Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nappali egyetem mellett hogy...

Nappali egyetem mellett hogy tudnék szerintetek segíteni a végstádiumú rákbeteg édesanyámnak?

Figyelt kérdés
Elváltak a szüleim, csak rám számíthat, de nem engedi, hogy segítsem. Azt mondta tanuljak, hogy mielőbb végezzek. De albérletben lakom, s csak hétvégén látom. Gondolkodtam passzív féléven is, de azt mondta, szó se lehet róla. Nekem akar jót, tudom. De én ezt így nem bírom, mindenem neki köszönhetem, a szemem fénye, egy angyal. Gondolkodtam h megölöm magam, csak közben álmaim egyetemére járhatok, amit szívesej csinálnék a jövőben, és anyukámnak mindenképp az a vágya, h bennem éljen tovább, s végezzek az egyetemmel.

#baj #dilemma #Márnemmegy
febr. 5. 15:58
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%
Egyéni tanrendet is kérhetsz.
febr. 5. 20:00
 22/34 anonim ***** válasza:
34%
szerintem halassz + járj pszichológushoz kéthetente
febr. 5. 20:20
 23/34 anonim ***** válasza:
22%

Meg kell beszélni, minek örülne jobban:

sz*r átlag alig ösztöndíjjal, mielőbbi végzéssel

vagy nyugodt körülmények közt jó eredménnyel, jó ösztöndíjjal (akkor is, ha esetleg ezt már nem éli meg - de ezt nem kell mondani)

febr. 5. 21:56
 24/34 anonim ***** válasza:
69%

Kedves kérdező!

Hasonló cipőben jártam, édesanyám mellrákkal küzdött, míg én jó 200 kmre tanultam. Sosem fogom megbocsátani, hogy nem szóltak nekem a helyzet komolyságáról és csak részinformációkkal voltam etetve.

Fél évbe telt, mire világos lett számomra, hogy mennyire komoly a helyzet. Semmilyen egyetem és semmilyen edukáció nem fogja pótolni az elvesztegetett perceket.

Szerencsére az én édesanyám felépült, jelenleg tünetmentes, de sosem fogom többé garantáltnak venni a vele töltött időt.

Én csak azt tudom tanácsolni, hogy tölts vele annyi időt, amit a jelenlegi helyzeted megenged. Tartsd tiszteletben a kérését, de esetleg kérj a lektortól is tanácsot, hátha bizonyos órákat online is hallgathatsz.

Kívánom a legjobbakat nektek!

febr. 5. 22:08
 25/34 anonim ***** válasza:
67%

"Gondolkodtam h megölöm magam"

Na, azzal nagyon sokat segítenél anyádon, tényleg. Nem elég a baja, még amiatt is aggódjon, hogy a te lelki világod mikor borul el? A halála után se forgass ilyet a buta kis fejedben, mert azzal se fog szegény anyád stresszmentesebben élni.

Inkább beszéld meg vele, hogy szeretnél vele több időt tölteni, ameddig csak lehet. Akár halasztasz fél évet és addig melózol valahol, nem dől össze a világ. De ha anyud meghal, a gyásztól úgyse tudsz majd a tanulásra koncentrálni és még lelkiismeret furdalásod is lesz, hogy "elhanyagoltad" (pedig nem!).

febr. 6. 07:35
 26/34 Kései Sirató ***** válasza:
20%

Hívd ezt az ingyenes számot és mondd el nekik a problémád! Ők segítenek!

[link]

febr. 6. 08:18
 27/34 anonim ***** válasza:
90%

Azzal segítesz, hogy bejársz az iskolába, tanulsz, mert a jövőd függ tőle, őt pedig hagyod a maga tempójában feldolgozni a történteket, azaz nem 0-24 vele vagy.

Voltam krónikus beteg az agyamra ment a családom, akik állandóan ott tobzódtak mellettem, és a legalapvetőbb dolgokat sem hagyták elvégezni, mert "jaj, rosszabbul leszel".

Ja, tényleg jobb, hogy úgy bántok velem, mintha holnap meghalhatnék.

febr. 6. 10:52
 28/34 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a támogató válaszát!
febr. 6. 16:00
 29/34 anonim ***** válasza:
6%
Az egyetemet bepótolhatod, anyád ápolását nem! Plusz 10 frissdiplomásból 6 munkát se talál az első évbe vagy csak gagyit! Duplán csalódsz majd jóvátehetetlenül ha az egyetemet választod...
febr. 6. 16:09
 30/34 anonim ***** válasza:
85%

29-es, aha, persze, az anyja meg még aggódjon is a kérdező miatt.

Nem elég neki a rák, a saját szrsága, ott lesz a folyamatos félelem, hogy a kérdezőnek nincs végzettsége, nincs munkája, tapasztalata mert tanulás helyett őt ápolja, és akkor mihez kezd, miután ő meghalt?

Megy a mekibe eladónak, vagy az utcára, mert épp sehol sem alkalmazzák értelmes szakma híján?

Nagyon jót tesz egy egyébként is beteg embernek a folyamatos aggódás...

febr. 7. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!