Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen aza szülő aki a két...

Milyen aza szülő aki a két gyermeke közti konfliktust szemforgatva, szemléli?

Figyelt kérdés

Van egy ismerösöm, akinek van egy idősebb testvére, aki gyakorlatilag mindig bacogatta az ismerösömet, ott tett neki rosszat ahol csak tudott.

Sőt még tetlegesség is volt állitólag nem is egyzser.

Az annyuk meg mindig az ismerösömet csítitgatja hogy jaj hagyd ne szólj vissza nem csináld ezt. ne csináld azt mert megint balhé lesz.

És gyakorlatilag ahogy én fogalmaztam ezt meg az isemrösömnek, az anyja gyakorlatilag az "áldozat" szerepében lévő fiára haragszik és nem arra a gyerekére aki bactatja a kisebbik testvérét.

Miért nem áll a kisebbik fia oldalára?

Nyilván nem akar választani, de igy meg a kisebbik fia éelte megy a levesbe.

Még a saját gyerekeikkel szemben is gerinctelenek egyesek, csak hogy ne kelljen gerincesen felvállani a problémákat és kiállni az igazság ellen?

#családon belüli balhé
2023. júl. 30. 07:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Hacsak nem két tizenevesrol van szó, anyukának semmi köze hozzá, nekik maguknak kell lerendezniuk
2023. júl. 30. 07:36
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

"Az annyuk meg mindig az ismerösömet csítitgatja hogy jaj hagyd ne szólj vissza nem csináld ezt."

Valószínűleg hasonló módon próbálja "csitítgatni" a másikat is, csak az ismerősöd azt nem látja.

De amúgy is inkább csendben kellene maradnia.

2023. júl. 30. 07:48
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

Csak nem te magad vagy az a bizonyos ismerős?

Amúgy mivel gondolom nem kisgyerekekről van szó, nem anyutól kéne várni a megoldást, hanem végre megtanulni kezelni a konfrontációt.

2023. júl. 30. 08:04
 4/13 anonim ***** válasza:
62%
jó szülő
2023. júl. 30. 08:05
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

"Nyilván nem akar választani, de igy meg a kisebbik fia éelte megy a levesbe."

Ettől még nem megy a levesbe senki élete, az ismerősöd ne beszéljen többet a testvérével, meg fossa le, aztán annyi.

2023. júl. 30. 08:29
 6/13 anonim ***** válasza:
59%

Csak a kérdést elolvasva, a leírást nem, a válaszom az lett volna, hogy fáradt.

A leírás elolvasása után 2 lehetőség merült fel bennem. 1. Valoban mind a 2 fél le lett csitítva, csak az ismerősöd nem látta.

2. Vannak ilyen szülők. Sajnos láttam én is olyat hogy az áldozat lett hibáztatva, büntetve kb azért is ha csak megkérte a másikat hogy hagyja békén. Vagy azért mert bement a szobába hogy elmeneküljön a másik elől, a másik meg nagy síkitozás mellett az ajtót verte amivel csak érte. És a szülő azzal jött hogy minek provokálja a másikat.

Én elszörnyedtem. Hiába mondtam meg az anyának hogy történt valójában, nem érdekelte. Hiába mondtam neki hogy igazságtalanul bánik a gyerekeivel, egyik fülén be, másikon ki. Ilyenkor nem tudok nem arra gondolni hogy az anya nem szereti a saját gyerekét.

2023. júl. 30. 08:32
 7/13 anonim ***** válasza:
34%
Azt javaslom, mások élete helyett foglalkozz a saját dolgoddal inkább :D
2023. júl. 30. 09:08
 8/13 anonim ***** válasza:
66%
Hány éves gyerekek?
2023. júl. 30. 09:51
 9/13 anonim ***** válasza:
7%
Milyen szülő? Fáradt, fásult. Igaza van.
2023. júl. 30. 11:17
 10/13 anonim ***** válasza:
73%

Vannak ilyen szülők ill. ilyen típusú emberek.

Ezeknek az a logikájuk, hogy ha a bántalmazott fél mindig engedne, mindent lenyelne, akkor nem lenne konfliktus, hanem békesség lenne. Azzal persze nem törődnek, hogy mindez mennyire igazságtalan a bántalmazott féllel szemben.

Sok felnőtt nem tud vagy nem akar különbséget tenni az efféle látszatbéke és a valódi békesség között. Ők azt mondják, hogy békepártiak, pedig ez egy aljas és képmutató hozzáállás: valójában az agresszort jutalmazzák.

Khm, khm a nagypolitikában is előfordul ez a jelenség, szerintem sokan sejtik, kire gondolok...

De legalább érthető, hogy miért nem zavarja a magyar lakosság egy részét ennek a politikusnak a hozzáállása: mert ők maguk családi szinten ugyanígy gondolkodnak.

2023. júl. 30. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!