Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megromlott a jó kapcsolatom...

Megromlott a jó kapcsolatom az évek során anyámmal. Nektek is van hasonló tapasztalatotok?

Figyelt kérdés

Öcsém születésekor annyira összeveszett a nagymamámmal, hogy minden kapcsolatot megszakított vele. Ez annyira traumatizálta és tönkretette az idegrendszerét, hogy öt év alatt tönkrevágta a mi jó kapcsolatunkat és a sajátját apámmal. Segítséget nem hajlandó kérni és a rációra nem nyitott, mindenre megsértődik. Nem élek már a szüleimmel egy éve. Öcsém már ebben nevelkedett, és végtelenül sajnálom őt, de túl kicsi még ahhoz, hogy felkaroljam. Otthon lenni vele nem sokáig tudok, mert anyám kikészít és folyton menekülési kényszerem van.

Engem bánt ez az egész. Gyászolom az anyámat, mert már nem önmaga. Minden nap azzal fenyegetőzik sms-ben, hogy megöli magát, amikor próbálom megbeszélni a viselkedését. Ellehetetleníti azt is, hogy apámmal töltsek minőségi időt vagy beszélgessünk.

Nehéz lenne őket figyelmen kívül hagyni, mert régen érzelmi támaszom tudott lenni és sok jó emlékünk van együtt. Nem tudom mihez kezdjek, de úgy érzem nagyon sok értékes időt veszteget el anyám arra, hogy megélje az áldozat szerepet.

Úgy érzem én már szinte nem is vagyok ennek a családnak a tagja.

2021. aug. 21. 16:29
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Egy veszekedés traumatizálta? Ugyan már. Kizárt hogy ez a bajok kiváltó oka. Az viszont feltűnő hogy szülés után romlottak a dolgok. Létezik olyan hogy a szülés utáni depresszió krónikusba fordul sajnos.

"A kutatások szerint minél tovább tart egy nőnél a szülés utáni depresszió, annál nagyobb a kockázata, hogy krónikus depressziót tapasztal. A JAMA Psychiatry-ban közzétett, 2018-as tanulmány szerint a szülést követő 2-8. hónapban súlyos depresszióval küzdő nők többsége még 10 év elteltével is tapasztal tüneteket. "

[link]

2021. aug. 21. 16:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Több, sorozatos veszekedés, mert nem egyezett az értékrendjük és annyira elfajultak a dolgok, hogy már nem beszélnek.

Azt mondta, hogy azzal a feltétellel szülte öcsémet, hogy majd nagymamámék segítenek neki, mert tudja magáról és tudják mások is, hogy depresszióra hajlamos. Mivel a segítségadás nem történt meg, úgy érzi hátrahagyták őt és minden rajtunk csattan.

2021. aug. 21. 17:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi amúgy #1, erről még nem hallottam.
2021. aug. 21. 17:03
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Annál biztosabb hogy anyud depresszióval küzd- nagy kár hogy nem képes elfogadni a segítséget. Ha magáért nem képes rá, de az öcséd miatt nagyon kellene.
2021. aug. 21. 17:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád beteg.Nem segít,ha hátat fordítasz neki,tovább ront a helyzeten. Nyilván neked sem könnyű,de te vagy az egészséges,ezért te tudsz okosabban gondolkodni. Kérj segítséget szakembertől,hogyan tudnád rávenni az orvosi ellátásra!
2021. aug. 21. 20:24
 6/8 anonim ***** válasza:
A leirtak után meg tudom érteni.
2021. aug. 21. 20:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem akar pszichológushoz menni, már sokszor lejátszottuk ezt a kört. Pedig az lenne az egyetlen effektív út.
2021. aug. 21. 22:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy inkább pszichiáter, mivel öngyilkossággal fenyegetőzik. Ez nagyon nem játék, önveszélyes kategória.
2021. aug. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!