Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nappali egyetem mellett hogy...

Nappali egyetem mellett hogy tudnék szerintetek segíteni a végstádiumú rákbeteg édesanyámnak?

Figyelt kérdés
Elváltak a szüleim, csak rám számíthat, de nem engedi, hogy segítsem. Azt mondta tanuljak, hogy mielőbb végezzek. De albérletben lakom, s csak hétvégén látom. Gondolkodtam passzív féléven is, de azt mondta, szó se lehet róla. Nekem akar jót, tudom. De én ezt így nem bírom, mindenem neki köszönhetem, a szemem fénye, egy angyal. Gondolkodtam h megölöm magam, csak közben álmaim egyetemére járhatok, amit szívesej csinálnék a jövőben, és anyukámnak mindenképp az a vágya, h bennem éljen tovább, s végezzek az egyetemmel.

#baj #dilemma #Márnemmegy
febr. 5. 15:58
1 2 3 4
 11/34 anonymousreview60 ***** válasza:
90%

Kérdező, te most nagyon anyukáddal akarsz lenni, teljesen érthető. Ha a kilátások szerint 1-2 év van hátra, akkor érdemes passzív féléveket kérned, hogy segíts neki és vele tölthess időt, mert mindegy hogy anyád most mit mond, de:

1. A tanulás és a nem-segítés miatti frusztrációd hazavágja a tanulási lendületedet.

2. Ha nem segítesz neki most, akkor az valószínűleg kísérteni fog téged egész életedben, ahogy elnézlek.

3. 1-2 évvel később végezni nem fog neked számítani a karrieredben.

Tehát anyád érdeke jobban a passzív féléved, mint a mihamarabbi végzésed. Ha ezeket elmondod neki, akkor szerintem teljesen megérti.

febr. 5. 16:42
 12/34 anonim ***** válasza:
6%

Passzív félév vagy otthagyod az egyetemet!

Majd újra felvesznek máskor!

febr. 5. 17:05
 13/34 anonim ***** válasza:
87%
Nem fogja megérteni, mert akkor fogja biztonságban tudni a gyerekét, ha lediplomázott. Akkor tudja megalapozni az önálló életét. A vele való törődés miatti bűntudat csak sietteti az anya halálát. Egy haldoklónak illik az utolsó kívánságát teljesíteni. De most hogy van, ki látja el?
febr. 5. 17:05
 14/34 anonim ***** válasza:
48%
az egyetem várhat anyukáddal együtt töltött idő nem
febr. 5. 17:13
 15/34 anonim ***** válasza:
76%

Én még mindig nem értem azt a megközelítést, miszerint a Kérdező, illetve random idegen jobban tudja, mi jó a Kérdező édesanyjának, mint ő maga.

Ha a Kérdező érzi rosszul magát, magán segítene, rendben van. Nehéz helyzet, amire senki sem lehet felkészülve, de nevezzük nevén a dolgot.

febr. 5. 17:15
 16/34 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nincs igazatok válaszolók! Az anyuka most, amíg él, pénzt kap, vagy táppénzt, vagy nyugdíjat, de minden hónapban kap pénzt, és ebből fizeti a lánya albérletét és mindkettőjük megélhetését. Ha meghal, a lánya legfeljebb árvaellátást kap 25 éves koráig, de abból nem fog albérletet fizetni, és kényelmesen megélni amíg tanul. Vagy az elvált apuka fogja a tartásdíj 10-20-szorosát önként kifizetni a lányának? Igaza van anyukádnak, neked most életbevágóan fontos, hogy fejezd be az egyetemet addig, amíg ő él. És nem vagyok szívtelen, csak átéltem. Apu akkor halt meg, amikor kezdtem az egyetemet, anyu pár éve rákban, és most itt vagyok tök egyedül. A mai világban, amikor ott a telefon, az internet, naponta százszor beszélhetsz anyukádat. Ha ott vagy mellette akkor sem tehetsz többet, legfeljebb pelenkázhatod, amikor majd odakerül a sor. És ő azt akarja, hogy a te életed rendben legyen. Hinnie kell abban, hogy te jól leszel, és nem kell eladnod a lakást csak azért, hogy befejezd az egyetemet.
febr. 5. 17:26
 17/34 anonim ***** válasza:
64%

15

Az anyja kifejezetten kérte, hogy ne menjen haza hozzá, tanuljon. Oké, jó lesz a kérdezőnek, haza megy. Aztán bámulhatja az anyja savanyú fejét hogy nem teljesítette a kívánságát.

Szerintetek az anyának hű de jó lesz az utolsó 1-2 éve, hogy folyamatosan arra gondol, a betegsége tönkreteszi a gyereke életét, mert őt kell ápolnia?

Itt most kifejezetten nem a kérdezőt kellene pátyolgatnia, hanem arra bíztatni, hogy elmenjen pszichológushoz és segítséget kérjen, mert az anyjának nem csak a lelkére, de a testére is rohadt nagy terhet ró.

febr. 5. 17:34
 18/34 anonim ***** válasza:
83%
Szülőkent mondom, hogy ne passziváltasd magadat az egyetemen, végezz minél előbb. Én is ezt akarnám. Így látja biztosítottnak a jövődet. Ráadásul mondta is. Nem vagy már dackorszakos gyerek, hogy mindenben ellentmondj.
febr. 5. 18:02
 19/34 anonim ***** válasza:
66%

Érett, felnőtt ember nem hisztizik, nem magát sajnálja, nem menekül, hanem felvállalja és teszi a dolgát.

Tanulsz, édesanyádat is ellátod.

Ha otthon fekszik, rákbetegeknek van ingyenes, vagy olcsó segítség pl. a máltaiaknál. Kijönnek megfürdetni, manikürözni, pedikürözni, de az önkormányzatbis segít.

Az életet csinálni kellés nem kimenekülni.

Anyád ezt várja tőled, hiszen ő is ezt tette.

febr. 5. 18:39
 20/34 anonim ***** válasza:
55%

1 teljes évig ápoltam édesanyámat. Nem akart oórházba menni. Utolsó éves voltam. Áprilisban hunyt el. Disszertáció, államvizsga ugyanakkor . Végigcsináltam.

Nem volt időm és energiám nyavalyognu.

febr. 5. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!