Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám tűrhetetlen! Mit...

Édesanyám tűrhetetlen! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves fiú vagyok, jelenleg a MÁV tanfolyamán vagyok. Anyám mellett élek, így egyszerűbb, de keresek nettó 300 ezer forintot is a tanfolyammal, így 100 ezret mindig leadok, így abból főz stb. Anyám ezt ellenezte, mert, hogy ő az anyám stb.

Nos, a probléma ott kezdődik, hogy napi 20 szál cigit elszívok, állandóan csak szívok sajnos, nem csak a cigi miatt, hanem anyám miatt is. Anyám folyamatosan azt csinálja, hogy bemegy a szobámba és kidobja a cigimet a kukába, avagy balhézik velem.

Én tegnap este felhoztam neki a szokásos hiszti után, hogy kérem, 4 hónapja fizetek 100 ezret neki, erre fogta magát, elkezdett sírni, hogy megfogok halni rákba, és odadobott nekem kb 400 ezer forintot, hogy ez az én pénzem és nem kell neki, és ez az ő háza, ő vára, ő mondja milyen életmódot éljek, nem azért szült a világra, hogy drogozzak. Nem drogozok, nem is értem, hogy jön ez, plusz felnőtt vagyok!

Azóta nem szól hozzám, bocsánatot is próbáltam kérni, ignorál. Nem tudom mit tegyek sajnos...

ápr. 4. 13:30
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
86%

Egyrészt felnőtt vagy, így azt csinálsz, amit akarsz.

Másrészt tényleg nagyon káros a cigi, pláne 20 szál minden nap. Anyukád aggódik.

(Én cigis anya mellett nőttem fel, a párom is cigis. Azt is látom, mi történik, ha nem jutnak hozzá. Akkora hülyeség az egész procedúra, ahogy van, semmi jót nem látok benne... az hagyján, hogy a szaga is borzasztó)

Szerintem próbáld megbeszélni a problémát. Egyáltalán szeretnél leszokni? Akkor mondd el neki, hogy oké, csökkented az adagot, vagy átállsz valami másra (tapasz, rágó, mittudomén) ami segít.

ápr. 4. 15:17
 22/53 anonim ***** válasza:
31%
Sajnos sok szülő a végletekig túlreagálja a számára nem tetsző dolgokat a gyerekével kapcsolatban. Sokan sajnos nem csak túlféltőek, hanem károsan beleavatkoznak mindenbe, mindent meg akarnak mondani, mit hogy csináljon a gyerekük. Sokan azt hiszik a gyerek a tulajdonuk és irányíthatják. Amúgy meg ki ne cigizett volna fiatalon? Kb minden második ember. Majd leszokik, fiatal. Annyit tehetsz, hogy nem anyád előtt szívod, akkor nem kell hallgatnod az érzelmi zsarolásait. A cigit meg jól dugd el, ne hagyd elöl.
ápr. 4. 15:18
 23/53 Grizesteszta ***** válasza:
70%

#22: Te nem vagy komplett! Nem elég, hogy cigizik, de még sunyi is legyen? ( akkor már inkább a cigi...) Ha nem akar leszokni, akkor vállalja fel és kezelje a mama 'tűrhetetlen' reakcióit vagy tényleg költözzön el!

És nem, de dohányzik minden 2. ember fiatalon, pláne nem napi egy dobozzal...

ápr. 4. 15:41
 24/53 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem te vagy a tűrhetetlen összebüdösíted a lakását és passzív dohányzárra kényszeríted. ha te meghalsz senkit se érdekel, de ártatlant ne veszélyztess
ápr. 4. 17:19
 25/53 anonim ***** válasza:
87%

Nem tehetsz a szenvedélyedről? Lefogtak a többiek és addig cigiztettek míg rá nem szoktál?

Költözz el, a saját lakásodat úgy büdösíted ahogy akarod. Amúgy undorítók a cigis kallerek, messziről húzzák maguk után a kondenzcsíkot forog az ember bele tőlük.

ápr. 4. 17:22
 26/53 anonim ***** válasza:
80%

Nem dohanyzokent rohadt irritalo, hogy en viseljem el a dohanyosokat. Miert nem lehetne forditva? Gusztustalan budos, karos az egeszsegre, es draga is. Miert kell?

Mondom ezt ugy, hogy kocadohanyos voltam, most kismama vagyok, mar nem szivom. Masok miert nem tudjak letenni?

ápr. 4. 18:02
 27/53 anonim ***** válasza:
89%
Kedves kérdező, a te privátod sem érdekel. És nem, nem vagyok idióta.
ápr. 4. 18:59
 28/53 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, nem én szívok el két doboz cigit egy nap és várom el, hogy más a cigiszagot szagolja...

;)

ápr. 4. 19:01
 29/53 anonim ***** válasza:
82%

Aki dohányzik, az nem érzi a cigiszagot magán.

Legalábbis nem olyan mértékben, mint az, aki nem dohányzik.

Én is cigarettáztam 30 éven keresztül.

Az utóbbi időben torokbántalmakkal jártam orvoshoz. Megkérdezte, mennyi cigit szívok.

Aztán, amikor hazafelé mentem, rá akartam gyújtani, aztán azt gondoltam magamban, most, vagy soha.

Azóta nem dohányzom.

Ezért írom, hogy ha valaki akarja, le lehet róla szokni.

Csak el kell jutni odáig, hogy le akarok szokni.

ápr. 4. 19:09
 30/53 anonim ***** válasza:
20%

20 évesen még biztos nem tart ott, hogy egyáltalán le akarja tenni. Mikor szívja, ha nem most? Még pár év, kiélvezi, aztán majd leteszi, ha idősebb lesz.

Az, meg hogy büdös, hát istenem, nem kell ölelgetni, meg dörgölőzni hozzá, ha kültéren szívja, minimálisan lesz csak olyan a ruhája. Felteszem a házban bent nem szívja, azt én sem engedném.

ápr. 4. 19:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!