Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A családom a drogokkal azonosí...

A családom a drogokkal azonosítja az antidepresszánsokat, folyton azt kell hallgatni, hogy ez rosszabb mint a drog, hogy lehet ezt szedni. Hogyan hárítsam az ilyen beszólásokat?

Figyelt kérdés

Már bánom,hogy elmondtam nekik. Úgy tesznek, mintha szélsőséges dolog lenne ilyet szedni.

Nekem egyébként hatnak, nem érzek semmi olyat, hogy ráfüggenék vagy hogy egyre több kell belőle.

febr. 27. 19:55
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
57%

#34 Te nem is tudod, hogy mi az a depresszió. Ez jó dolog, örülj neki. Én nem szedek semmilyen gyógyszert, úgyhogy nem engem kérdeztél, de azért ha nem gond, leírom én is, hogy én hogy élem meg a "hullámokat".

Általában az égvilágon semmi nem érdekel már idejét se tudom mióta, hónapok, vagy évek, fene tudja. Szinte semmire sem tudom magam rávenni, vagy csak nagyon nehezen. Csak örömtelenül múlatom az időmet, és csak várok, hogy hátha egyszer kijövök végre a völgyből, de az a különbség, hogy veled ellentétben nekem nem leng már semmilyen inga. Megálltam a teljes közönyben. Szomorú se vagyok, hanem egyszerűen csak nem motivál semmi. Se örömem, se bánatom. Csak a szorongás, mivel tudom, hogy nem folytathatom így örökké, de változtatni se tudok rajta, márpedig magától nem akar változni a dolog. Így a jövőtől én folyamatosan félek, hogy mikor omlik össze rám az egész, de valahogy mégsem félek eléggé. Ráadásul teljesen belefáradtam már abba is, hogy rejtegessem ezt, és "normális", funkcionális embernek tettessem magam, hiszen úgysem értené ezt meg szinte senki.

Egyedüli örömem, ha el tudok menekülni időlegesen a valóság és a kínzó szorongás elől valami fikcionális világba. Olyankor akár még jól is tudom érezni magam, de ezt nem nevezném igazi boldogságnak, csak elfeledteti velem a saját életemet. Ráadásul nem is én szabályozom, hogy mikor sikerül igazán elmenekülnöm, hanem csak megtörténik velem, beszippant, és olyankor nem is tudok semmi mással foglalkozni, amíg le nem cseng magától a megszállottság. Egyébként általában még a szórakozás is megerőltető, nemhogy a valódi feladatok.

Amúgy nincs semmi okom így érezni, nem történt velem semmilyen tragédia, mégsem tudok kijönni ebből a pokolból, pedig becsületemre mondom, próbálok. Sokszor úgy érzem, az én hibám, mégsem tudom, hogy mit tehetnék. Külső szemlélő valószínűleg szimplán lusta dögnek tartana. Talán igaza is lenne, talán belülről ilyen lustának lenni?

Ki tudja, lehet, hogy az antidepresszáns megoldaná, és újra normálisan funkcionáló ember lehetnék, mint régen?

febr. 28. 19:32
 42/52 anonim ***** válasza:

"igazuk van. az antidepresszánsok függőséget okozó drogok."

Konkrétan nevezzük már nevén melyik gyógyszer ez amire gondolsz?

a marihuána viszont egészséges,egy csomó betegséget gyógyít."

Hát egy étvágytalanságot valóbban. megoldja, meg krónikus fájdalmat.

De ha valaki napi szinten szív, azért ki tud alakulni egy (nem testi) függôség meg tolerancia is. Kb az a szint mint naponta kávézni, elég ártalmatlan.

febr. 28. 19:40
 43/52 anonim ***** válasza:
63%

🍿🍿🍿 🐵

A kedvencem eddig az a komment volt, amelyikben a bipoláris magyarázta tök nagyképűen, hogy ő ugyan nem kezeltetné magát, ha kéne se, pedig a kommentje önmagában negér egy diagnózist!🤣

febr. 28. 20:20
 44/52 anonim ***** válasza:
0%
41-es, én vagyok a 34-es. Szerintem tudom, mire gondolsz. Az állapot, amit leírtál, ismerős számomra, a rendkívül sötét hullámvölgyeim előszobájában szoktam hasonlót érezni. Nem egy túl emelkedett állapot, ám ilyenkor kell kitartónak lenni. Tehát, bármennyire is rosszul érezzük magunkat, vagy érdektelenek vagyunk a világhoz, még akkor is muszáj, hogy céljaink legyenek, és azok felé haladjunk. Keress egy testhez álló célt. Ha például nincs semmi fizikai akadálya, kezd el például edzeni. Tűzd ki célul, hogy kimaxolod, ami benned van. Vagy kezdj el zenélni, táncolni, énekelni, akármit, amire fizikailag képes vagy. Nem azt mondom, hogy azonnal élvezetes lesz. Lehet, hogy kínszenvedés lesz eljárni heti 3-4 alkalommal edzeni, és nem fogod látni értelmét egy ideig. Ám egyszer el fog jönni az a kósza lelkesedés, amiről te is beszéltél, hogy vagy feltűnik, vagy nem. De ha úgy tűnik fel, hogy tudod magadról, hogy az elmúlt hónapban mondjuk kitartóan küzdöttél a céljaid felé, akkor ez a kis pozitív érzés azonnal rezonálni fog az eredményeiddel. Eljön a pillanat, amikor elkezdesz büszke lenni a kitartásodra, amikor a tükörből egy céltudatosabb tekintet néz vissza rád, és egy kisportoltabb test. A kis pozitív érzés hosszabb ideig marad fent, de újra el fog menni. De neked folytatni kell az edzést, éneklést, akármit, amit elkezdtél, és a kis pozitív érzés legközelebb talán hamarabb látogat meg, és hosszabb időre. Ezt évekig kell csinálni, és apránként kijössz abból az apátiából, amibe most vagy, mármint, teljesen soha nem fognak elmúlni a negatív érzések, de lassanként át fogja venni a dominanciát a pozitivitás. Nem könnyű út ez, de döntened kell: Megelégedsz a jelenlegi életeddel, vagy ki akarod aknázni, ami benned van? A saját életem példáját írtam le, és én annál sokkal rosszabbul is szoktam lenni, mint amit te felvázoltál, de annak is helye van az élet ciklikusságában. A ciklikusság ott van mindenhol, és a gyógyszerekkel ezt úgymond mesterségesen befolyásolod, ami evolúció-ellenes. Egy madár nem szed altatókat, csak él, mert élni akar.
febr. 29. 15:34
 45/52 anonim ***** válasza:
26%
Ti, akik lepontoztátok az előző válaszomat, mégis mi a jó isten egéért rettétek? Abszolút pozitív dolgokat írtam, és lelkesíteni próbáltam a mélyen levőket, hogy ki lehet ebből jönni, de látom, ti ezt felfogni se akarjátok. Mást nem tudok gondolni, minthogy gyógyszerfüggő gyenge jellemek vagytok, és a könnyebb út lehurrogni a józan szavakat, és belemenekülni a saját gyengeségünkbe, és tovább szedni azokat a szintetikus vackokat, hosszú távon totál hazavágni a biorotmust, és az agy egészséges, evolúció szerinti működését. Csak gratulálni tudok mindehhez, és további kellemes agyszedálást kívánok nektek.
márc. 1. 14:14
 46/52 anonim ***** válasza:
15%
Mindenki, aki erre jár, és ezt olvassa: ezt művelik a gyógyszerek. Elveszik az ember motivációját, és kiürült, lelketlen droidokat kreál, akik makacsul ragaszkodnak a saját mérgezésükhöz, miközben még ahhoz is gyávák, hogy vitába szálljanak a tiszta, gyógyszerek nélküli világfelfogásban élőkkel. Aki ilyen droid akar lenni, bártan álljon rá ezekre a bogyókra.
márc. 1. 14:23
 47/52 anonim ***** válasza:
51%
#46 akkor vitázz az orvosokkal, pszichiáterekkel, és pszichológusokkal. Vagy az nem megy?
márc. 1. 14:34
 48/52 anonim ***** válasza:
66%
Rohadtul nem vagyok "élettelen zombi", meg sem mondanád rólam, hogy szedek bármit is. Az ítélkezés megy...ezért nem mernek sokan segítséget kérni. Gratula...
márc. 1. 23:43
 49/52 anonim ***** válasza:
31%
Azokhoz szóltam, akik mindenféle logika, vita, magyarázkodás nélkül lepontozták a 44-es írásomat 0 pontra, miközben ott leírtam részletesen a pozitív életbe váltás stációit. Ember, szállj velem vitába! De ha csak lepontozol, és kussba matadsz, azzal nem tudok mit csinálni, csak elkönyvelni a saját igazságomat. Ez a leg óvodásabb vitafelfogás, hogy simán csak nem egyetérteni, de semmit meg nem indokolni. Bármikor vitázok orvosokkal is, ha idejönnek! Persze, hogy biznisze van a gyógyszereknek, a kezeléseknek, a gyengékből élnek a pszichológusok, pszichiáterek, és gyógyszervállalatok...
márc. 2. 18:33
 50/52 anonim ***** válasza:
44%
Inkább a kezelőorvos véleménye legyen mérvadó, mint ostoba emberek tudatlanságból származó megnyilvánulásai.
márc. 7. 16:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!