Nappali egyetem mellett hogy tudnék szerintetek segíteni a végstádiumú rákbeteg édesanyámnak?
Kérdező, te most nagyon anyukáddal akarsz lenni, teljesen érthető. Ha a kilátások szerint 1-2 év van hátra, akkor érdemes passzív féléveket kérned, hogy segíts neki és vele tölthess időt, mert mindegy hogy anyád most mit mond, de:
1. A tanulás és a nem-segítés miatti frusztrációd hazavágja a tanulási lendületedet.
2. Ha nem segítesz neki most, akkor az valószínűleg kísérteni fog téged egész életedben, ahogy elnézlek.
3. 1-2 évvel később végezni nem fog neked számítani a karrieredben.
Tehát anyád érdeke jobban a passzív féléved, mint a mihamarabbi végzésed. Ha ezeket elmondod neki, akkor szerintem teljesen megérti.
Passzív félév vagy otthagyod az egyetemet!
Majd újra felvesznek máskor!
Én még mindig nem értem azt a megközelítést, miszerint a Kérdező, illetve random idegen jobban tudja, mi jó a Kérdező édesanyjának, mint ő maga.
Ha a Kérdező érzi rosszul magát, magán segítene, rendben van. Nehéz helyzet, amire senki sem lehet felkészülve, de nevezzük nevén a dolgot.
15
Az anyja kifejezetten kérte, hogy ne menjen haza hozzá, tanuljon. Oké, jó lesz a kérdezőnek, haza megy. Aztán bámulhatja az anyja savanyú fejét hogy nem teljesítette a kívánságát.
Szerintetek az anyának hű de jó lesz az utolsó 1-2 éve, hogy folyamatosan arra gondol, a betegsége tönkreteszi a gyereke életét, mert őt kell ápolnia?
Itt most kifejezetten nem a kérdezőt kellene pátyolgatnia, hanem arra bíztatni, hogy elmenjen pszichológushoz és segítséget kérjen, mert az anyjának nem csak a lelkére, de a testére is rohadt nagy terhet ró.
Érett, felnőtt ember nem hisztizik, nem magát sajnálja, nem menekül, hanem felvállalja és teszi a dolgát.
Tanulsz, édesanyádat is ellátod.
Ha otthon fekszik, rákbetegeknek van ingyenes, vagy olcsó segítség pl. a máltaiaknál. Kijönnek megfürdetni, manikürözni, pedikürözni, de az önkormányzatbis segít.
Az életet csinálni kellés nem kimenekülni.
Anyád ezt várja tőled, hiszen ő is ezt tette.
1 teljes évig ápoltam édesanyámat. Nem akart oórházba menni. Utolsó éves voltam. Áprilisban hunyt el. Disszertáció, államvizsga ugyanakkor . Végigcsináltam.
Nem volt időm és energiám nyavalyognu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!