Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikortól adnátok éjszakára is...

Mikortól adnátok éjszakára is az apjának?

Figyelt kérdés

1 éves 2 hós a fiam, még nagyrészben anyatejes, bár napi 5-ször van étellel kínálva minimum és vizet, teát is kínálok.

Éjjelente újabban 7-10 alkalommal ébreszt és nappal is sokat kéri a szopit.

Egy gyerekkel már tapasztaltam, hogy minden igyekezetem ellenére se hagyta abba 3 éves koráig, így nála már nem is terveztem ez ellen harcolni.

Szétmentünk, az apa a 3 órás elvitelesáthatási időket 2 éves korától szeretné kiterjeszteni teljes hétvégére, ünnepekre, nyári szüneti 2 hetekre én viszont úgy vélem, hogy ezt így nehéz előre megmondani.

Ti mit tennétek a helyemben? Én szeretnék mihamarabbi megállapodást, de vele nagyon nehéz egyezkedni és annyira már ismerem, hogy nem a gyerek szempontjait tartsa elsőnek.

Ha ő 2 évesen erre készen áll, vigye, de ezt hogyan lehet lepapirozni? Számára úgyis mást fog jelenteni... én 2 és felet vagy 3-at írnék.

2024. márc. 8. 07:20
1 2 3 4
 11/36 Kései Sirató ***** válasza:
42%

2 éves kortól adnám egy éjszakára. Szombat reggeltől vasárnap estig vihetné 2 hetente.

Néhány ötlet, hogy jobban aludjon a gyerek éjszaka. Vidd friss levegőre délutánonként minden nap!

Gyakran szóljon kellemes , megnyugtató, altató zene, főleg este, nálam ilyen volt a Richard Clayderman, attól mindig nagyon megnyugodott a gyerek és én is.

A gyerek érzi, ha feszült vagy valami miatt és rá is ráragad a feszültség.

Próbálj megnyugodni, hidd el magadról, hogy jó anya vagy és, hogy nálad jó kezekben van, biztonságban, és abban is higgy, hogy mindig a legjobb megoldást fogod megtalálni és tudd, hogy az apa is szereti a gyereket, a legjobbat akarja neki ő is.

Beszélj a szomszéddal, de nagyon kedvesen tedd, hogy hatása legyen, kérd meg szépen, hogy használjon fejhallgatót. Legyél mosolygós, szimpatikus, és akkor együttműködő lesz és nem ellenséges.

OLvass a gyereknek gyakran mesét!

Ápolj jó kapcsolatot anyukáddal/ barátnőddel/ védőnővel, mindig azzal a tudattal élj, hogy ha kérdésed van, probléma van, van kihez fordulni.

2024. márc. 8. 08:42
 12/36 anonim ***** válasza:
83%

Kisfiamat 10 hónapos korában már engedtem ottaludni az apjánál (szégyellem egyébként, hogy így alakult köztünk...).

Teszem hozzá, nagyon koran kezdtük szoktatni, hogy mama vigyáz rá kicsit, majd ott is aludt a mamánál 5 hónaposan egy éjszakát (szomszéd utca).

Igaz ő végigalussza az éjszakákat szinte mindig.

Anyatejet le lehet fagyasztani, kiadagolni.

2024. márc. 8. 09:04
 13/36 anonim ***** válasza:
75%
Engedd, hadd próbálja meg. Örülj neki, hogy vinni akarja és próbál normális kapcsolatot kialakítani vele.
2024. márc. 8. 10:34
 14/36 anonim ***** válasza:
29%
Kérd a védőnő segítséget hogy hogy válaszd le a gyereket.
2024. márc. 8. 10:50
 15/36 anonim ***** válasza:
35%
Hátha szerencsétlen gyerek ennyi idősen is csak anyatejet kap lényegében, nrm csoda, hogy nem tud aludni az éhségtől.
2024. márc. 8. 11:06
 16/36 anonim ***** válasza:
68%

Éjjelente újabban 7-10 alkalommal ébreszt és nappal is sokat kéri a szopit

Aha, újabban. Tán csak nem mióta az apa szeretné elvinni? Kérdező, ne így akard magad mellett tartani...

2024. márc. 8. 11:17
 17/36 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nem jó, ha pl. a gyerek nem mehet el a saját apjával nyaralni egy hétre.
2024. márc. 8. 11:18
 18/36 anonim ***** válasza:
18%

HIvatalosan 3 éves kor után viheti el a gyereket éjszakára is.

Viszont egyelöre nem lenne jó ötlet, mert ha éjjel szopik a gyerek, akkor az apja nem tudja megszoptatni.

17es; szerinted egy EGY ÉVES gyereknek mennyire élmény az egy hetes nyaralás? Elárulom, semennyire, neki az anyjára lenne szüksége minden nap, és éjszaka is.

Más lenne a helyzet, ha az apjával ÉS az anyjával mennének valamerre, de így semmi esetre sem!

2024. márc. 8. 11:22
 19/36 anonim ***** válasza:
50%

Kéred a bíróságon a gyerekelhelyezés és a láthatás szabályzását.

Abban egyértelmüen benne lesz, hogy az apa mikor láthatja a gyereket és három éves kor elött nem viheti el éjszakán át, föleg, hogy még szopik.

2024. márc. 8. 11:24
 20/36 anonim ***** válasza:
4%

Jaj, nehez kerdesek ezek, miutan megszületett a lanyom, az anyai ösztöneim azt súgták, hogy nem bízhatom senkire, se az apjában nem bíztam. Es most, hogy a lanyom 17 évet tölt, tudom, hogy jók voltak az ösztöneim.

Szülés utan jött ram ez a szorongas hogy nem hagyhatom senkire es hordtam a nyakamba 5 eves koraig. Persze oviba jart de azt se kellett volna eröltetni. Nagyon szociabilis ugyes gyerek lett, de az ovoda 3 evesen is túl korai volt, banom maig.

2024. márc. 8. 11:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!