Az normális ha a keresztény szüleim az iskolámmal fenyegetnek?
Azt mondják, hogy kivesznek, ha nem csinálom azt amit mondanak. A másik dolog pedig, hogy mindent megtiltanak vagy elvesznek amit szeretek úgy, hogy Isten még nem is ellenzi és azt mondják, hogy ez az én érdekem. Beszélni nem lehet velük. Mit tegyek, hogy ne úgy menjek haza minden nap, hogy például ma milyen kiabálást kapok?
16L
Nagyon gyorsan jelezd ezt a tanáraidnak és az iskolapszichológusodnak.
Mondd el, hogy félsz otthon, félsz a szüleidtől, nem érzed magad biztonságban. Itt nagyon kellene a gyámhatóság, mert ez nem normális.
Ha elveszik a telefonod, nem tudsz beszélni a barátaiddal, akkor hogyan írtál ide? A suliban van gépetek?
Ebből is látszik, hogy ez a vallásos világ egy zsákutca, bár az is igaz, hogy mentálisan sérült emberek bármivel vissza tudnak élni.
Sajnos én látom itt a GyK Ezotéria szekciójában is, hogy milyen sérült emberek vannak, ráadásul a való életben is összefutottam hasonló emberekkel, akik konkrétan pszichiátriai kezelése szorulnak.
Nincs ennek értelme, a keresztény kultúra egy dolog, amihez tartozónak mondhatjuk magunkat, de ezeket a vallásos, ájtatos butaságokat, meséket el kell felejteni, a mai kor már túlhaladta nagyszüleink agymosásait.
Nem még nem vertek meg, eddig csak fenyegettek vele, viszont a nővérem pár éve már kapott, ezért tudom, hogy megtennék velem is.
Laptopról írok, amit az iskolában osztottak ki.
Igazatok van fordulnom kéne valakihez, csak az nem olyan egyszerű, elválni tőlük, meg ilyenek, szerintem akkor fogok valakinek szólni, amikor megvernek vagy kivesznek a suliból. A jövőmet nem tehetik tönkre az érdekemben.
Szerintem 2 évet még várok és kollégiumba megyek, ha akkor ahhoz nem kell a beleegyezésük és az biztos, hogy bármennyire mondják nem fogom nekik megköszönni, azt amit "értem" tettek.
Ők szerintem akkor is ezt tennék, ha nem lennének vallásosok, csak, hogy most hisznek így több okuk van arra, hogy zsaroljanak vagy fenyítsenek, mert azt hiszik Isten is ezt tenné velem.
De persze mindenki máshogy gondolja és ez így lesz mindig, ezen nem lehet változtatni, valaki ebbe más abban hisz...
És ahogy te is írtad, ezzel nem lehet visszaélni, de ők nem fognak változni.
A nővéremmel bizonyos értelemben ugyan ez a helyzet nem engednek neki se úgy semmit. Igen ő is itthon él. Viszont ő mindig is a család kedvence volt. Így ez nem változott. Amikor ugyan azt csinálja, mint én pl: amikor levágta a haját neki nem szóltak semmit elfogadták. Míg velem kiabáltak a smink miatt addig a mamám eldugta magánál az övét. Na és persze a mindennapos kivételezés is megy, hogy neki veszek a másiknak már nem stb.
Őt azért szeretik, mert rájuk hasonlít és azért, mert ő az aki teljesen kitűnő tanuló.
Ő nem mer lázadni, hanem inkább egyetért velük és ő beszéli nekem azt amit a szüleim. Pár napja például addig nem engedett ki a szobámból míg nem hallgattam meg, hogy engedelmeskedj szüleidnek dolgot.
Lett egy barátja és elfogadták míg engem a sminkelés miatt hívnak K****-nak.
És ez a felvilágosult, huszonegyedik század. A vallással önmagában még nincs baj, de amikor a saját hibájukat, ostobaságukat próbálják palástolni vele, az már igen. És persze, mindent Istennel kell megmagyarázni, ő a takarófólia mindenre.
Őszintén sajnállak kérdező. Én egyidős vagyok veled, és el sem tudom képzelni, milyen lehet egy ilyen családban létezni. Nem tudom, mi mehetett náluk félre, de ez így nagyon nem ok.
Csak azt tudom javasolni, amit már előttem is írtak. Beszélj az iskolapszichológussal, tanárokkal, esetleg ha van valaki olyan rokon, aki nem támogatja ezt az őrületet, beszélni vele, hogy átmenetileg hozzá költözhess. Gyámügyet megkeresni, Gyermekjóléti szolgálat stb.
Javasolták a diákmunkát is, de vannak kétségeim afelől, hogy a szüleid elengednének-e rá vagy nem szednék-e el a fizetésed. De azzal is érdemes megpróbálkoznod szerintem, minden lehetőséget meg kell ragadni. És tanulj, hogy minél hamarabb elmenekülhess innen.
Tudom, én csak itt okoskodok, és nem olyan könnyű ez, mint amilyennek hangzik, de próbáld összeszorítani a fogad, és elviselni, nem belekeveredni a véget nem érő vitáikba. Bíztasson a tudat, hogy alig két év és kiszabadulsz. Azt pedig még véletlenül se hidd el, amit mondanak rólad. Nem vagy te k*rva, sem rossz ember, ha Isten valóban haragudna azért, amiket teszel, hát akkor engem már vagy 1000x agyonsújtott volna a villám, és mégis élek. Biztos vagyok benne, hogy te nagyon rendes, értelmes, kedves lány vagy. Ne hagyd, hogy letörjenek és elrabolják az álmaidat. Ők valószínűleg megkeseredett, sikertelen emberek, és ,,dögöljön meg a szomszéd tehene is" elven téged is lerántanának a saját szintjükre, megfosztva egy normális élettől.
Kitartást, remélem hamarosan javul a helyzet!
Azt mondták, hogy most nyáron elengednek, csináltatok egy kártyát és én is remélem, hogy nem veszik el.
Teljes mértékben igazad van és ezt fogom tenni, csak hallgatni tudok, aztán biztos nem maradok itthon.
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat és tanácsokat, nem is tudom mi lenne velem, ha ezt nem írom ki. Legalább tudhatom, hogy nem velem van a baj és, hogy mennyien egyetértenek velem. Tudom már mit kell tenni egy ilyen helyzetben és, ha még rosszabbra fordul akkor hozzájuk fordulok. Abban biztos vagyok, hogy nem leszek soha olyan, mint ők és minél előbb megszabadulok tőlük. Senkinek sem kívánom ezt az életet, és kár, hogy ilyen szülők is léteznek, de nem én választottam őket, el kell fogadnom őket még kb. 2 évig.
Köszönöm a válaszotokat és én is remélem, hogy lesz javulás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!