Eltartani a gyereket,hány éves korig?Tapasztalatok is erdekelnènek.
Fiatal felnőttek és 25-30 éves fiatalok szülei tapasztalataira lennėk kíváncsi elsősorban.
Hany éves korig tartottátok el a gyereketeket/tartottak el titeket teljes mėrtèkben?
Mennyire volt ez jó vagy rossz?
Ma már ha valaki 2-2 lakást tud venni a gyerekeinek,az alsó hangon 100 millió Ft.
Jó,persze nem mindegy,hogy a drágulás előtt vettétek vagy utána.
És,ezen felül még van saját lakás,amiben a szülők élnek,ezt ma durván saccolva 150 milliós magántulajdon.
Szerintem ez már nem a középréteg kategória.
Mostohaanyám már 20 éves koromban azon volt, hogy takarodjak már el tőlük, mert felnőttem, nem kellene tovább eltartani - egyetemre jártam.
Egyik fia 20, a másik már 27 és simán eltartják apámmal ketten.
18 éves koromig tarottak el teljesen, addig otthon is laktam, diákmunkákból származó pénzt nem fogadtak el tőlem (nem közvetlenül akartam adni, hanem volt, hogy intéztem egy nagybevásárlást, meg magtankoltam a kocsit, és nem örültek, azt mondták, inkább szórakozzak, vagy gyűjtögessem). Utána az egyetemi kolidíjat utalták, illetve a telefonszámlám fizették (hozzájuk küldték a felszólításokat :D ), a többi költségem diákmunkából álltam, és ha elfogyott a pénz, akkor kértem tőlük. Lényegtelen, hogy ez az adott hónap nyolcadikán, vagy már 15-én történt (világéletemben 10-én kaptam fizut), és mennyit kértem, általában megkaptam, és nem kérdezték, hová tűnt a fizetésem. De azért igyekeztem nem kérni, csak ha már nagyon muszáj volt.
23 éves korom óta van az, hogy teljes állásban vagyok, és már annyira ciki kérni tőlük, hogy ha van valami felmerülő költség, akkor inkább eszek üres tésztát, de biztos, hogy nem. Kivételek fersze vannak, pár hónapja szakítottunk exemmel, azonnal mennem kellett a közös albérletből, elmagyaráztam a helyzetet, elutalták az összeget az új bérlemény kauciójára (nem, nem kaptam vissza az előző helyről semmit), de pl. a laptopom javítására, meg a "nem tudom, valahogy túlköltekeztem, és most egy hétig pénz nélkül kell kihúzni"-ra már nincs pofám kérni. Szerintem ha kérnék, adnának a mai napig. Nem gazdagok, de megvannak, és tudják, hogy én se szórom fölöslegesen a pénzt, ha valamiért elfogy, akkor annak oka volt.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!