Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti mekkora összeget...

Szülők, ti mekkora összeget fogadnátok el jószívvel, nehéz helyzetben?

Figyelt kérdés
A szüleim most elég nehéz helyzetben vannak anyagilag, sok minden összejött nekik. De úgy képzeljétek el hogy édesanyám egy turkálós cipőt sem tud venni magának. Felajánlottam már többször is, hogy segítek, de csak rázták a fejüket. Ennek ellenére mindenképpen szeretnék nekik segíteni, és most lesz édesanyám születésnapja, és arra gondoltam, hogy pennys ajándékkártyát kapna (ott vásárolnak). Ezzel nagyon sok pénzt meg tudnának spórolni és kicsit össze tudnák szedni magukat. De azt sem akarom, hogy nagyon kényelmetlenül érezzék magukat miatta. Ezért kérdezem, hogy szerintetek mekkora az az összeg, ami ilyenkor (amennyiben a gyereket az egyáltalán nem terheli meg anyagilag) mennyi az az összeg ami még 'normális' és nem kényelmetlen túlzás.

2023. júl. 29. 20:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
76%
Semekkora összeget nem kérek a gyerekemtől. Addig is megoldottam minden anyagi problémát míg ő nem dolgozott, olyan rohadt nehéz ma egy fiatalnak az élet kezdés, pont én nehezítsem neki. Olyan meg nincs hogy nincs több pár normális cipőm, ha az egyik tönkremegy,akkor mit veszek fel dolgozni, utcára, orvoshoz. Ha nincs amit a lábára húzzon akkor a problémák sem most kezdődtek.
2023. júl. 30. 09:21
 22/31 anonim ***** válasza:
57%

Bocs, kérdező, diákként NEM a te felelősséged besegíteni.

Vállaljanak a szüleid másodállást, ha ennyire nem megy, de nehogy te étkeztesd már magatokat, mert ők elb... a pénzt.

2023. júl. 30. 09:42
 23/31 anonim ***** válasza:
69%
Adj egy 50 ezres penny kártyát, mondd azt, hogy sorsoláson nyerted vagy valami hasonlót, hogy ne érezzék, hogy pénzedbe került
2023. júl. 30. 10:51
 24/31 A kérdező kommentje:
#22 Édesanyámnak van másodállása, lassan már mást sem csinál csak dolgozik. De ítélkezni baromi könnyű, mint tudjuk...
2023. júl. 30. 12:42
 25/31 anonim ***** válasza:
39%

22#-es te miert haragszol ennyire a szuleidre, csaladidra?

Kepzeld sok helyen elkuldik a fiatalt kulfoldre es az tarta el az otthonmaradokat vagy legalabbis segiti (ukran, lengyel, roman stb csaladokban)

szoval van azert az a mentalitas is hogy ossuwtart a csalad jovan rosszban

2023. júl. 30. 14:57
 26/31 anonim ***** válasza:
70%

Én mondjuk irtóra szégyellném magam, ha a gyerekemet nemhogy eltartani nem tudnám, de még ő tartana el (ill. segítene anyagilag) engem úgy, hogy egészséges, munkaképes vagyok.

Kérdező, eszerint van anyukád, apukád, mindketten dolgoznak, anyukádnak másodállása is van.

Ha csak nem valami hitelcsapdába kerültek vagy uzsorásnak tartoznak, akkor ezek után el kell tudniuk tartaniuk magukat. Nem a te dolgod.

2023. júl. 30. 15:10
 27/31 anonim ***** válasza:
66%
Attól hogy máshol ez van, attól ez még nem lesz normális. A fiatal miből "épitkezzen" , miből építsen fel családi életet ha a szülőt kell eltartani? Évekkel ezelőtt én voltam ebben a szörnyű helyzetben, minden forintommal el kellett otthon számolni, miközben nekem se életem semmim sem volt. Egy szál bugyogóval jöttem el otthonról és kemény sporolással jutottam el oda ahol most vagyok. Úgyhogy nekem senki se bizonygassa hogy jaj szegény hát megszült, most te gondoskodj róla.
2023. júl. 30. 16:11
 28/31 anonim ***** válasza:
81%
A sok "persze elfogadnám" megmutatja, hogy csóri fiatalok manapság miért toporognak egy helyben.
2023. júl. 30. 16:21
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Az en szuleim azt is elfogadnak ha 1 milliot utalnek nekik havonta :D
2023. júl. 30. 19:33
 30/31 anonim ***** válasza:
82%
Az enyémek is utolsó, de az se lenne elég nekik, mert minden féle facságra elköltenék. Helyre akkor sem rázodna a pénzhez való hozzáállásuk.
2023. júl. 30. 20:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!