Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti mekkora összeget...

Szülők, ti mekkora összeget fogadnátok el jószívvel, nehéz helyzetben?

Figyelt kérdés
A szüleim most elég nehéz helyzetben vannak anyagilag, sok minden összejött nekik. De úgy képzeljétek el hogy édesanyám egy turkálós cipőt sem tud venni magának. Felajánlottam már többször is, hogy segítek, de csak rázták a fejüket. Ennek ellenére mindenképpen szeretnék nekik segíteni, és most lesz édesanyám születésnapja, és arra gondoltam, hogy pennys ajándékkártyát kapna (ott vásárolnak). Ezzel nagyon sok pénzt meg tudnának spórolni és kicsit össze tudnák szedni magukat. De azt sem akarom, hogy nagyon kényelmetlenül érezzék magukat miatta. Ezért kérdezem, hogy szerintetek mekkora az az összeg, ami ilyenkor (amennyiben a gyereket az egyáltalán nem terheli meg anyagilag) mennyi az az összeg ami még 'normális' és nem kényelmetlen túlzás.

2023. júl. 29. 20:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
91%
Még kiskorú vagy? Mert akkor nem is lehet tőled elvárni, hogy kisegítsd őket anyagilag, bár nagyon kedves gesztus. Ha ez a helyzet, próbáld amennyire lehet tehermentesíteni őket. A saját dolgaidat, ami nem létszükséglet, finanszírozd magadnak. Esetleg néha-néha ajánld fel, hogy elmész vásárolni és ilyenkor fizess a saját pénzedből.
2023. júl. 29. 21:16
 12/31 anonim ***** válasza:
90%

Hat igy mar mas kerdezo, nyilvan annyit adj, / vasarolj, amennyit tudsz. De a kerdes se relevans, tokmindegy, mi mit irunk, ha te egyszeruen x ezernel tobbet nem tudsz adni.

Ami persze nem is volna elvarhato egy diaktol, optimalis esetben.

200 ezer se lenne egyebkent “kenyelmetlen tulzas”, mert biztos vagyok benne, hogy lenne helye ennyi plusz penznek nalatok havonta.

Szoval igy ennek a kerdesnek annyira nincs ertelme, bocsi.

2023. júl. 29. 21:16
 13/31 anonim ***** válasza:
74%
Bármekkora összeget szívesen elfogadnék! :D
2023. júl. 29. 21:39
 14/31 anonim ***** válasza:
91%
Ha diák van, és megengedheted magadnak, és ebből kell választani, akkor inkább az 50 ezerhez legyen közel. De ha neked is kevés van, akkor csak te tudsz mérlegelni, mennyi, amit te tudsz nélkülözni, és mennyi az, ami őket kisegíti. De ne 10 ezer legyen, túl kevés, egy kisebb bevásárlás annyi.
2023. júl. 29. 21:42
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az összeg mérete a lényeg, hogy nehezen fogadják, ez független attól.
2023. júl. 29. 22:04
 16/31 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező, egy fillért sem.

Ez a mi problémánk, majd megoldjuk. Ha te még gyerek vagy, akkor a zsebpénzedet költsd magadra.

Szerintem akik itt különböző összegeket írtak, egyiknek sincs gyereke.

2023. júl. 29. 22:37
 17/31 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem meg a család azért van, hogy segítsünk 1másnak. Ha éppen a gyerek van sokkal jobb passzban mint a szülők akkor épp, hogy kötelessége a segítség. Persze ha az magától és nem nyomás miatt jön.
2023. júl. 29. 23:00
 18/31 anonim ***** válasza:
88%
17-es, ha ő egy dolgozó, jól kereső felnőtt lenne, akkor elfogadnám. De tanul (nem egyértelmű, hogy középiskolában vagy egyetemen), ha dolgozik is mellette, az az ő zsebpénze. Nem abból fogjuk fizetni a villanyszámlát.
2023. júl. 29. 23:04
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Anyám bármekkora összeget el kell fogadjon, mert ekkora nyugdíjjal éhen halna és utcára kerülne.
2023. júl. 29. 23:28
 20/31 anonim ***** válasza:
57%

Aki keszpenzt.nem hajlando elfogadni, az kartyat se fog, mert meg fogja kerdezni a ratett osszeget vagy ha eltitkolod, akkor velhetoen kiderul fizeteskor a penztarnal es ha sokallja visszaadja.

Tehat inkabb maradnak a keruloutak: Anyu kepzeld ma egy uj haverom beallitott egy csomo elelmiszerrel. Azt mondta ki kell koltoznie az alberletbol, ahol eddig lakott es hazamegy a szuleihez es hozzamvagott egy szatyornyi cuccot. Gondoltam hazahozom. ....es leteszel egy szatyornyi tartos elelmiszert (amirol hiheto, hogy az albibol hozza el egy fiatal ember vagy csaj...es hasznos is otthon pl. tartos tej, cukor, olaj, teszta, szoszok, savanyusag...csak ne pennyset vigyel nehogy feltunjon)

Vagy anya bevasaroltam (es hozod a bevasarolt dolgokat) anyud elkezdhet rinyalni, hogy jaj nem fogadhatom el, edd meg te, vidd innen, de te mondd, hogy basszus de ez radrohadna (ebben az esetben inkabb romlandokat vasarolj pl zoldseg, gyumolcs, felvagottak ...tejfol a lenyeg olyat amit ok amugy is vennenek.

Ha ki akarja fizetni mond persze de raer anyu mert most kaptam a diak.unka helyen bonuszt es ezt abbop.vettem.

A lenyeg hogy sokkal konnyebben fogadnak el sokan ugy segitseget, ha kicsit ugy adod elo, mintha ez neked is "az egbol pottyant volna az oledbe" es te csak jofej akarsz lenni es adsz belole masnak is. Persze ugyanezt eljatszhatod az altalad feltoltott penny kartyaval is, csak akkor ott is talalj ki valamit, hogy tuloraztal, egy haveros lepasszolt neked egy felnapi diakmunkat vagy hasonlo...

2023. júl. 30. 00:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!