Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális ha a keresztény...

Az normális ha a keresztény szüleim az iskolámmal fenyegetnek?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy kivesznek, ha nem csinálom azt amit mondanak. A másik dolog pedig, hogy mindent megtiltanak vagy elvesznek amit szeretek úgy, hogy Isten még nem is ellenzi és azt mondják, hogy ez az én érdekem. Beszélni nem lehet velük. Mit tegyek, hogy ne úgy menjek haza minden nap, hogy például ma milyen kiabálást kapok?

16L

jan. 30. 16:31
1 2 3 4
 11/32 Szervizmérnök úr ***** válasza:
82%

16 évet lehúztál, pár évet bírj még ki, bár nem tudom, mi a célod.

De előbb-utóbb lépni kellene, faképnél hagyni őket.

A leírtak alapján, ilyen fanatikusokkal nagyon ellenkezni nem érdemes, képmutató farizeusként kellene talán inkább viselkedni.

jan. 30. 19:43
 12/32 Metionin ***** válasza:
82%
Még 2 év és húzhatsz el koliba, addig bírd ki. Előfordul, hogy az ilyen valláskárosult szülők ilyenkor megtagadnak tőled minden további támogatást, ezen van még időd gondolkodni, hogy mered-e vállalni. Ha igen, keress egy messzebb lévő egyetemet és go. Van diákmunka, diákhitel, gyakornoki állás, én eltartottam magam érettségi után, szóval megoldható de sok lemondással jár. Tudod, segíts magadon és akkor majd Isten is...
jan. 30. 21:08
 13/32 Metionin ***** válasza:
78%
10. Most írhatnám, hogy nem segít mert nincs de oké, hiszel benne. És ez a különösen undorító, hogy a szüleid a hitedet (is) felhasználva zsarolnak. Gyönyörű keresztény viselkedés. Esetleg nincs valami megbízható egyházi személy, akivel beszélni tudnál erről és tudna valamit alakítani a szüleid szar felfogásán?
jan. 30. 21:12
 14/32 A kérdező kommentje:
Már kijelentették, hogy biztos, hogy nem enged kollégiumba, mert ott 'belevisznek a rosszba'. Ezért az albérleten gondolkodtam még csak az lehetséges, hogy drága lenne. Az biztos, hogy valami nincs rendben velük, de ők ezt még észre sem veszik. Lenne egy ember csak lehet, hogy ő nekik adna igazat, mert azért eléggé hasonló a gondolkozásuk és, ha beszélnék vele aztán megint én lennék a gonosz. De ezt még átfontolom és lehetséges, hogy tényleg hozzá kéne fordulnom, mert ő sokkal idősebb és már egy 'jó pár' éve gyakorolja a hitet.
jan. 30. 21:32
 15/32 Metionin ***** válasza:
78%

14. Akkor albérletbe se fognak engedni, mert ott is másokkal kellene laknod, egy külön lakásra a gatyája rámegy a jobb módú szülőknek is mire elvégzel egy felsőoktatást. Ez is ilyen tipikus kontrolláló szülő dolog, hogy nem engednek fizikailag eltávolodni, mert akkor nem tudnának mindig mindent, megismerhetnél más környezetet, más szokásokat, ami nekik nyilván nem tetszene. Mindig a birkát, a kevés tapasztalattal rendelkező, megfélemlített embert lehet a legjobban irányítani, ezt jegyezd meg. Ezért fenyegetnek és ezért nem engedik, hogy a világról tájékozódj. Persze elkéstek, mert te már felfogtad, hogy nem oké amit csinálnak és a mai világban nem is értem, mit gondoltak, hiszen árad az információ arról, hogy hányféleképpen lehetne élni. Nekem volt olyan ismerősöm diákmunkán, akit szó szerint kidobtak a szülei, mert nem tért be a vallásukba és onnantól kezdve még a létezését is letagadták. Egy csoporttársamat csak szimplán nem támogatták tovább, amikor kijelentette, hogy nem akarja követni a szigorú előírásaikat (ott is hasonló hülyeségek voltak, katolikus család de a tiltásokat nem lehetett a valláshoz kötni).

Nehéz ez, sajnálom, hogy ilyen családba születtél. Az ilyen szülőknek kéne legjobban magukba nézni, csak érdekes módon a nagy vallásosságukban pont ők nem teszik.

jan. 30. 21:44
 16/32 anonim ***** válasza:
77%
Ez valami szekta? Jehova, hitgyüli? Szerinted megvernének, ha lázadnál?
jan. 30. 21:50
 17/32 A kérdező kommentje:

Hát ha az albérlet sem működik, akkor ötletem sincs a megoldásra...

Mind a két oldalról elég rossz szerintem, ha nem engedek nekik és lázadok, akkor ők támadnak, ha pedig engedek akkor elnyomnak. Ezeknek szerintem terápia kellene, bár nem biztos, hogy az segítene rajtuk, de hogy még Isten sem mutatja meg nekik na ez az amit igazán nem értek. Ők folyton azt mondják, hogy ne akarjak élni a 'világ szerint' és valamilyen értelemben oké csak ők egy szálon futnak és a körülményeket nem nézik, de minden esetre azért első a saját érdekük.

Az szomorú, hogy képesek eldobni ezért a saját gyereküket, de én nem biztos, hogy nem bánnám, ha örökre megszakadna velük a kapcsolatom. Néha szerintem a vallás nagyon rossz hatással van az emberekre, és talán ezért lesznek ilyen szigorúak, viszont ez nem mentség arra, hogy milyen döntéseket hoznak a másik életével kapcsolatban.

Abban tudok reménykedni, hogy amíg nem költözöm, addig megváltoznak, de úgy tűnik, hogy valószínűleg csak egy hiú remény...

jan. 30. 22:16
 18/32 A kérdező kommentje:

Nem ez református hitvallás. Szinte biztos vagyok, hogy megvernének, mert még azt írja a biblia, hogy ne sajnáld megfenyíteni a gyermeket, nem hal bele, ha megvered bottal stb.

Ők ezt úgy értelmezik, hogy csak 'megmentenek'.

jan. 30. 22:33
 19/32 anonim ***** válasza:
64%
Vertek már meg?
jan. 30. 22:39
 20/32 anonim ***** válasza:
78%
Vannak olyan munkák, ahol adnak szállást is, munkásszálló, ilyesmi. Ha más nincs, ilyesmire is lehet jelentkezni, amíg összeszedsz egy kis pénzt.
jan. 31. 03:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!