Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A családom a drogokkal azonosí...

A családom a drogokkal azonosítja az antidepresszánsokat, folyton azt kell hallgatni, hogy ez rosszabb mint a drog, hogy lehet ezt szedni. Hogyan hárítsam az ilyen beszólásokat?

Figyelt kérdés

Már bánom,hogy elmondtam nekik. Úgy tesznek, mintha szélsőséges dolog lenne ilyet szedni.

Nekem egyébként hatnak, nem érzek semmi olyat, hogy ráfüggenék vagy hogy egyre több kell belőle.

febr. 27. 19:55
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
16%

28.

Ja, mind ezt hiszi magáról.

febr. 28. 13:28
 32/52 anonim ***** válasza:
66%
Utolsó, elmehetsz a pitsába. Mi az, hogy "mind", mintha nem is emberekről beszélnél. Te nem szedsz semmit, mégis egy kretén vagy. És nem, NEM mondja meg senki, hogy gyógyszert szedek.
febr. 28. 15:34
 33/52 anonim ***** válasza:
11%

32.

Jó agresszív vagy a GYÓGYszereddel. :D

Ja, nem mondja meg senki.

Elég elolvasni miket írsz, de biztos jól vagy, ha te mondod.

Hiszen a többi szólni sem merne. :D

febr. 28. 16:30
 34/52 anonim ***** válasza:
64%
De valaki írja már le légyszi, aki nyugtatót, meg antidepresszánst szed, hogy számára milyen a boldogság. Mert én, aki nem gyógyszerezte magát soha, és nem is fogja, bizony megélem a poklot meg a mennyeket is. Nyilván ez is embertípus függő, kinek mekkora kilengései vannak, nekem elég nagyok. Amikor meg vagyok zuhanva, akkor a világon mindent rossznak látok. Teljes a kétségbeesés, félek a jövőtől, úgy érzem, mindenki utál, és hogy gonosz ember vagyok. De még akkor is tudom, hogy ez egy ideiglenes állapot, és csak azért érzek így, mert épp az agyam ingája most a negatív tartomány legszélén van, de az inga úgyis visszaleng. Amikor meg jön a hullámhegy, akkor én magam vagyok az isten. Végtelen erőm, energiám, lelkesedésem van mindenre. A világ kinyílik, minden érdekelni kezd, és csak pezsgek a saját ego-jacuzzimban. Vannak random örömkitöréseim, ami olyan érzés, mint a libabőr faktoriálisra emelve. A nyakszirtemből elektromos impulzusok cikáznak végig az egész testemben, a forróság és a hideg váltakozik a végtagjaimban, és a könnyeim folynak, annyira boldog vagyok bármitől, akár egy zene meghallgatásától, akár egy csoki ízétől. Átlényegülök, és csak sodródok az érzéssel, mert egyszer ez is véget ér. Utána jön a közömbös időszak, amikor se nem vagyok szomorú, se nem túl boldog, csak úgy elvagyok, teszem a dolgom. Tehát, én így élek gyógyszerek nélkül. Rengeteg ismerősöm, barátom meg úgy volt vele, hogy nem bírják a sötét szakaszt, úgyhogy inkább gyógyszerekkel lebombázzák ezt az egész jin-jang világot. Mindenkinek joga van eldönteni, hogyan éljen, csak senki ne csapja be magát. El tudom képzelni, hogy aki huzamosabb ideje gyógyszerezi magát, azért gondolja azt, hogy valójában boldog tőle, mert már rég el is felejtette az igazi boldogságot. Azt, hogy egy íznek mennyi árnyalata van, hogy egy táj mennyire szép tud lenni. Pedig az élet már csak ilyen. Hullámokból áll, és nekünk állnunk kell a hullámokat. Ha a legsötétebb perceimet élem, akkor is csak arra gondolok, hogy egy víziló például sosem nyugtatózza magát, mégis él, mert élni akar. A sejtek élni akarnak, erről szól az evolúció.
febr. 28. 18:20
 35/52 anonim ***** válasza:
87%
Mi lenne, ha laikusok nem szólnának bele abba, amihez nem értenek? A gyógyszeres kezelés pl olyan, hogy inkább hallgat az ember az orvosára, mint random laikusokra az interneten.
febr. 28. 18:51
 36/52 anonim ***** válasza:
75%

"De valaki írja már le légyszi, aki nyugtatót, meg antidepresszánst szed, hogy számára milyen a boldogság."

Ugyanolyan mint bárki másnak.

Ezek lassan hatnak, kb 2-3 hét (!!) mire csinál valamit. Akkor is viszonylag észrevétlen, az ilyen SSRI gyógyszer annyit csinál, hogy segít az agynak felvenni a szerotonint.

De ez mondjuk szorongásra annyira nem jó. Az megint más asztal.

"Pedig az élet már csak ilyen. Hullámokból áll, és nekünk állnunk kell a hullámokat."

Amit te leírsz itt, az egy borderline (régi nevén mániás depresszió) is simán lehet, ha inpulzív is vagy mellé meg az obszesszió rész is ott vsn.

Nem erre akartak neked gyógyszert adni? Mert ha igen, az más lesz, nem SSRI.

febr. 28. 19:12
 37/52 A kérdező kommentje:

Rólam is azt hiszik, hogy azért szedem mert ettől akarok boldog lenni. Hát dehogy. Én csak élhető mindennapokat szeretnék.

34#

A depressziós állapotban nincs olyan, hogy a mennyekben jársz. Nincs eufória. Csak az állandó mélység.

Antidepresszánssal sincs eufória, de nekem nem is ez az érzés kell. Ha ilyen kéne, becuccoznék jóféle drogokból egy hétvégi buliban.

A boldogság nekem a nyugalom, hogy nem kell többé abban a kilátástalan mélységben élni, és el lehet kezdeni élvezni a mindennapokat.

febr. 28. 19:16
 38/52 anonim ***** válasza:
64%

Én is ugyanúgy megélem az összes érzelmet, csak ahogy az utolsó írta, az agynak segít felvenni a szerotonint.

Olyan intenzíven élek át bármit, mint bárki.

febr. 28. 19:17
 39/52 anonim válasza:
23%
igazuk van. az antidepresszánsok függőséget okozó drogok. a marihuána viszont egészséges,egy csomó betegséget gyógyít.
febr. 28. 19:21
 40/52 anonim ***** válasza:

"Antidepresszánssal sincs eufória, de nekem nem is ez az érzés kell. Ha ilyen kéne, becuccoznék jóféle drogokból egy hétvégi buliban"

Meg arról nem is beszélve, hogy SSRI mellé nem is lehet ilyesmit, mert szerotonin sokkot kapsz. Az meg olyan, hogy garantáltan kórházban kötsz ki.

febr. 28. 19:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!