Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig kell egy " gyereket"...

Meddig kell egy " gyereket" nevelni, eltartani, segíteni ?

Figyelt kérdés
33 éves fiú gyerek folyamatosan bántó megjegyzéseket tesz arra,hogy az ő élete nem olyan amilyennek képzelte.És engem hibáztat ( szülő) hogy neki nincs lakása...stb. Nem tudok neki lakást venni,már kapott 25 M FT és egy autót kezdésnek, de elherdálta. Dolgozik - ennyi a pozitívum.
febr. 22. 04:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%

Gyerekfüggő a sztori.

Én kb 32 éves koromig lakhattam fateromnál, ahol az utolsó 5-6 évben lakbért fizettem érte fateromnak, igaz nem horrot, havi 20e Ft-ot, nyilván a rezsit fizettem, sőt a felújítási hitelt is. Volt gyerek korom óta életbiztosításom, abból kb 1M jött össze a 20 év alatt, ő fizette, azt beforgatta annó a lakásfelújításba amikor vette.

Húgomnak (féltestvér) lakott anyjánál, néha apánknál is. Ő megkapta a biztosítási összegét amit elbaxott. Neki kellett a saját albérlet amit nem tudott rendesen fizetni. Fix munkát nehezen vállal mert ő művész és az nem jó. Tanárként végzett, de az se volt elég jó mert nem kapott nagy fizut pályakezdőként.

Van köztünk kb 8 év.

Nekem jó szakmám van, jól keresek, van házunk, 2 autónk, 3 gyerekünk, igaz hitelünk is. Már lassan 7 éve teljesen külön tudtam költözni.

Ő albérletben lakik, sokszor kölcsön kell kérjen valakitől, párkapcsolatban se volt neki igazán hosszútávú. Faterom mindig őt pátyolgatta jobban, ő volt a kislány a szent. Engem is szeret, nincs ezzel gond, de valahogy engem kicsit másképp kezelt mindig.

Ennek ellenére húgomnak volt olyan beszólása, hogy a nyúgdíjas faterom ne utazgasson annyit meg ne költse annyira a pénzét, inkább őt kéne támogatnia.

Néha úgy gondolom, hogy az viszi többre akit kevésbé támogatnak, persze van szerencse is a dologban.

febr. 22. 08:28
 12/15 anonim ***** válasza:
55%
#9 nevelés kérdése. Én miért nem vártam el pénzt meg lakást anyáméktól? Mert úgy neveltek, h bármit megkaphatok, de azért nekem kell megdolgoznom. A kérdésben szereplő férfi nevelése valahol nagyon csúnyán félrement.
febr. 22. 09:04
 13/15 anonim ***** válasza:
34%
A kérdező nagyott hibázott! Nem pénzt kelletett volna venni hanem eleve lakást! És alakást is ugy kelletett volna venni hogy a szülő legyen a haszon élvező a lakáson a gyerek meg a lakás tulajdonosa. Igy a gyerek nem tudta volna el herdáni a lakást. Szóval a kérdező sem volt elégé felkészült gyermek nevelésből. Utána meg itt sírnkozik, hogy mit rontottam el? Gondolkodni is kell, kedves kérdező.
febr. 22. 09:06
 14/15 anonim ***** válasza:
59%
Van baj a gyereknél rendesen, ha így kirolyt a pénz a keze közül. Ebből lakást veszel vidéken, ami sok embernek egy álom. Kíváncsi lennék hova tette, bár nincs közöm hozzá.
febr. 22. 09:21
 15/15 anonim ***** válasza:
72%
Őt már nem kell. Úgysem lenne neki elég semmise.
febr. 22. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!