Édesanyám tűrhetetlen! Mit tegyek?
Sziasztok!
20 éves fiú vagyok, jelenleg a MÁV tanfolyamán vagyok. Anyám mellett élek, így egyszerűbb, de keresek nettó 300 ezer forintot is a tanfolyammal, így 100 ezret mindig leadok, így abból főz stb. Anyám ezt ellenezte, mert, hogy ő az anyám stb.
Nos, a probléma ott kezdődik, hogy napi 20 szál cigit elszívok, állandóan csak szívok sajnos, nem csak a cigi miatt, hanem anyám miatt is. Anyám folyamatosan azt csinálja, hogy bemegy a szobámba és kidobja a cigimet a kukába, avagy balhézik velem.
Én tegnap este felhoztam neki a szokásos hiszti után, hogy kérem, 4 hónapja fizetek 100 ezret neki, erre fogta magát, elkezdett sírni, hogy megfogok halni rákba, és odadobott nekem kb 400 ezer forintot, hogy ez az én pénzem és nem kell neki, és ez az ő háza, ő vára, ő mondja milyen életmódot éljek, nem azért szült a világra, hogy drogozzak. Nem drogozok, nem is értem, hogy jön ez, plusz felnőtt vagyok!
Azóta nem szól hozzám, bocsánatot is próbáltam kérni, ignorál. Nem tudom mit tegyek sajnos...
Mondd meg édesanyádnak, hogy mérsékeled a cigarettázást.
Talán egy kicsit megnyugszik.
Húsz szál cigaretta egy kicsit sok.
Próbáld meg csökkenteni.
Anyud aggódik az egészségedért, jogosan.
Egy tűrhetetlen anya más tészta. Az elnyom, korlátoz, számon kér, zsarol. És nem csak egy karton cigi (/nap...) miatt, hanem mindej területen.
Fizikailag és mentálisan se tesz jót - az én édesanyám nagyon jófej, de üvöltött rám csak amiatt, mert elvonási tünetei lettek. Egyszer nem találtuk a doboz cigijét, mert beesett valami mögé. Hallod, rendesen hallottam a fejemben az időzített bomba kattogását.
Ha te nem is vagy ilyen, attól még nagyon durván magához láncol téged is. Tényleg egy ilyen büdös, egészségtelen rúd szolgája akarsz lenni?
Annak ellenére, hogy nem dohányoztam soha, nem értek az anyával egyet. Ha dohányzik a felnőtt fia, akkor dohányzik. Annyit várhat el, hogy ne a közös szobákban, konyhában dohányozzon, hanem a saját szobájában vagy a lakáson kívül. Nem lehet azt mondani, hogy megszabhatja a felnőttnek, hogy hogyan éljen. Pláne nem sírva. Ez egy érzelmi zsaroló anya. Szerintem nemcsak ezen mehet a konfliktus, az ilyen anyák még sokszor azt is megszabják, mit és mennyit ehet a felnőtt gyerek, mibe öltözzön, milyen frizurája lehet, hány órára menjen haza, stb.
Én a kérdező helyében inkább elköltöznék. Havi több százezerből már el lehet. Akkor nem kell az anyja nyavalygását hallgatni. Az ilyen anyákkal általában nem lehet nyugodtan megbeszélni, hogy vegyen vissza a korlátozásból, mert az élteti, ha uralkodhat a gyereke felett és tízévesként kezelheti.
5, az ilyen bagófüggők szívják mindenhol, aztán meg szállnak tömegközlekedésre és forog az ember bele a szagtól. azt meg, hogy az édesanyja házába ne cigizzen ha az nem engedi, akkor alap.
Már albit keres, de nem tudom tudja-e hogy a legtöbben tilos dohányozni
"bemegy a szobámba és kidobja a cigimet a kukába, avagy balhézik velem."
Ha felnőttnek tekint, nem mehet be a szobádba, nem turkálhat a holmidban, és gyerek cuccát se dobhatná ki szó nélkül.
Hogy félt, az más kérdés, de nem hagy élni, tapintatlanul megsérti a privát szférádat és a jogaidat.
Legjobb lenne, ha elköltöznél.
Fecskének elgurult a gyógyszere, itt hisztizik a #49 14:44 kommentem miatt :D
Szegény kérdező, törölte a gyakoriját, mekkora veszteség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!