Az alábbi esetben mit lehetne tenni? A helyzet már türhetetlen, kikészíti az egész családot idegileg!
Szia!
Ez úgy érzem, nem ellened és a baba ellen van, őt, titeket szeretne védeni.. Inkább hugod az aki kicsit tarthat tőle.. (Nem te vagy a kedvenc unokája??)
Ez nagyon dúrva, és kicsit félelmetes.. Sajnos ebbe senki nem tud megfelelő választ adni, csak azt tudom én is mondani, hogy biztos a nagymama betegsége lehet az oka. Minden képpen ki kellene vizsgáltatni, és hidd el, nem rosszindulatból mondom.. Az én mamaám is anyumra képes volt azt mondani, hogy ellopta az egyik disznóját, miközben előtt egy héttel vágta le. És csak akkor ment orvoshoz, mikor a mentő vitte.. Azóta (5 éve) csak fekszi... Tehát agyi probléma lehet nállatok is a háttérbe..
Nagyon is előfordulhat, hogy elmebeli problémája lehet, de sajnos a pszichés betegeknek nincs betegségtudatuk, ezért orvoshoz sem nagyon tudod vinni, ha nem akar menni. De ha valahogy elhurcolod, utána is gond van. nekem anyukám ilyen mániás, agressziv, kötekedő. Nagy nehezen orvoshoz vittem pár éve, amíg szedte a gyógyszereit és járt kontrollra, egész normális volt. Most lassan egy éve egy-két "jóakaró" lebeszélte a gyógyszerszedésről és gyakorlatilag 3 hét alatt visszazuhant az eredeti állapotába.
Csúnya amit írok, de a mama bár idős, de még jó sokáig élhet ahhoz, hogy pokollá tegye az életeteket.
Én azt mondom, bármi áron, de költözni tőle minél messzebbre. Sajna a hugodnak ez nem megoldás, mert ő ugye marad a szülőkkel, tehát továbbra is veszélyben lesz. Nagyon durva helyzet, de igazán nem tudsz mit tenni. Kényszer-gyógykezelés csak akkor van, ha a beteg közveszélyessé válik, vagyis vagy maga, vagy más ellen fordul. A fenyegetőzés az nem elég, csak félő, hogy egyszer be is váltja.
A babát meg tartsátok tőle távol. Én sem viszem anyámhoz, egyrészt mert fizikailag is féltem a picit, másrészt meg nem feltétlenül van mentálisan sem jó hatással a gyerekre egy elmebeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!