Elvált szülőknél mennyire gyakori, hogy a "hétvégi szülő" a láthatáson ugyan többé-kevésbé ellátja a gyereket, gyerekeket, de különösebben nem foglalkozik vele, velük, programokat sem csinál?
Abszolút emberfüggő.
Ilyen is akad, meg olyan is, aki mindig programot csinál velük, még akkor is, ha a házasságuk idején alig vitte programokra őket.
Pont olyan gyakori, mint az, hogy a családok egész heti robot után programokkal szórakoztatják hétvégén a gyereket...
Milyen programokat kellene csinálni amit a másik szülő hiányol (mert ő csinál, amikor nála a gyerek)?
Én minden 2. hétvégét töltöttem apuéknál (péntek estétől vasárnap délutánig). Azt csináltam, amit ők csináltak. Ha szombaton kimentek a piacra, akkor mentem velük. Ha pl. kistesóm beteg volt és körülötte forgott minden, akkor abban vettem részt. Ha apu felesége főzött, akkor kimentem a konyhába, dumáltunk. Ha hozzá jött pl. a húga dumálni, akkor engem is belevontak.
Egyszerűen arról szólt a hétvége, hogy illeszkedtem a családba, nem is vártam el, hogy külön szórakoztatva legyek programokkal.
Az egyik barátnőm exe le se tojja a kislányt, ha nála van, szerencsére a nagyszülők topon vannak. Volt olyan, hogy úgy jött haza, hogy pontosan ugyanaz a ruha volt rajta zokniig, amiben elment, nem hogy program lett volna, mert nagyiék nem tudtak átmenni, apa meg letette úgy ahogy volt aludni is a ruhában.
Viszont van ismerősöm, aki meg nagyon durván kitesz magáért, ha nála van a fia, együtt főznek, bármit kíván is a gyerek, délután mennek sportolni, játszóházba, kirándulni, bármi jut is eszükbe. Sokszor erőn felül, van is ebben bőven túlkompenzálás, de a gyerek aranyos, nem él ezzel vissza, nem elkényeztetett, nem követelőzik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!