Mikortól adnátok éjszakára is az apjának?
1 éves 2 hós a fiam, még nagyrészben anyatejes, bár napi 5-ször van étellel kínálva minimum és vizet, teát is kínálok.
Éjjelente újabban 7-10 alkalommal ébreszt és nappal is sokat kéri a szopit.
Egy gyerekkel már tapasztaltam, hogy minden igyekezetem ellenére se hagyta abba 3 éves koráig, így nála már nem is terveztem ez ellen harcolni.
Szétmentünk, az apa a 3 órás elvitelesáthatási időket 2 éves korától szeretné kiterjeszteni teljes hétvégére, ünnepekre, nyári szüneti 2 hetekre én viszont úgy vélem, hogy ezt így nehéz előre megmondani.
Ti mit tennétek a helyemben? Én szeretnék mihamarabbi megállapodást, de vele nagyon nehéz egyezkedni és annyira már ismerem, hogy nem a gyerek szempontjait tartsa elsőnek.
Ha ő 2 évesen erre készen áll, vigye, de ezt hogyan lehet lepapirozni? Számára úgyis mást fog jelenteni... én 2 és felet vagy 3-at írnék.
2 éves kortól adnám egy éjszakára. Szombat reggeltől vasárnap estig vihetné 2 hetente.
Néhány ötlet, hogy jobban aludjon a gyerek éjszaka. Vidd friss levegőre délutánonként minden nap!
Gyakran szóljon kellemes , megnyugtató, altató zene, főleg este, nálam ilyen volt a Richard Clayderman, attól mindig nagyon megnyugodott a gyerek és én is.
A gyerek érzi, ha feszült vagy valami miatt és rá is ráragad a feszültség.
Próbálj megnyugodni, hidd el magadról, hogy jó anya vagy és, hogy nálad jó kezekben van, biztonságban, és abban is higgy, hogy mindig a legjobb megoldást fogod megtalálni és tudd, hogy az apa is szereti a gyereket, a legjobbat akarja neki ő is.
Beszélj a szomszéddal, de nagyon kedvesen tedd, hogy hatása legyen, kérd meg szépen, hogy használjon fejhallgatót. Legyél mosolygós, szimpatikus, és akkor együttműködő lesz és nem ellenséges.
OLvass a gyereknek gyakran mesét!
Ápolj jó kapcsolatot anyukáddal/ barátnőddel/ védőnővel, mindig azzal a tudattal élj, hogy ha kérdésed van, probléma van, van kihez fordulni.
Kisfiamat 10 hónapos korában már engedtem ottaludni az apjánál (szégyellem egyébként, hogy így alakult köztünk...).
Teszem hozzá, nagyon koran kezdtük szoktatni, hogy mama vigyáz rá kicsit, majd ott is aludt a mamánál 5 hónaposan egy éjszakát (szomszéd utca).
Igaz ő végigalussza az éjszakákat szinte mindig.
Anyatejet le lehet fagyasztani, kiadagolni.
Éjjelente újabban 7-10 alkalommal ébreszt és nappal is sokat kéri a szopit
Aha, újabban. Tán csak nem mióta az apa szeretné elvinni? Kérdező, ne így akard magad mellett tartani...
HIvatalosan 3 éves kor után viheti el a gyereket éjszakára is.
Viszont egyelöre nem lenne jó ötlet, mert ha éjjel szopik a gyerek, akkor az apja nem tudja megszoptatni.
17es; szerinted egy EGY ÉVES gyereknek mennyire élmény az egy hetes nyaralás? Elárulom, semennyire, neki az anyjára lenne szüksége minden nap, és éjszaka is.
Más lenne a helyzet, ha az apjával ÉS az anyjával mennének valamerre, de így semmi esetre sem!
Kéred a bíróságon a gyerekelhelyezés és a láthatás szabályzását.
Abban egyértelmüen benne lesz, hogy az apa mikor láthatja a gyereket és három éves kor elött nem viheti el éjszakán át, föleg, hogy még szopik.
Jaj, nehez kerdesek ezek, miutan megszületett a lanyom, az anyai ösztöneim azt súgták, hogy nem bízhatom senkire, se az apjában nem bíztam. Es most, hogy a lanyom 17 évet tölt, tudom, hogy jók voltak az ösztöneim.
Szülés utan jött ram ez a szorongas hogy nem hagyhatom senkire es hordtam a nyakamba 5 eves koraig. Persze oviba jart de azt se kellett volna eröltetni. Nagyon szociabilis ugyes gyerek lett, de az ovoda 3 evesen is túl korai volt, banom maig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!