Miért tartják a régebbi generációk problémának,hogy a gyereket nem a teljes megalkuvásra neveljük?
Engem például megalkuvásra neveltek a szüleim.A következőképpen:
-A tanárnak mindig igaza van, még akkor is, ha nincs.
-A főnöknek szintén, mindig igaza van, az van, amit mond, akkor is igaza van, ha nincs.
Y generációs vagyok.Nekem ebből a hülye nevelésből voltak problémáim, kezdetben nem tudtam kiállni magamért és az érdekeimért és sok idő kellett, mire ezt letudtam vetkőzni.
Már van egy kislányom, hamarosan érkezik a tesó is.Én teljesen másként akarom nevelni.
Márpedig úgy,hogy álljon ki magáért.Nyilván, ne kezdje el a tanárokat káromkodna elküldeni melegebb éghajlatra, de azért álljon ki magáért.Ha igazságtalanságot, inkorrektséget érez jelezze a tanárnak, szóljon vissza neki, kommunikáljon.
A kritika az,hogy "neveletlen" elkényeztetett gyerek lesz belőle.Mitől neveletlen, ha kiáll az érdekeiért?
Azért némelyik pedagógusoknak is el kellene gondolkodnia,hogy a tisztelet kölcsönös.Ne egyoldalú legyen.
Azért probléma ez nekik, mert tanulatlan, szűk látókörű, világot nem látott, nyelveket nem beszélők.
Akiknek kádár, meg a gyár megmondta mit gondolhatnak, mit tehetnek és akkor jár az örök élet, ingyensör.
Most meg pilláznak, hogy nm csak becsicskult, engedelmes élethelyzetek vannak.
Megalkuvó nyomorultak, persze a fiatalok között is vannak.
"akkor is neki lesz igaza mert ő a főnök.
Ezzel mit tudsz kezdeni?"
Mondjuk ha bűncselekmény, bántalmazás, akkor tudod jelezni a munkahelyen.
Meg el tudsz menni.
De jó, hogy a szüleim engem másképp neveltek.
Így legalább tudom, hogy én hogyan nevelem a gyerekeimet.
Régi sztori: anyu mindig azt mondta, hogy álljak ki magamért, ha figyelmeztetést kapok mosolyogva írja alá.
Így is volt. Az akkori angol tanárom egyfeszt a tesómhoz hasonlított, osztályozni is úgy osztályozott, aztán megmondtam neki, hogy az igazgatóhoz fogok menni, mert én nem a tesóm vagyok, és nagyon unom ezt. Kaptam egy figyót, de onnantól kezdve nem voltam a nővérem árnyékában.
Akinek megvan a magához való esze, és össze tud kötni két pontot, most aztán a válaszok alapján láthatja, hogy miért is vagyunk mi magyarok, ott, ahol vagyunk.
Mint a szemellenzős lovak. Bele se akarnak nézni semmibe. Csak a birkasor.
Kemény.
És nem lehet nekik megmagyarázni.
Azért mert a kommunikáció olyan felek között működik, ahol nagyjából ugyanazt a mozit nézik a felek.
Az egész ország pszichoterápiás eset.
Tisztelet a kivételnek nyilván, pl. a 22-es látja jól, meg akik hozzá hasonló választ adtak.
A többiek pedig nem látják, hiszen pont róluk szól a kérdés.
Én is Y generációs vagyok (35 éves) és értem mire gondol a kérdező.
Sajnos jellemző még az idősebbekre az áldozathibáztatás, a megalkuvás, a hierarchikus rendszer, tehát felfelé nyal, lefelé tapos.
A mi generációnk gyerekei talán már egy normálisabb világban lehet felnőtt.
A mi korosztályunkból is sokan még viselik a traumák következményeit.
27
A mostani generációnál jobban senki sem alkalmazza a felfelé nyal, lefelé tapos metódust :D
Ezért baromság generációkról beszélni.
Soha nem volt ennyire énközpontú világ mint most, minden pszichológiai könyv arról szól, hogy valójában veled semmi probléma nincs, csak mindenki más a hülye, hogy ne állj be a sorba, minden coach arra tanít, hogy hogyan kell énközpontúnak lenni, hogy ha sikertelen vagy az amúgy nem is a te hibád, hanem mindenki másé, és a mostani generáció az, aki kivet magából, ha nem 150 ezer forintos sneakerben jársz, mert akkor nem sokat érsz.
"Azért probléma ez nekik, mert tanulatlan, szűk látókörű, világot nem látott, nyelveket nem beszélők."
Azért ezt így ne jelentsd ki. A kérdező szülei csak valamivel lehetnek iősebbek az én szüleimnél, olyan 60 körül, és köszike, de egyik sem igaz rájuk. Anyámnak pl. két felsőfokú nyelvvizsgája. Nem tudom, honnan szeditek ezeket a hülyeségeket. Nektek nincsenek szüleitek?
AZt már csak halkan jegyzem meg, a magyar diákok között végzett matematikai és szövegértési tesztek eközben évek óta romló tendenciát mutat és az átlag iq is jóideje csökken. A 90-es évekig nőtt az átlag iq, azóta pedig csökken.
29.: Ha meg valamelyik fiatal véletlenül segít a másiknak, instant szarul érzi magát, egy kihasznált lúzer baromnak :D
Ha esetleg a haverjai is szemtanúi, akkor rögtön jönnek a "nehogy már becsicskulj" és társai dumák :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!