Mikortól adnátok éjszakára is az apjának?
1 éves 2 hós a fiam, még nagyrészben anyatejes, bár napi 5-ször van étellel kínálva minimum és vizet, teát is kínálok.
Éjjelente újabban 7-10 alkalommal ébreszt és nappal is sokat kéri a szopit.
Egy gyerekkel már tapasztaltam, hogy minden igyekezetem ellenére se hagyta abba 3 éves koráig, így nála már nem is terveztem ez ellen harcolni.
Szétmentünk, az apa a 3 órás elvitelesáthatási időket 2 éves korától szeretné kiterjeszteni teljes hétvégére, ünnepekre, nyári szüneti 2 hetekre én viszont úgy vélem, hogy ezt így nehéz előre megmondani.
Ti mit tennétek a helyemben? Én szeretnék mihamarabbi megállapodást, de vele nagyon nehéz egyezkedni és annyira már ismerem, hogy nem a gyerek szempontjait tartsa elsőnek.
Ha ő 2 évesen erre készen áll, vigye, de ezt hogyan lehet lepapirozni? Számára úgyis mást fog jelenteni... én 2 és felet vagy 3-at írnék.
HIvatalosan 3 éves kor után viheti el a gyereket éjszakára is.
Várjuk a jogszabályi hivatkozást (nem akarlak kínozni, ne keresd túl sokáig, mert nincs ilyen)
Természetesen korábban is voltak ilyen sűrűn kelős epizódjai, még az úgymond "harmonikus" családi együttéles alatt is, szóval az apja tudja, hogy milyen és nem gondolja, hogy így próbálom magamhoz láncolni.
Lehet, hogy annak van igaza, aki szerint kihat az anyai stressz, mert nehéz ez az egész helyzet.
Mivel ő az elejétől kezdve se fürdetni, se pelenkázni nem volt hajlandó és napi pár percet töltött vele, ezért nehezen bízom meg abban, hogy annyira jó helyen lenne, de próbálom elfogadni, hiszen szerintem csak engem akart büntetni ezzel a viselkedésével és miután kiderült, hogy valóban van annyi erőm, hogy faképnél hagyjam, màr szeretne a gyerekkel foglalkozni. Viszont annyira nem akarta már, hogy visszahívjon minket.
Próbálom a legjobbakat feltételezni, de éppen az eddigiek miatt nem tudom elképzelni, hogy már most ott aludjon, nem is kéri ő sem.
Fiam 1.5 éves szopis. Ha belőle indulok ki, annyira kellek még neki éjjel, hogy ha az apja veszi ki és nem én öklendezésig sírja magát. Egyszer aludt a szüleimnél 1 éves 2 hónaposan, mert csőtörés volt a lakásunkban és probáltuk menteni a menthetőt, addig értelemszerűen nem volt alkalmas az otthonunk neki. Na ott éjjel felült, azt sem tudta hol van, keresett engem, sírt és órákig ringatták, hogy megnyugodjon, pedig ő nem ringatós baba.
2 évesen nem tudom mi lesz nálatok, de rengeteget változik majd addig ugye. Amúgy add oda apának nyugodtan, a gyerek túl fogja élni. Hidd el ha egész éjjel ordít apa fogja önként visszahozni, vagy el sem vinni éjszakára mert nem akar magának majd macerát! A gyerkőc majd kialussza magát másnap. Bízz a gyerekedben, megoldja hidd el.
24 es, azert az, hogy nem öli meg, nem elég ahhoz, hogy a gyerek biztonságban legyen, nem?
En semmikepp sem bíznám a gyerekem egy ingerült apára, aki nem szívesen foglalkozik vele. Nem érezném biztonságban. Ha nem is öli meg, de tudja traumatizálni másképpen egy életre, megijeszti, rákiált, megüti, vagy egyszeruen hideg, közömbös vele.
Csak úgy átadni a gyerekem, akit 9 hónapig hordtam, óvtam, védtem, megszültem, egy kreténnek, hogy tönkretegye, hát biztos, hogy nem.
Nem tudom, hogy oldja meg a gyerek, 26 os
" Próbaképp rábíznál egy gúnyos mosoly kíséretében, megölni úgyse fogja, böribe nem akar kerülni "
Persze, nem öli meg, csak hagyja pár órát sírni, mire a kimerültégtöl esetleg elalszik, de ez a gyereknek mindenképpen trauma!
Igen, aztan csodalkoznak, hogy a gyerek dadog, vagy szorong, kamaszkent zurös, kesöbb meg nem viszi semmire, mert a sok stressz tönktetette az agyfejlödeset, es nem kepes mar bó dönteseket hozni, felnöttkent sem.
A prefrontalis kortex fejlödeset egy eletre hazavágja a folyamatos adrenalinbomba es kortizol, mert a szervezet a túlélést fogja prioritálni, nem az agy fejlesztését. Nem marad energia a fontos, kifinomult funkciókra
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!