Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A családom a drogokkal azonosí...

A családom a drogokkal azonosítja az antidepresszánsokat, folyton azt kell hallgatni, hogy ez rosszabb mint a drog, hogy lehet ezt szedni. Hogyan hárítsam az ilyen beszólásokat?

Figyelt kérdés

Már bánom,hogy elmondtam nekik. Úgy tesznek, mintha szélsőséges dolog lenne ilyet szedni.

Nekem egyébként hatnak, nem érzek semmi olyat, hogy ráfüggenék vagy hogy egyre több kell belőle.

febr. 27. 19:55
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
92%
Háromszor olvastam el a 4. hozzászólást, de nem tudom felfogni, mire adtatok ennyi pirosat. Intelligensen feltett egy kérdést, mi ebben a negatív? Nem lett volna egyszerűbb elmagyarázni három mondatban? Én válaszolnék, de fogalmam sincs. Talán a jutalmazórendszerre, az örömérzetre hat pozitívan, de csak az én elméletem szerint. Ezen az alapon tényleg drog, de ugye így kontrollált mennyiségben bejuttatva. Vagyis nem az érzéseket öli ki hanem az öröm érzését teszi lehetővé. De ugye elméleteket gyártani fura dolog, ezt itt tanultam.
febr. 28. 00:17
 12/52 anonim ***** válasza:
66%
8-as, azon alapszik az elméletem, hogy rengeteg embert ismerek, akik nyugtatókon élnek, és én őket teljesen lelketlennek látom. Fapofával leélik az életüket, igaz, nem aggasztja őket semmi, cserébe semminek nem tudnak örülni igazából. Csak úgy elvegetálgatnak. Ez az ÉN tapasztalatom. De nyugodtan meg lehet cáfolni. Akinek van elég p*cse ahoz, hogy lepontozzon, legyen ahhoz is, hogy leírja nekem a boldogság definícióját. Az érzést konkrétan, a testben és elmében végigfutó folyamatokat részletesen megemlítve. Aztán összehasonlítom azzal, amit én szoktam érezni a hullámhegyeim közben. Ha az én boldogságérzetem komplexebb, mint azoké, akik nyugtatókon élnek, akkor beigazolódott az elméletem. Ha erre nem kapok normális választ, úgy veszem, hogy az elméletem igaz, és gyáva velem bárki is értelmes vitába fogni.
febr. 28. 01:00
 13/52 anonim ***** válasza:
80%
12, az viszont biztos, hogy a nyugtatónak más a hatóanyaga mint az antidepresszánsnak. Nyugtatósból én is csak olyant ismerek akinek csak egyre nagyobb adagban hat, és az függőséget is okoz. Az antidepresszáns úgy tudom, hogy nem. Azt elhagyni is könnyebb, a nyugtatót meg általában aki egyszer elkezdi az úgy is marad egy életre, de növekvő adagokkal. És az tényleg kiöli az emberi érzéseket.
febr. 28. 01:06
 14/52 anonim ***** válasza:
43%

Bizonyos antidepresszánsok drognak minősülnek legalábbis droglistán fenn vannak mint például a benzodiazepinek

Ezeket orvos írja ki legálisan de az a gond velük, hogy nem nagyon érdemes rájuk állni mert egy idő után sokat már nem fogsz érezni belőlük, megszokja az agy aztán majd egyre több kell és mondjuk épp majd lesz egy határ amit elérsz és akkor közli az orvos, hogy akkor itt a vége nem tud többet felírni te meg még mindig kevésnek találod

És akkor utána kezdődik egy olyan műsor, hogy másfajta farmatikumokat írnak fel amik már nem feltétlen lesznek mellékhatás mentesek hanem némelyiknek súlyos mellékhatásai is lesznek

Nem érdemes gyógyszerezni sem ha nem muszáj csak ha tényleg nagyon szükséges akkor

febr. 28. 03:25
 15/52 anonim ***** válasza:
81%

Olyan jo hogy bátran kommentelnek azok, akiknek fogalma sincsen az antidepresszánsok és a nyugtatók közti különbségről. Pont annyi közös van a hatásukban, mint az algopyrinnek és az augmentinnek.

Kérdező, indirekt módon választ is kaptál a kérdésedre, azért hiszik ezt a rokonaid, mert pont ugyanolyan jól tájékozottak, mint az itteni kommentelők.

Négyes: hangulatzavarokban a feltételezések szerint leesik a szerotonin és egyeb tramszmitter szint, az antidepresszánsok ezt állítják vissza és normalizálják a kóros jelátvitelt. Valószínűleg, mert ez csak egy hipotezis. Emiatt nem veszik el a boldogság érzés, sőt nagyon gyorsan visszaadja a motivációt, és igen, az antidepresszánsok ezért fokozhatják az öngyilkosság veszélyét az első hetekben. Ezért szokták ilyenkor mellé gyógyszerelni, ami aztán 3-4 hét után elhagyható.

Antidepiről lassan kell lejönni, de nem, nem okoz fizikális függőséget, mert nem nyugtató és nem egyéb drog.

febr. 28. 03:32
 16/52 anonim ***** válasza:
37%

Technikailag az antidepresszáns drog. Ugyanúgy rá lehet függeni, mint az átlag ember által drognak tartott szerekre. A különbség az, hogy az antidepresszánst orvos írja fel és egészségügyi ok miatt szedi az ember. Sokak számára a mentális betegségek, főleg a depresszió nem létezik, ez utóbbi csak hiszti, ergo nem kell arra gyógyszer.

Amúgy nem csak az jelenti a függést, ha egyretobb kell belőle, hanem az is, ha nem tudsz nélküle meglenni. Az antidepresszáns ilyen. Elvonási tüneteket okoz, ezért is állítanak, e róla fokozatosan, ha már nem indokolt a szedése.

febr. 28. 06:00
 17/52 anonim ***** válasza:
83%
16-os, az antidepresszánsok nem abuzálhatók, nincs euforizáló hatásuk, emiatt - bár a "misuse" előfordul - egyáltalán nem drogok. Egy orrcseppnek vagy hashajtónak nagyobb abuzus potenciálja van... Továbbra is keveritek a nyugtatókkal.
febr. 28. 06:22
 18/52 anonim ***** válasza:
12%

17!

A drog konkrétan olyan anyag, vagy gyógyszer, ami a szervezetbe kerülve valamilyen élettani hatast vált ki és többnyire fuggoseget okoz.Ilyen az antidepresszáns is. Továbbra se keverem a nyugtatókkal, amik amugy szintén a drog kategóriaba tartoznak

febr. 28. 07:07
 19/52 anonim ***** válasza:
81%

Akik itt írnak, azoknak van is releváns tapasztalata, vagy csak hallottatok valamit az "ismerős ismerősének az ismerősétől"?

Bevallom, én szedek antidepresszánst és nyugtatót is. Nos, a nyugtatóról simán le tudtam jönni, ellenben az antidepresszánsról már sokkal nehezebb. Aki meg az írta, hogy nincsenek elvonási tünetei...dehogyis nem. Elég durvák amúgy.

febr. 28. 07:15
 20/52 anonim ***** válasza:
78%
Pont mint a 19. A nyugtatóról egy hónap alatt sikerült, az antidepresszánsról másfél év alatt....
febr. 28. 07:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!