Ha (eddig úgy néz ki) leépítés miatt rúgnak ki és a "főnökasszony" rám szállt az utóbbi pár napban, holott eddig nem volt konfliktusunk, az azt jelenti, hogy befellegzett a karrieremnek?
Másfél éve dolgozom egy gyárban mint külkereskedelmi ügyintéző. Ez volt az első munkahelyem, a társaság hamar befogadott, de általánosságban véve jellemző volt a furkálódás, egymás lelkébe taposás a cégnél. Én viszonylag szerencsésnek mondhatom magam, mert szerettek általánosságban, csak hát ugye nagyon fiatalon kerültem oda (21) ezért rendesen pakolták rám a sziszi-fuszi melót, de persze az elején nagyon motivált voltam és mindent megcsináltam.
Nyáron az anyacég ellen csődeljárás indult és szépen felemésztették a céget...most már alig dolgozik valaki a termelésben, alig van megrendelésünk és persze a héten leépítés lesz az irodai dolgozók között is. Ez miatt persze pattanásig feszültek az idegek.
A lelkesedést és a motivációt teljesen elveszettük, én sem adtam bele 100%-ot a munkába (mondjuk márciusban 35 túlórám volt...)
A csapatvezető csajnak nagyon felvitte az Isten (és az új főnök) a dolgát, semmit nem csinál egész nap, csak dirigál. Alapjában mindenki utálja, mert kétszínű, mondjuk engem sose bántott. Egészen idáig. Beleköt mindenbe, az apró hibáktól kezdve, hogy mikor megyek haza, (holott most kikötötték, hogy nem szabad túlórázni, mert az azzal egyelő, hogy szarul végzed a melód). Nem vesztük össze, csak lehet érezni a feszültséget köztünk és nem sok kell, hogy robbanjon az agyam.
Tehát nem tudok kiigazodni rajta és félek, ha bejeleni h kirúg (amit már feldolgoztam magamban) akkor nem ad referenciát, még ha meg is kérem. Vagy mondjuk ha elmegyek interjúra, a potenciális új munkaadó felhívja a volt céget és elhordanak mindenféle rossz munkaerőnek... :( pedig tényleg nem adtam szerintem rá okot.
Szerintetek mi a megoldás? Beszéljek vele? Vagy nem feltétlenül kell mindenhova referencia? Elvileg ismerek embereket, akik óriásit bakiztak és mégis van új melóhelyük..Nagyon félek :S
de őszintén, ti megszakadnátok a munkában, ha tudnátok, hogy nemsokára kirúgnak és úgy bánnak a dolgozókkal, mint a bábokkal?
Szerintem eleve ott cseszed el a dolgokat, hogy túl sokat foglalkozol az emberekkel, és keveset a munkával!
Aki jól dolgoziki, azt nem szokták cseszegetni.
"de persze az elején nagyon motivált voltam és mindent megcsináltam"
Ezt kéne tenned most is, és akkor nem szálnának rád, ugyanis ezt várják el tőled még másfél év után is képzeld el!
Ha meg akarod tartani az állásod, akkor vegyél vissza az arcodból, és kezdjél el újra úgy dolgozni mint amikor odakerültél!
Egyébként pedig tévedésben vagy azzal kapcsolatban, hogy "bejelenti, hogy kirúg" ez nem egy emberen szokott múlni!
Hacsak nem valami személyes (mondjuk részegen mész dolgozni), vagy orbitális szakmai probléma van.
Minden létszámleépítés előtt, többnyire összeül 4-5 fej, akárhol is (lehet ez az iroda, vagy akár egy kocsma , vagy a fészbuk cset) és kiértékelik a dolgozókat, és az veszik aki senkinél sem bejövős.
Próbálj úgy dolgozni, hogy a "kulcsemberek" lássák rajtad a győzni akarást! Lássák azt, hogy nem csak megszokásból jársz be oda. a kollégákra meg sose halgass, ugyanis azok a "versenytársaid" de akár konkurenciának is tekintheted őket...
Ha meg valami nem világos, akkor alapvető hogy KÉRDEZEL!
Amíg kapsz értelmes választ a kérdésedre addig nincs gond..
Gond akkor van ha nem választ vagy útmutatást kapsz, hanem már visszakérdeznek segítő szándék nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!