Mi a véleményetek erről a témáról?Gyerek döntése,vagy a szülőé?
Egész fiktív kérdés:
Tegyük fel,van egy 14 éves gyerek,iskola választánál áll,és elakar menni gimnáziumban,de a szülei nem engedik és elveszik a lehetőséget,és nehogy segítenének hogy mi hogyan vagy kicsit segítenének,hanem fogják és elveszik a jelenkezési lapot,nem hagyják tanulni a felvételizőre,és elküldik bentlakásos szakiskolába,mi a véleményetek?
Van joga a szülőnek döntése hogy eldöntse hogy milyen iskolába járjon?
Van joga hogy bele szóljon a tanulásába?
Van joga igen.
18 év után nem köteles eltartani, a szakmával meg többre megy mint a sima gimnáziummal ha magát kell eltartani.
A felvételi napján én is ezen gondolkoztam, mert a rádióban elhangzott, hogy a szülőnek kell eldöntenie - és teljesen lefagytam tőle. Miért a szülőnek? Na és a gyerek, ő tud már dönteni?
Alapvetően szerintem ez közös döntés kéne, hogy legyen. Nyilván, a szülő a felnőtt a történetben, ő látja jobban a piaci dolgokat (jobb esetben) és látja (talán) reálisan a gyermeket, de közben meg a gyermek oldaláról a világ legigazságtalabb dolgának érezném, ha nem adhatom be oda a jelentkezésem, amina szívem vágya.
Sok múlik a középsulin, és azt se mondhatom, hogy egy 14 éves gyermek biztosan tudja mit akar, mert nem. Számos példát láttam rá, hogy szakos gimiből végül tök máshova felvételizett a tanuló.
Szerintem a szülő felelőssége, hogy a befolyásával ne éljen vissza, tudjon támpontot adni a gyerekének és ő is tudja szem előtt tartani, hogy mi az, amit ő szeretne.
Egyik válaszadó említette, hogy a szülő meddig köteles eltartani stb. Érdekes egy szempont, de nem feltétlenül csak szakmai érettségivel lehet csak elhelyezkedni, sőt nagyon sokan dolgoznak, élnek külön egyetem alatt is.
Kevés az infó, de sokan már sajnálják a gyereket, és a szülő a féreg.
Okok? Milyen távra van a gimi? Fizetős? Elég okos hozzá a gyerek? ...
4-es
Tanulás kapcsolatosan nem hagyja tanulni,mert biztos tanulás zavaros?
Jóvan,ha leesik a új bicikliről a bicikli lánc,nehogy újra raknád,vagy szerelőhöz vinnéd másnap,hanem eladod jófogáson 2 ezerért?😂😂
Kb ilyen logika..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!