Más anyukájának is vannak kellemetlen megjegyzései?
13 éve (21 éves korom óta) lakok külön a szüleimtől, felköltöztem a fővárosba egy a szülőfalumból, ami a nyirségben van. Azóta férjhez mentem, van egy 4 éves lányom. Albérletben élünk. Anyám mindig olyan emberek életét emlegeti, akikhez semmi közöm. A barátnője lányának milyen jól megy, családi házát építettet, nekünk mikor lesz? Xy veje rendőr Debrecenben, szolgálati lakása van. Nekünk miért nincs? Xy férje orvos, nagyon jól megy nekik. Nekünk miért nem? Vegyünk vidéken házat. Abba nem gondol bele, annyira már nem olcsó ott sem, kevesebb a munka. Néha a munkahelyemről szimplán jófejségből elhoz a metróig a főnököm. Miért nem "fogom" meg? Családja van, nekem is. Egyébként autónk van, nem vezetek a fővárosban, azért is lenéz az anyám. Otthon a kis faluban az ottaniak autóval járnak mindenhová. Mással nem is nagyon tudnának.
Apukám az egész életét ledolgozta, anyu is. Apa mindig jobban keresett, céges autója volt, kafatéria már 20 25 éve, anyu őt is szekálta. Xy vállalkozó, fellépő öket a pénz? Szegény apa amikor csak tehette maszekolt hétvégenként a szabadnapjain. Ha véletlenül nem volt maszek munkája, anya azt is a fejéhez vágta. Apa szabadságjai maszekolással teltek főleg. Mire jó szekálni a másikat?
Nekem azt szokta mondani, hogy nem ilyen sorsot szánt nekem. Azt hiszi olyan egyszerű az élet, mint a brazil szappanoperákban. Az ilyen kijelentései se nekem, sem a férjemnek nem tetszenek. Finoman többször is jeleztük.
Mit csináljak még?
Ne légy finom. Hanem határozottan igazítsd el, de becsülettel. Ha meg kezdi a hülyeségeit csapd rá a telefont.
Aztán te is tudsz mondani ezt azt ha akarsz. Gipsz Jakabnak milyen jó mert a szülei vettek nekik házat, kocsit, havi 300 ezret kapnak. Te is tudsz mondani ilyeneket.
Hú az én anyámnak is vannak kellemetlen megjegyzései, de még mennyi! Nem is részletezem, de kb. minden héten belém rúg valamilyen jóindulatúnak tűnő megjegyzéssel. Ő pl. abba nem bírt beletörődni, hogy nem lett gyerekem, ezért mindenkinek azt terjeszti, hogy meddő vagyok. Aztán hallom vissza a nem túl okos szomszédoktól, hogy meddőségi orvost ajánlgatnak, meg sajnálkoznak.
Azt bánom nagyon, hogy húsz éve nem szakítottam meg a kapcsolatot vele, most már rohadt öreg ahhoz, hogy felfogjon bármit.
Amit tehetsz: leválsz róla, főleg érzelmileg, nem hagyod hogy hatással legyen rád. Akkor megunja, és talán abbahagyja. Ha nem, akkor minél nagyobb távolságot kell tartani tőle, kevés találkozás, csak a nagyobb ünnepeken.
Néha a munkahelyemről szimplán jófejségből elhoz a metróig a főnököm. Miért nem "fogom" meg? Családja van, nekem is.
Ne haragudj, de a "családja van, nekem is" - helyette mert szeretem a férjem, és boldog vagyok..
Te meg tanulj meg határokat húzni, és kerek perec kiosztani anyádat, nem gyk vergődni vadidegeneknek.
7-es
Egyértelmű, hogy szeretem a férjem. Erkölcsileg mennyire van rendben, hogy engem mint férjes asszonyt, a nős főnökömmel akár összeboronálni.
Légy szíves, ne olvasd, és ne írj, ha nehezményezed, hogy itt szeretnék tanácsot kérni (te szavaddal vergődni).
Én is ett csinálnám.
Képzeld xy anyja egész lakomát csinált húsvétkor, te miért nem? Zy anyja külföldre viszi nyaralni az unokát minden héten, te miért nem? Xx anyja még 85 évesen is dolgozik, te miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!