Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám a pasiját választotta...

Az anyám a pasiját választotta helyettem?

Figyelt kérdés
Megmondtam anyámnak, hogy ha hozzánk költözik a pasija, akkor elköltözöm apámhoz. Nem is érdekelte, tervezgették tovább a költözést.Pénteken elkezdett helyet csinálni a pasi holmijánal, mondtam, hogy én meg akkor pakolok apámhoz. Azt mondta oké. Reggel indult cuccostól a pasi, én meg mondtam indulok apámhoz, és el is mentem, ott voltam egész nap. Anyám nem is jött utánam.Vasárnap reggel apám azt mondta, hogy menjek haza, mert nála kevés a hely és nem fog tudni dolgozni. Hazamentem, már be volt cuccolva a pasi, mondtam visszaköltözöm, anyám annyit mondott, jó rendben. Úgyhogy itthon lakom ugyanúgy, de anyám akkor is a pasit választotta, mert nem érdekelte, hogy el akartam költözni itthonról és el költöztem, csak apám hazaküldött. Ez jelenti, hogy jobban kell neki a pasi mint én?

márc. 4. 17:21
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/140 anonim ***** válasza:
65%
130as, persze a látogató kapcsolat olya szupi, heti 3 órát együtt lehetnek, mint tiniként, persze ha a kamasz megengedi..igaz? Ha a én gyerekem vágna ilyen hisztit, megnézhetné mikor hozhat oda partnert vagy mehet el randizgatni... hiszen ha én nem, akkor nyilván ő se igaz?
márc. 15. 06:21
 132/140 anonim ***** válasza:
49%
#131 ja csak itt már nem a szülőtől kell engedélyt kérni hanem a gyerektől, tiszta vicc
márc. 15. 13:05
 133/140 anonim ***** válasza:
39%

132.: Úgy látszik, én akárhányszor leírhatom, hogy nem kell a gyerektől engedélyt kérni, meg nem kell minden családban ugyanazt a receptet követni, meg egy 17 éves gyorsan felnő, nem tudod a szövegemet értelmezni.

Nem minden családban működik ugyanaz a megoldás. Van, ahol harmonikus a mozaikcsalád együttélése, máshol nem.

Én azt látom, hogy benned nagy az önzés. Csak és kizárólag a saját szempontjaidat tudod figyelembe venni, másokét nem. Ez nem azt jelenti, hogy be kell csicskulni egy szülőnek a gyerek előtt, hanem azt, hogy léteznek kompromisszumok is. Sokszor a másik fél se szeretne összeköltözni más gyerekével, pláne nem akarna pótszülőt játszani. Fordítva ez ugyanolyan gyakori. Van, ahol kölcsönös unszimpátia van, ott se a legjobb ötlet összeköltözni. De van, ahol szeretik egymást és jól beválik.

Az a baj, hogy te ugyanazt a kaptafát akarod mindenkire és minden kapcsolatra ráhúzni.

márc. 15. 13:42
 134/140 anonim ***** válasza:
21%
133as, te meg csak a rosszat látod, és szerinted a szülőnek alá kell rendelnie a boldogságát a szent gyermeknek. Én nagyot csalódnék a gyerekemben ha ilyen önző senkiházi lenne mint a kérdező, és nem is akarnék együtt élni vele.
márc. 15. 13:46
 135/140 anonim ***** válasza:
5%

134.: Nem kell alárendelnie a boldogságát. Akkor lenne baj, ha nem merne partnert se tartani. Másrészt vannak kompromisszumok is.

Egy 17 éves kamasz még éretlen. Az a baj, hogy úgy írsz egy még nem felnőtt emberről, mintha felnőtt lenne. Egy kamasz sokszor még éretlenségből nem képes felfogni ezeket a dolgokat. Ne várj tőle felnőtt hozzáállást. Az lenne az igazán nagy baj, ha 30-40 éves felnőttként is így gondolná. Sajnos vannak olyan emberek is, akik felnőttként is úgy gondolják, hogy a szülőjük ne házasodjon újra, mert ki akarják a szülőt sajátítani (bár sokszor inkább örökségvadászat áll a háttérben). Önző senkiházinak azért nem lehet egy éretlen kamaszt nevezni. Másrészt az is lehet, hogy sokszor nem az zavarja a gyereket, hogy valaki elfoglalja úgymond az apja helyét, hanem az, hogy a partner személye ellenszenves. Vagy fordítva. Én pl. eleve nem akarnék pótszülőt játszani, akármennyire szeretném a páromat, saját gyerekem se született, meg nem vagyok az az anyáskodó típus se. A partnernek is sokszor teher lehet pótapát vagy pótanyát játszani, pláne, ha ellenszenves a gyerek. Sokszor a párja is rátestálja a gyereknevelési feladatokat, ha tetszik, ha nem és ez sokaknak teher, csak nem merik megmondani. Van, ahol ez jól beválik és jobban szereti a gyerek a nevelőszülőt, mint a vér szerintit, tehát nincs szabály erre.

A másik, hogy azért is meggondolandó az odaköltöztetés (most megint általánosságban beszélek), mert manapság ritkák a hosszú kapcsolatok, házasságok. Divat lett az első konfliktusnál felbontani a kapcsolatot. Ebből az is következhet, hogy a gyerek, ha mondjuk a szülei kiskorában váltak el, öt-hat nevelőapukát is meg kell hogy szokjon, mert az anyja pár évente szakít. Ezért jobb csak a jól bevált, hosszú távú kapcsolatokat odaköltöztetni. Az anya se hibáztatható, ha szakít, mert sokszor az a jobb megoldás, de a gyereket nem jó kitenni egy nagy bizonytalanságnak, ami ezzel jár.

márc. 15. 14:14
 136/140 anonim ***** válasza:
51%
135ös, akkor ugye az is normális ha a szülő nem engedi a kamasznak hogy partnere legyen? Hiszen ha a kamasznak joga van földön fetrengős hisztivel tönkretenni a szülő boldogságát, akkor ugye a szülőnek is joga van tönkretenni a gyerekét?
márc. 15. 14:21
 137/140 anonim ***** válasza:
0%
135.: Te nagyon értetlen vagy, mintha a falnak beszélnék. Nem a partnerkapcsolatról, hanem az összeköltözésről van szó! Másrészt nem földön fetrengett a kérdező, ne gondold túl a dolgot.
márc. 15. 14:25
 138/140 anonim ***** válasza:
72%
137 persze nem földön fetrengett csak mint egy hisztis 4 éves elvonult apucihoz, akinek persze nem kellett... valóban nem fetrengett a földön :-D És lehet neked kimerül a szexben a patrnerkapcsolat de az emberiség normális felének ez nem elég.
márc. 15. 14:28
 139/140 anonim ***** válasza:

#133 abszolút nem vagyok önző sőt, azt is aláírom hogy vannak jól és kevésbé jól működő kapcsolatok az ilyen helyzetekben.

Viszont az feltűnt hogy itt EGY konkrét szituról van szó?

Szóval Te hiába írod azt H van ilyen meg olyan lehetőség is

Eleve a kérdésben is benne van hogy már ott lakik a pasi.A mi lett volna ha/mit kellett volna másképp csinálni kérdések már nem játszanak

márc. 15. 14:33
 140/140 anonim ***** válasza:
0%
138.: Te tényleg nagyon értetlen vagy. Azt is leírtam, hogy a látogató kapcsolat általában nemcsak a szexről szól. Sőt, egy törvényes házasság is lehet nagyon üres. Az is van, hogy az is csak a szexről meg az egymás melletti lézengésről szól. Képzeld, normális vagyok. Az a te bajod, hogy korlátolt és intoleráns vagy. Van egy elképzelésed, hogy kell kinéznie a normális kapcsolatnak és mindenkire azt erőltetnéd. Ráadásul nagyon gyenge a szövegértelmezési képességed, mert ötvenszer leírtam, hogy a látogató kapcsolat több lehet, mint a szexkapcsolat, valamint nem ítélem el a mozaikcsaládokat, csak nem minden helyzet egyforma. Eléggé egybites a gondolkodásod. Mindenesetre én veled befejeztem, mert nem lehet értelmesen tárgyalni veled, századszor nem fogom leírni ugyanazt, valamint azt látom, az indulatok vezérlik a kommentelésedet, nem a józan érvelés. Viszlát!
márc. 15. 14:42
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!