Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális ha a keresztény...

Az normális ha a keresztény szüleim az iskolámmal fenyegetnek?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy kivesznek, ha nem csinálom azt amit mondanak. A másik dolog pedig, hogy mindent megtiltanak vagy elvesznek amit szeretek úgy, hogy Isten még nem is ellenzi és azt mondják, hogy ez az én érdekem. Beszélni nem lehet velük. Mit tegyek, hogy ne úgy menjek haza minden nap, hogy például ma milyen kiabálást kapok?

16L

jan. 30. 16:31
1 2 3 4
 1/32 anonim válasza:
78%

Nem normalis, de az se hogy te ezt hagyod.

Ha kivesznek, kivesznek ez van.

De ugyis csak fenyegetöznek.

jan. 30. 16:42
 2/32 anonim ***** válasza:
76%

"A másik dolog pedig, hogy mindent megtiltanak vagy elvesznek amit szeretek"

Itt konkrétan mikről van szó? Mit/miket vesznek el, amit szeretsz és Isten nem tiltja szerinted?

jan. 30. 17:11
 3/32 anonim ***** válasza:
40%

Undorítóak az ilyen szülők, már bocsánat. Biztos, hogy nem vesznek ki, mert tanköteles vagy..

Nem tehetsz semmit, csak amint az anyagid engedi lelépsz otthonról.

jan. 30. 17:17
 4/32 anonim ***** válasza:
94%
Ennél kevesebb konkrétumot akkor se írhattál volna le, ha akarsz.
jan. 30. 17:26
 5/32 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem csinálod azt amit mondanak. Erre mondanál példát?

Mert nem mindegy, hogy megkérnek, hogy takarítsd ki a szobádat és te nem csinálod meg ezért elveszik a laptopodat.

Vagy megtiltják, hogy fiúkkal beszélgess és azért büntetnek.

jan. 30. 18:17
 6/32 anonim ***** válasza:
79%
Keresztényként mondom, ez semmiképp sem elfogadható. Ezek a szülők szeretik legjobban hangoztatni a "tiszteld anyádat és apádat" igerészt, de az Újszövetségben tovább olvasni már nem szeretnek eddig a bizonyos részig: "Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel." (Efezus 6:4). A tisztelet nem egyenlő a totális behódolással. Ezzel én is szembesítettem a szüleimet, akik nemes egyszerűséggel kinevettek. :) Hasonlóan megy a kiabálás, ha hazajövök, viszont mivel én már dolgozok, hamarosan költözni fogok. Valóban vannak azok az emberek, akik elvágják a lehetőséget attól, hogy lehessen velük kommunikálni. Ha az iskolából kivennének, azzal - mondjuk ki - tönkretennék a jövődet. Mivel még kiskorú vagy, ezért sajnos nem tudsz még mit tenni azon kívül, hogy egyrészt megpróbálod alátámasztani igerészekkel, hogy miért nincs igazuk, másrészt (és ez tudom, hogy nagyon nehéz) elengedni a füled mellett és megbocsátani a viselkedésüket, valamint kiszabni a saját határaidat, ugyanis nem csak neked kell tisztelned őket, hanem nekik is téged, hiszen a gyerekük vagy, önálló személyiség, akit szintén Isten teremtett. Semmiképp sem gondolnám Isten akaratának ezt az ordibálós, kontrolláló viselkedést. 22L
jan. 30. 18:42
 7/32 anonim ***** válasza:
61%
6-os vagyok. Viszont valóban nem mindegy, hogy pontosan miről van szó, érdemes lenne pontosítani. Ettől függetlenül ez közel sem egy egészséges hozzáállás részükről.
jan. 30. 18:50
 8/32 A kérdező kommentje:
Nem engednek sehova, azt is megmondják meddig érjen a hajam, megmondják mit nézzek, mert baj, ha olyan nőket nézek, akik sminkelnek vagy valami kozmetikumról van szó (ezeket sem engedik használni). Az osztálytársaimmal nem tudok beszélni, mert elvették a telefonom, azt mondták 2 év múlva adják vissza ez van már kb. 3 éve. Én ezt mind elfogadtam, de hogy azért, mert levágok a hajamból 10 cm azért miért kell ilyenekkel fenyegetni?! Ők azt mondják, hogy csak jót akarnak és, hogy én Isten ellen vétkezek. Arról nem is beszélve, hogy ha megszeretnék valamit velük értetni hogy miért teszem és miért szeretem, akkor csak jobban rám kiabálnak, beszélni nem lehet velük, azért legyek hálás, hogy iskolába járhatok. Nem kértem tőlük olyat, hogy mehessek buliba, vagy ehhez hasonló, csak egy apró dologban értenének meg. Azt gondolják, ha erőszakot alkalmaznak vagy kiabálnak azzal, mindent elérnek és én leszek az a tökéletes tárgy akit ide-oda rakosgathatnak.
jan. 30. 19:25
 9/32 anonim ***** válasza:
83%
Kő vétenek Isten ellen. Ez nem keresztény nevelés. Zsarnok nevelés.
jan. 30. 19:36
 10/32 A kérdező kommentje:

De azt nem értem, hogy Isten miért nem segít nekem?

Vagy miért nem segít ezt az egészet eltűrni, mindig kérem őt, de nem igazán kapok rá választ. Talán egyet ért velük, vagy azért gondolom így, mert folyton ezt mondják?

jan. 30. 19:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!