakkban tarthat azáltal, hogy megsértődik és egész nap érezteti, hogy a tyúkszemére léptünk, csak mert hogy ÉPP NEM VOLT JÓ KEDVÜNK.

Nem vagyok tini, ne úgy nézzetek rám, mint egy hisztis tizenévesre. Anyámmal szemben nem lehetek őszinte! Ha véletlenül aggódok valami miatt, ő rögtön kap az alkalmon, bevágja a durcát és még ő van felháborodva.

Azt mondja: "ő már nyugodtan szeretne élni, nem függeni mindenki baromságaitól". Egy anya hogy mondhat ilyet?! Kétlek, valami épkézláb tippet adjatok már, hogy mit kell tenni ebben a helyzetben! Nem nyílhatok meg a saját anyám előtt... ÚR ISTEN!

2012. máj. 15. 06:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem kell megnyílnod az anyád előtt. Szerintem. Én már kb. 10 éves korom óta nem beszélek neki semmiről, ami nekem valóban fontos. Most vagyok 24 éves. És nincs ezzel semmi gond. Illetve de, lehet, hogy ez baj, de nem tudok rajta változtatni. Próbáld meg elkezdeni a saját életedet élni. Építs minél jobb baráti kapcsolatokat. Nem tudom, hány éves vagy, de ha még nem dolgozol és nem élsz külön, ennek úgyis el fog jönni az ideje. Én a helyedben megpróbálnám építgetni a tőlük független életemet, anélkül hogy erről a szüleimnek bármit is mondanék. Javasolnám még a Mérgező szülők c. könyvet, Susan Forward írta. Én más könyvet nem ismerek a témában, ezt olvastam, de nagyon jó. A te problémádra nem biztos, hogy van benne konkrét megoldás, de leírja egy csomó féle szülő gondolkodásmódját, így könnyebb őket megérteni. És könnyebb talán elszakadni is tőlük, mert a legtöbb szülő mostanában tényleg irracionális és tarthatatlan állapotokat alakítanak ki.
2012. máj. 16. 15:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2012. máj. 16. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!