Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más anyukájának is vannak...

Más anyukájának is vannak kellemetlen megjegyzései?

Figyelt kérdés

13 éve (21 éves korom óta) lakok külön a szüleimtől, felköltöztem a fővárosba egy a szülőfalumból, ami a nyirségben van. Azóta férjhez mentem, van egy 4 éves lányom. Albérletben élünk. Anyám mindig olyan emberek életét emlegeti, akikhez semmi közöm. A barátnője lányának milyen jól megy, családi házát építettet, nekünk mikor lesz? Xy veje rendőr Debrecenben, szolgálati lakása van. Nekünk miért nincs? Xy férje orvos, nagyon jól megy nekik. Nekünk miért nem? Vegyünk vidéken házat. Abba nem gondol bele, annyira már nem olcsó ott sem, kevesebb a munka. Néha a munkahelyemről szimplán jófejségből elhoz a metróig a főnököm. Miért nem "fogom" meg? Családja van, nekem is. Egyébként autónk van, nem vezetek a fővárosban, azért is lenéz az anyám. Otthon a kis faluban az ottaniak autóval járnak mindenhová. Mással nem is nagyon tudnának.

Apukám az egész életét ledolgozta, anyu is. Apa mindig jobban keresett, céges autója volt, kafatéria már 20 25 éve, anyu őt is szekálta. Xy vállalkozó, fellépő öket a pénz? Szegény apa amikor csak tehette maszekolt hétvégenként a szabadnapjain. Ha véletlenül nem volt maszek munkája, anya azt is a fejéhez vágta. Apa szabadságjai maszekolással teltek főleg. Mire jó szekálni a másikat?

Nekem azt szokta mondani, hogy nem ilyen sorsot szánt nekem. Azt hiszi olyan egyszerű az élet, mint a brazil szappanoperákban. Az ilyen kijelentései se nekem, sem a férjemnek nem tetszenek. Finoman többször is jeleztük.

Mit csináljak még?

ápr. 4. 09:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Kérdés: miért veszed fel neki a telefont, ha csak kikészít??? Nem kell.

ápr. 4. 13:49
 12/14 A kérdező kommentje:
11-es félek, hogy valami rossz hírt kapok, illetve a lányom felől érdeklődik.
ápr. 4. 14:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem finoman kell jelezni felé hanem határozottan. Megmondod neki, míg gyerek voltál muszáj volt eltűrnöd a gusztustalankodását, felnőttként meg örüljön, hogy egyáltalán szóba álltok vele. Amíg tudja, hogy félsz tőle miért változtatna? Ezt így elmondod, utána apád felhív üvöltve -mert tutira feltüzeli ellened- neki is elmondod ugyanígy. Megmondod, egész más lenne ha ő fel tudna mutatni egy olyan életutat amit érdemes lenne követned, de mivel a rosszmájúskodását sosem fizették meg jól, neki pont nem kellene másnak tanácsokat osztogatnia. Amikor visítja, hogy kitagad akkor meg leteszed a telefont. Aztán havi egy hívást fogadsz, ha ugyanez a stílus ismét leteszed. Mit veszítesz? Nem leszel tőle pánikbeteg? Mindezt persze csak akkor, ha többet ér a családod nyugalma mint anyád zsarnokoskodása.
ápr. 4. 15:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
13-hoz: a követendő életutat nem apura értettem, mindent anyunak mondanék, apuval csak közölném, eldöntöttem, hogy nem hallgatom tovább anyám rikácsát. Ha neki tetszik, hallgassa nyugodtan. De te/ti ezt befejeztétek, nem tűritek tovább.
ápr. 4. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!