Eltartani a gyereket,hány éves korig?Tapasztalatok is erdekelnènek.
Fiatal felnőttek és 25-30 éves fiatalok szülei tapasztalataira lennėk kíváncsi elsősorban.
Hany éves korig tartottátok el a gyereketeket/tartottak el titeket teljes mėrtèkben?
Mennyire volt ez jó vagy rossz?
Amíg nem volt 40 órás állásom, addig segítettek. Ez 21 éves koromra következett be. 23 évesen elkezdtem egy másik szakmát tanulni nappalin. Tehát akkor volt egy két éves kihagyás, majd ismét két évig segítettek anyagilag.
Az egyik szülőm pedig szóban jelezte, hogy pár év múlva majd ha családot alapítok, akkor is szeretne valahogyan segíteni. (ingatlanvásárlás terén) Másik szülőm is szeretne segíteni, ha lehetne, de ő soha nem tudott rendesen spórolni, így inkább most már, hogy van rendszeres bevételem, inkább én szoktam neki adni.
1es, köszönjük, hogy bepillantás nyerhettünk a felső tízezer életébe.
Nekem a szüleim középosztálybeli értelmiségiek, 24 éves koromig laktam otthon. Lakásom úgy lett, hogy anyukám eltartásit kötött még korábban a szomszéd nénivel, akit közösen gondoztunk 10 évig kB. Főleg anyukám, én inkább bevásárlásban, takarításban segítettem. 80 fölött volt a néni a szerződés megkötésekor, 94 éves koráig élt. Mikor meghalt, enyém lett a lakás, mert eleve én voltam a kedvezményezett. A lakás kB 40 éve nem volt felújítva, a spórolt pénzemből újítottam fel, fizikailag apukám segített, pl parkettát csiszolt. Én spórolok a gyerekemnek, a felsőfokú tanulmányaira. Ha oda jutunk, eladom a lakást és veszek két kisebbet, az egyik az övé lesz, ha lediplomázott. Egyedül nevelem.
Én 19 éves koromban kezdtem el dolgozni, most 24 évesen még mindig otthon élek, de amióta van munkám, beszállok a kajába, rezsibe, és a saját kiadásaimat (telefonszámla, új telefon, állateledel, szemüveg, busz/vonatjegyek, pizzázás, mozi stb.) teljes mértékben én állom. Pár évig még biztosan nem költözök el, egyetem és munka mellett nem lenne energiám háztartást vezetni (vagyis de, biztosan lenne, de az a jegyeim rovására menne, és nem az a célom, hogy a minimumot teljesítve átcsússzak a vizsgákon).
Az idősebb tesóimat is az egyetem végéig tartották el. Ők nem laktak végig itthon, de anyagi támogatást kaptak. Az öcsém szakmát tanult, dolgozik, ő is velünk lakik, de szintén beszáll a költségekbe.
Azt azért hozzátenném, hogy nálunk más a helyzet, mint egy panelben lakó családnál. Többgenerációs családi házban lakunk, a nagyszüleimnek külön lakrésze van. A mi részünk így is elég üres, a fél ház sosincs használva. Ha valaki egyedül akart lenni, van rá lehetősége, nem zavarjuk egymást. A kert is nagy, az udvar is. Panelban már rég egymás idegeire mentünk volna, itt viszont mindenkinek jobb együtt, mert megoszlanak az anyagi és egyéb terhek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!