Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan alakul ki a szülő...

Hogyan alakul ki a szülő mentalitás?

Figyelt kérdés

Ha megkérdezel egy embert arról,hogy mik voltak azok a dolgok amiket a szülei folyamatosan mondogattak neki gyerekként,akkor elég hasonló dolgokat fogsz kapni.Például:"Amíg az én kenyeremet eszed,addig..." "Nem nekem tanulsz,hanem magadnak"

Én sokáig azt hittem,hogy az én apám mondogatott csak ilyen dolgokat és,hogy az én apám idegbeteg,de mostanában rájöttem,hogy nagyon sok szülő teszi ezt.Honnan jön ez a sok hasonló mondat?

2023. jún. 11. 19:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy dolgot mondtak állandóan :

" csak azt nem vehetik el,ami a fejedben van ".

Akkor nevettem ezen,de az élet az utolsó betűig beváltotta,amit mondtak.

A tudásom és az emberi mivoltom az,ami megmaradt,mást mindent elvett az élet.Évek óta lassan állok fel ismét.

Sok szavajárásuk igaz az időseknek,persze nem mindenben.

2023. jún. 11. 19:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez amúgy amit mondtak neked egy Orwell idézet.A te szüleid legalább normális dolgokat mondtak amiknek tényleg van valami üzenetük.
2023. jún. 11. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:
79%
Ha a tipikus szövegek mennek azok általában olyanok mikor nem tudnak amguktól mit mondani, hát akkor tisztázzuk, hogy ki a szülő.
2023. jún. 11. 21:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Mivel tényleg nem nekik tanulsz hanem magadnak, hogy meg tudj élni, ellásd a jövőbeni családod.

És amíg az "ő kenyerüket eszed", addig elvárják, hogy te is aktívan kivedd a részed a tanulásból.

Így szülőként kezdem megérteni a dolgokat :) pedig azt hittem baxogatás, de csak félig az :D

2023. jún. 11. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!