Mi a rosszabb, ha valakit túlféltenek a szülei vagy ha valakivel nem törődnek eléggé?
Szerintem túlféltés. Nagyon sokszor a gyerekek ilyenkor vagy életképtelenné válnak vagy ellenkezőleg és menekülnek otthonról bármi áron, ami pedig mindenféle szarba viszi bele őket.
Persze a nem törődés is ugyan úgy rossz, de inkább a túlféltés felé hajlok.
A testveremek tulfeltik a lányukat. Ezáltal a lány, amikor saját korosztalyaval van, ott kompenzálja az otthoni szigort brutálisan botrányos viselkedéssel.
Akit meg le se tojnak, ő is ugyanígy sérül, csak más miatt.
A középut a legjobb. De ha választani kéne, akkor szülőként azt mondom, hogy inkább a nem törődés felé billenjen picit, mint a tulfeltes felé.
Velem is inkább nem annyira törődtek a szüleink, (állandóan dolgoztak), de ettől még nem sérültem, és szerintük is igencsak életképes lettem, 18 évesen már külön éltem, saját keresetbol, 8 év múlva kezdtem el (és be is fejeztem) az egyetemet.
Ez most olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy melyik a rosszabb, ha a lábadat vágják le vagy ha a kezedet.
Mindkettő totál szar, csak mindkettő másképp, más hatásokkal.
De ha már választani kell, akkor a nemtörődömséget érzem egy hangyányival rosszabbnak, mert a gyerek az elhanyagolás mellett - ami testi és lelki bajokkal jár - nem ismeri meg a szeretve lenni érzést és annak biztonságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!