Az normális ha a keresztény szüleim az iskolámmal fenyegetnek?
Azt mondják, hogy kivesznek, ha nem csinálom azt amit mondanak. A másik dolog pedig, hogy mindent megtiltanak vagy elvesznek amit szeretek úgy, hogy Isten még nem is ellenzi és azt mondják, hogy ez az én érdekem. Beszélni nem lehet velük. Mit tegyek, hogy ne úgy menjek haza minden nap, hogy például ma milyen kiabálást kapok?
16L
16 évet lehúztál, pár évet bírj még ki, bár nem tudom, mi a célod.
De előbb-utóbb lépni kellene, faképnél hagyni őket.
A leírtak alapján, ilyen fanatikusokkal nagyon ellenkezni nem érdemes, képmutató farizeusként kellene talán inkább viselkedni.
14. Akkor albérletbe se fognak engedni, mert ott is másokkal kellene laknod, egy külön lakásra a gatyája rámegy a jobb módú szülőknek is mire elvégzel egy felsőoktatást. Ez is ilyen tipikus kontrolláló szülő dolog, hogy nem engednek fizikailag eltávolodni, mert akkor nem tudnának mindig mindent, megismerhetnél más környezetet, más szokásokat, ami nekik nyilván nem tetszene. Mindig a birkát, a kevés tapasztalattal rendelkező, megfélemlített embert lehet a legjobban irányítani, ezt jegyezd meg. Ezért fenyegetnek és ezért nem engedik, hogy a világról tájékozódj. Persze elkéstek, mert te már felfogtad, hogy nem oké amit csinálnak és a mai világban nem is értem, mit gondoltak, hiszen árad az információ arról, hogy hányféleképpen lehetne élni. Nekem volt olyan ismerősöm diákmunkán, akit szó szerint kidobtak a szülei, mert nem tért be a vallásukba és onnantól kezdve még a létezését is letagadták. Egy csoporttársamat csak szimplán nem támogatták tovább, amikor kijelentette, hogy nem akarja követni a szigorú előírásaikat (ott is hasonló hülyeségek voltak, katolikus család de a tiltásokat nem lehetett a valláshoz kötni).
Nehéz ez, sajnálom, hogy ilyen családba születtél. Az ilyen szülőknek kéne legjobban magukba nézni, csak érdekes módon a nagy vallásosságukban pont ők nem teszik.
Hát ha az albérlet sem működik, akkor ötletem sincs a megoldásra...
Mind a két oldalról elég rossz szerintem, ha nem engedek nekik és lázadok, akkor ők támadnak, ha pedig engedek akkor elnyomnak. Ezeknek szerintem terápia kellene, bár nem biztos, hogy az segítene rajtuk, de hogy még Isten sem mutatja meg nekik na ez az amit igazán nem értek. Ők folyton azt mondják, hogy ne akarjak élni a 'világ szerint' és valamilyen értelemben oké csak ők egy szálon futnak és a körülményeket nem nézik, de minden esetre azért első a saját érdekük.
Az szomorú, hogy képesek eldobni ezért a saját gyereküket, de én nem biztos, hogy nem bánnám, ha örökre megszakadna velük a kapcsolatom. Néha szerintem a vallás nagyon rossz hatással van az emberekre, és talán ezért lesznek ilyen szigorúak, viszont ez nem mentség arra, hogy milyen döntéseket hoznak a másik életével kapcsolatban.
Abban tudok reménykedni, hogy amíg nem költözöm, addig megváltoznak, de úgy tűnik, hogy valószínűleg csak egy hiú remény...
Nem ez református hitvallás. Szinte biztos vagyok, hogy megvernének, mert még azt írja a biblia, hogy ne sajnáld megfenyíteni a gyermeket, nem hal bele, ha megvered bottal stb.
Ők ezt úgy értelmezik, hogy csak 'megmentenek'.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!