Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltartani a gyereket,hány...

Eltartani a gyereket,hány éves korig?Tapasztalatok is erdekelnènek.

Figyelt kérdés

Fiatal felnőttek és 25-30 éves fiatalok szülei tapasztalataira lennėk kíváncsi elsősorban.

Hany éves korig tartottátok el a gyereketeket/tartottak el titeket teljes mėrtèkben?

Mennyire volt ez jó vagy rossz?

2021. szept. 12. 09:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Kb semeddig. Amíg volt pénzem, addig jó voltam, miután nem adtam, utána már nem kellettem. Még gimibe jártam, minden pénzem elszedték, aztán nem adtam, magamnak vettem mindent. Aztán el is húztam. Segítséget nagyszülőktől kaptam, pl mikor házat vettem. Ők sem szólnak a gyerekükkel.
2021. szept. 12. 18:47
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
20- mégegyszer mondom közel sem vagyok a felső tízezerhez. Ismerek párat a tagjai közül és elhiheted, hogy a kanyarban sem vagyok hozzájuk képest. Vállalkoztam és bejött- ennyi . Ezerszámra vannak nálam jobb körülmények között élők.
2021. szept. 12. 18:49
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Ma már ha valaki 2-2 lakást tud venni a gyerekeinek,az alsó hangon 100 millió Ft.

Jó,persze nem mindegy,hogy a drágulás előtt vettétek vagy utána.

És,ezen felül még van saját lakás,amiben a szülők élnek,ezt ma durván saccolva 150 milliós magántulajdon.

Szerintem ez már nem a középréteg kategória.

2021. szept. 12. 18:52
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
23- még 4 éve vettem, amikor még nem voltak ennyire drágák,mint most. Egy ma 33 millás panel akkor még 22 volt.
2021. szept. 12. 21:38
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Mostohaanyám már 20 éves koromban azon volt, hogy takarodjak már el tőlük, mert felnőttem, nem kellene tovább eltartani - egyetemre jártam.

Egyik fia 20, a másik már 27 és simán eltartják apámmal ketten.

2021. szept. 13. 08:05
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
25- sajnálom, hogy apád ennyire vak (ostoba) nem lehet beszélni vele és felnyitni a szemét?
2021. szept. 13. 08:09
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

18 éves koromig tarottak el teljesen, addig otthon is laktam, diákmunkákból származó pénzt nem fogadtak el tőlem (nem közvetlenül akartam adni, hanem volt, hogy intéztem egy nagybevásárlást, meg magtankoltam a kocsit, és nem örültek, azt mondták, inkább szórakozzak, vagy gyűjtögessem). Utána az egyetemi kolidíjat utalták, illetve a telefonszámlám fizették (hozzájuk küldték a felszólításokat :D ), a többi költségem diákmunkából álltam, és ha elfogyott a pénz, akkor kértem tőlük. Lényegtelen, hogy ez az adott hónap nyolcadikán, vagy már 15-én történt (világéletemben 10-én kaptam fizut), és mennyit kértem, általában megkaptam, és nem kérdezték, hová tűnt a fizetésem. De azért igyekeztem nem kérni, csak ha már nagyon muszáj volt.

23 éves korom óta van az, hogy teljes állásban vagyok, és már annyira ciki kérni tőlük, hogy ha van valami felmerülő költség, akkor inkább eszek üres tésztát, de biztos, hogy nem. Kivételek fersze vannak, pár hónapja szakítottunk exemmel, azonnal mennem kellett a közös albérletből, elmagyaráztam a helyzetet, elutalták az összeget az új bérlemény kauciójára (nem, nem kaptam vissza az előző helyről semmit), de pl. a laptopom javítására, meg a "nem tudom, valahogy túlköltekeztem, és most egy hétig pénz nélkül kell kihúzni"-ra már nincs pofám kérni. Szerintem ha kérnék, adnának a mai napig. Nem gazdagok, de megvannak, és tudják, hogy én se szórom fölöslegesen a pénzt, ha valamiért elfogy, akkor annak oka volt.

26/N

2021. szept. 14. 04:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!