Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyre inkább alkoholizáló...

Egyre inkább alkoholizáló szülőkkel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Teljes tagadásban vannak, szerintük ez csak "üdítő" nyáron és ők "nem isznak".

Valójában már meg sem tudom mondani, mikor jártam utoljára náluk úgy, hogy ne kevertek volna maguknak folyamatosan valami italt. Megállás nélkül isznak, minden nap.

Persze nem ütik ki magukat teljesen, de épp eléggé eláznak ahhoz, hogy pl. elviselhetetlen legyen velük az együttlét. A feladataikat még képesek ellátni, ha valahova menniük kell autóval, akkor addig képesek kibírni, de aztán este bepótolják.

Próbáltam jelezni finoman és viccelődve, hogy ez már kezd sok lenni, de nem igazán történt változás.

2023. júl. 28. 20:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%
Jelezted nekik a meglátásaidat, de az életüket nem élheted helyettük.
2023. júl. 28. 20:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Beszélsz velük. Mást nem tudsz.
2023. júl. 28. 21:19
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Tudod, alapjáraton az ha valaki iszik valamennyit, akkor onnantól lesz az hogy többet kíván. Én is iszok néha, akár 4-5 sört egy nap, de annyi. Nekem a 4-5 sör az ami a fejembe száll de ettől még max a hangulatom lesz jobb. És néha én is kívánom. De nem azért mert nem tudok nélküle élni, mert van amikor max 1-et iszok. De azt sem úgy hogy 5 perc alatt ledöntöm. Van amikor meg hónapokig nem is iszok vagy most nem kívánom mert minek stb stb. Az a lényeg hogy az alkohol sem játék. Jelezted feléjük, megtetted amit tehetsz és ennyi. Ameddig nem állnak úgy, hogy ezzel tönkre basszák a napjaikat addig nincs gond.
2023. júl. 28. 21:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem tudsz velük mit kezdeni. Jelezted, ennél több opciód nincs.
2023. júl. 28. 21:27
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Becsukni magad mögött az ajtót, és a sorsukra hagyni őket. Nem lehet kívülről megmenteni őket, csak ha ők is akarják. Magadat viszont meg lehet kímélni, sőt, meg is kell, a látványuktól és a felelősségérzettől.
2023. júl. 28. 21:48
 6/11 anonim ***** válasza:
22%
#5 akkor a szuleid biztos orulnek hogy nem szamithatnak rad.
2023. júl. 28. 21:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet velük beszélni de ha enm akarnak elszokni akkor úgy se fognak leállni.
2023. júl. 28. 22:46
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

6-os, kit kéne érdekeljen olyan ember, aki magáért semmit nem tesz, mást viszony lazán tönkrevág a szenvedélybetegségével - pl egy idő után pénzt tarhál vagy bármi.

Kérdező: nincs velük dolgod. Szóltál, innentől kezdve az ő dolguk. Te tartsd meg a távolságot, amennyire tudod.

2023. júl. 29. 08:36
 9/11 anonim válasza:
25%
Feljelenteni őket a gyámügyön és jó messzire elmenni tőlük, és nem foglalkozni velük. Nem a te feladatod leszokatni és megtanitani őket szülőként viselkedni. Ilyenkor sajnálom hogy a gyerekvállalást nem kötik alkalmassági vizsgához!
2023. júl. 29. 09:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Feljelenteni a gyámügyön? Te miről beszélsz? Mit csináljon velük a gyámügy? Vegye el tőlük a felnőtt gyereküket? Mellesleg amikor gyereket vállaltak, akkor még valószínűleg nem voltak alkoholisták.
2023. júl. 29. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!