Hogy alakul ki az, hogy a gyermekemre tudok ráhatással lenni,hogy ne szokjon rá a cigarettára?
Az én szüleim közt anyukám példa,apukám ellenpélda volt ebben a kérdésben. Majd apukám 20 év dohányzás után egyik napról a másikra lerakta. Helyette elkezdett sportolni. Innentől ő is pozitív minta volt etéren. Nagyon szigorúak voltak a szuleim. Tiltották a cigit. Szerencsére soha nem lettem bagós.
A gyermekemre is vajon tudok majd hatni,hogy ne tegye? Ha belegondolok, a tarsasagom hatasara simán lehettem volna nagy cigis, de nem lettem. Mindig azt lattam benne,mit tehet velem, és undorítónak tartottam a szagát.
Szeretném ha a fiam se lenne függő. Vajon ez, hogy ez a minta, számít majd ?
Mindegy, mit csinálsz.
Apám-anyám dohányzott, én nem.
A barátnőm szülei cigiellenesek, mégis úgy füstöl, mint egy gyárkémény, mert a melóhelyén is mindenki cigizik és kínálgatják.
"#19 - csak az van, hogy ma már vannak nagyságrendnyivel olcsóbb nikotinpárnák, meg e-cigik!"
Nulla forintból nem rendel semmit. :)
A szüleim nem dohányoznak. Se én, se az öcsém nem dohányzunk. A szüleim biztos tiltották volna, de olyan szinten nem érdekelt egyikünket se, hogy még tiltani se kellett.
Apósom fiatal kora óta cigizett. Férjem 35 évesen hosszas szenvedés után tudta letenni, mett fulladt tôle. De közben mindig emlegette, hogy bezzeg az apja fiatalkora óta szívja, és semmi baja tôle. Na de tavaly apósnál tüdôrákot találtak. Rögtön letette a cigit, megmûtötték. Kb. egy évig jól volt, de utána kiújult a daganat, áttétes lett. Az elsô diagnózis után másfél évvel meg is halt.
A gyerekeink még kisiskolások, de mondják már, hogy a cigi ártalmas, és azt is tudják, hogy a cigi miatt halt meg a nagypapa. Én remélem nem fognak rászokni, és tiltani fogom, ha meglátom. Ha nagykorú lesz, akkor majd eldöntheti szívja-e.
Ezt nem tudod befolyasolni. Ha olyan a tarsasag ahol cigiznek akkor lehet o is ragyujt.
Az en barataim tulnyomo tobbsege nem cigizett, igy en sem ereztem kesztetest hogy cigizzek. Nem mondom hogy nem probaltam ki de soha nem akartam penzt kolteni olyan dologra aminek nem lattam ertelmet.
Lehet hogy soha nem fog ragyujtani, lehet hogy ragyujt de kesobb abahagyja de lehet hogy ra is szokik. Ezt nem tudod elore.
Ha szigoru vagy attol meg cigizhet, csak titokban hogy ne vedd eszre. Kozepiskolaban a cigis osztalytarsaim fele titokban cigizett, a tobbire rahagytak a szulok, sot van aki meg a szuloktol tarhalt cigit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!