Szülők, ti mekkora összeget fogadnátok el jószívvel,
nehéz helyzetben?
A kérdező szavazást indított:
67 szavazat
Ha vásárlási utalványt akarsz adni akkor adj annyit amit ott kb havonta költenek.
Vagy válts ki neki egy Revolut kártyát azt tudod tölteni amikor akarod és mint bankkártyával tud vele fizetni akárhol.
2023. júl. 29. 20:27
Valóban, attól függ, mennyi ált. a havi kiadásuk.
2023. júl. 29. 20:31
Ha felajanlottad a segítséget és nem akarják elfogadni, akkor 10e.
Hogy kerültek nehéz helyzetbe?
2023. júl. 29. 20:31
Szerintem ha tudod miket szeretnek akkor inkabb vedd meg és vidd el.
Én adtam mamàmnak utalvànyt /hasonlò ok miatt/ erre kb 3 hònapra rà làttam ott dugdossa a csészék mögött mert nem kell öneki semmi.
De amikor meg gyümölcsöt nàpolyit húsokat vittem azok elfogytak :)
2023. júl. 29. 20:35
Ilyen helyzetben amennyivel te tudsz segíteni.....!én is ilyen helyzetben vagyok mint te.én segítek ....nem akarták elfogadni.Kerek perec megmondtam ,hogy márpedig de!!!!Mindig sírás van belőle ,de tudom hogy legbelűl nagyon jól esik nekik,csak nehéz ezt felvállalni.ne késlekedj.....addig segítsd őket míg tudod és míg van kit.
2023. júl. 29. 20:41
Én azt hittem komoly összegeket fogsz írni. De a 10 000 forint az gyakorlatilag 2 étkezés a szüleidnek ha mondjuk kirántott húst sűtnek. A 45 ezerből meg egy hétig lehet kb. kényelmesen étkezni.
2023. júl. 29. 20:47
Erre nincs konkrét összeg, a körülményektől függ. Hogy mennyi az, amire most feltétlenül szükségük lenne, hogy te mennyit engedhetsz meg magadnak, stb. Ezekből az összegekből azt látom, hogy te sem állhatsz valami jól pénzügyileg. Szerintem ilyen esetben a legjobb, ha nem pénzzel támogatod őket, hanem mondjuk 1-2 hétig annyit főznél, hogy nekik is jusson belőle, és vinnél nekik ebédet.
2023. júl. 29. 21:01
Lehet a kártyát se akarnák elfogadni. Hiszen szinte ugyanaz, mintha készpénzt adnál. Inkább vásárolj be nekik néha-néha, azt szerintem könnyebb elfogadtatni.
2023. júl. 29. 21:02
Szerintem inkabb vasarolj be nekik, hetente, de normalisan.
Ha havi 50-bol esznek ketten, akkor az tuti, hogy kb kifli vajjal, esetleg egy kis farhat, nagyon olcso hus, krumpli, mert kb ennyi jon ki belole, nagyon karcsu osszeg.
2023. júl. 29. 21:08
10/31 A kérdező kommentje:
#6 1) diák vagyok, én sem kapok valami hatalmas összegeket havonta. 2) Szüleim 30 ezret fizetnek a heti vásárlásoknál általában, és mi hárman vagyunk.
További kérdések: