Mit lehet tenni balhé nélkül ha anyámék nem normálisak?
22 éves vagyok, a jövő hónapba költözünk el párommal (30éves) egy albérletbe. Ingyen (csak rezsi) mivel a párom kap albérlet támogatást. A szüleim szerint szégyen hogy nincs saját háza a páromnak (nekik sem volt ennyi idősen, világ életükbe csórók voltak, 1-2 éve megy jobban a szekér), szerintük a párom szülei is szégyenek mert nem támogatják a gyereküket (=nem tesznek házat a segge alá). Mondanom sem kell hogy ők sem támogatnak se engem se a testvéremet. Van egy 1.5 milliós autóm ennyi, amiért persze hálás vagyok de ennyit a páromnak is segítettek a szülei. Most kitalálták hogy innen semmimet nem vihetem el, se autó, se ágy (ami rózsaszín nyilván nem kell nekik csak velem akarnak kitolni), se semmit mivel ha én ennyire menni akarok akkor az uram vegyen mindent és ne mozdítsak semmit. Egyébként nyilván nem ezeken múlik a költözés mert ezek megvannak a páromnak, de én ezek után nem akarom velük tartani a kapcsolatot.. egyszerűen tönkretették az elmúlt 22 évemet. Örökké bántották egymást és minket, olyan sérelmeim vannak gyerekkoromból amiket sosem tudok feldolgozni. Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban hogy az életem előrehaladásában is elleneznek.. közbe meg eddig el akartak zavarni hogy menjek az uramhoz tartson el ha annyira szeret.. (nem kell amúgy eltartani..)
Ők sosem fognak változni, mindig is rossz indulatúak voltak és azok is maradnak. Mit lehet ezekkel tenni? Megoldás a távolságtartás vagy teljesen szakítsak meg velük mindent? Nem akarom hogy a kapcsolatomra rámenjen ez.. az előző 2 kapcsolatom is miattuk ért véget.
Nem feltétlen akarom velük megszakítani a kapcsolatot mert szeretném ha lennének nagyszülei később a gyerekeimnek meg normális családban nőne fel.. de félek hogy többet ártanak..
21 Azt meg ne keverjük már ide, az a végrehajtásra vonatkozik. Igen, ott visznek mindent, amiröl nem bizonyítható, hogy nem a tulajé, mert ha nem így lenne, akkor hirtelen semmiröl sem lenne zsámla, és semmi sem lenne a tulajé.
De ha a tulaj bejelentené a lopást, akkor senki sem a végrehajtási törvény szerint fog eljárni, ahogy nem is az adó vagy a munka törvénykönyve szerint.
Ez sosem úgy müködik, hogy kimazsolázzuk az össszes törvényböl a számunkra tetszöt, és aszerint járunk el.
Ezzel azt mondod, ha elmegyek vendégségbe a cimborámhoz, és viszem a laptopomat, amit 3 éve vettem, de már nincs számla (ami eleve nem volt névreszóló), addig jogilag az övé lenne, amíg ott vagyok, és barmikor rátehetné a kezét, mert hát az ö ingatlanában van, nekem meg nincs névreszóló számlám.
Ha ottfelejtem, és másnap elviszi a behajtó, na akkor lép érvénybe az általad említett törvény, és akkor szopok.
"Ők sosem fognak változni, mindig is rossz indulatúak voltak és azok is maradnak. Mit lehet ezekkel tenni? Megoldás a távolságtartás vagy teljesen szakítsak meg velük mindent? Nem akarom hogy a kapcsolatomra rámenjen ez.. az előző 2 kapcsolatom is miattuk ért véget.
Nem feltétlen akarom velük megszakítani a kapcsolatot mert szeretném ha lennének nagyszülei később a gyerekeimnek meg normális családban nőne fel.. de félek hogy többet ártanak..."
Azert ezt gondold at. A gyereknevelesbe bele fognak szolni, amugy barmibe is, es akar ellened is nevelhetik.
Beülsz a kocsiba, ami a tiéd és a ruháiddal, személyes tárgyaiddal elmész. Az ágyat, szekrényt ott hagynám, egye meg a fene, de a pólód meg a bugyid akkor is a te tulajdonod, ha tőlük kaptad.
Ezután pedig ne engedd őket belefolyni a dolgaidba.
Itt nem a párját nem kedvelik 2 es, rossz a megközelítése a problémának, ahogy te látod.
A kerdezővel mindig gáncsoskodtak. Most is azt teszik. De közben esetleg ráfoghatják mindig másra, az okát az undokságuknak. Most a párjára, hogy miatta nem bőkezűek.
Szerintem egy olyan csalad sajnos, ahol rosszat tesznek, tudatosan es hosszú időn át a kerdezőnek. Vagyis egy toxikus környezet. Tudom, sokan utálják már a szót, de ez van.
Amikor valakinek rosszat tesznek, tudva, hogy ezzel ártanak, az toxikus környezet. Ha szólok, hogy nekem ez fáj es megis folytatják, akkor ez rosszindulat. Es ez így volt mindig ebben az esetben is.
Most persze, nem fogjak mondani, hogy te, mi ilyen rohadtak vagyunk, bocs. Hanem fennakadnak a párján a kerdezonek, meg hogy szerintük tartsa el a masik.
Lehet számítanak a cuccaira a kerdezőnek, az ágyára, használni akarjak, vagy eladni, vagy ott tartani.
Vagy eddig a kerdező bepótolt es most elesnek a húsos csonttól, amit a kerdező adott nekik havonta
Valami ilyesmi, “prózai” az ok, de semmikepp nem gondolnak a kerdező érdekeire, gyerekek
A toxikus környezet így gyengíti az áldozatot, így “vérezteti ki” hogy aljasul alátesznek. Es akkor majd behódol nekik es elősködhetnek rajta es tönkretehetik.
Az érveik olyan nevetségesek, hogy itt nem is érdemes külön tárgyalni es boncolgatni
29 valami ilyesmi a szituacio leginkabb jelenleg. Illetve elvárják hogy a házimunkában részt vegyek (ami persze alap) de minden sz@r. Amit fozok azt ok direkt nem szeretik, ha takaritom a furdot akkor az a baj hogy miattam nem tud anyam pl hajat mosni. Ha azt mondom hogy akkor nem csinalok semmit, akkor az van hogy ez a dolgom elvagyok tartva huzzam meg magamat.
A gyereknevelésbe pedig nem fogom hagyni hogy beleszóljanak semmiképp, abba fix nagyon megprobalnak majd magyarazni. Amint atlepik a hatart mennek a levesbe, bar mar lehet igy is.. remeljuk jot tesz a tavolsag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!