Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örülnél neki, ha az első...

Örülnél neki, ha az első unokád ilyen körülmények közé születne?

Figyelt kérdés
A lányom egy olasz férfihoz ment hozzá. A találkozásuk után 8 hónappal már össze is házasadtak, mivel a vejem családjában ez a szokás/őrzik a katólikus hagyományokat. Ezért a vejem szüleinek házában költöztek össze, ahol 4 generáció él együtt, összesen 11 személy jelenleg, de az unokám mellett még egy babát várnak. Telne nekik arra, hogy külön költözzenek, de ők nem akarnak. A vallási dolgokat is komolyan veszik, pl.kötelező templomba járás, abortusz-ellenesség,szűlői befolyás, házasság nélküli együttélés rossz dolog stb.

2022. júl. 4. 10:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
78%
Nyilván nem.
2022. júl. 4. 10:42
 2/81 anonim ***** válasza:
75%
Nos ilyen valláskárosult nem egyik napról a másikra lesz valaki, szóval ha tartottuk a kapcsolatot, akkor nyilván tisztában vagyok a nézeteivel és nem lepődöm meg a választásán. Persze nem ugrálnék örömömben, de felnőtt ember, én már nevelni, megváltoztatni nem tudom. A kapcsolattartást a továbbiakban az határozná meg, hogy mennyire erőszakosan nyomják a vallást.
2022. júl. 4. 10:45
 3/81 A kérdező kommentje:
Nem a lányom miatt aggódom első sorban, mert ő csak felvette ezt az életformát, tudja, hogy lehet másképp is élni. De a kisunokám bele fog születni, ez lesz számára a természetes. Az első 3 év meghatározó az egész életére.
2022. júl. 4. 10:49
 4/81 anonim ***** válasza:
90%
Rengeteg olasz gyerek nő fel ilyen módon. Az olaszoknál nagyon erös a családi összetartozás. Azt is lehet feltételezni, hogy nem egy panel 1+2 fél szobájában élnek együtt.
2022. júl. 4. 10:52
 5/81 anonim ***** válasza:
33%

Nem örülnék, de megtartanám magamnak a véleményem . Felnőtt ember a lányod, úgy és olyan körülmények között neveli a gyerekét (természetesen amíg biztosít mindent,ami szükséges a gyereknek, nem putriban élésre gondolok) ahogy akarja.

Nekem főleg a valláskárosultsággal lenne gondom, de mint említettem ez az én egyéni problémám lenne..

2022. júl. 4. 10:55
 6/81 anonim ***** válasza:
69%

Nem értem, kedves kérdező! Mi ezzel a probléma?!

ÉN ÖRÜLNÉK!

Az unokádat szerető, nagy család veszi körül, ahol egymást valószínűleg segítik és támogatják.

Most az jobb lenne, ha egy albérleti lyukban nyomorogna az unokád, miközben a vejed non-stop melózik, otthon sincs és a lányod meg megszakad s megbolondul egyedül a babával?!

Régen más családoknál is az volt a szokás, hogy több generáció élt együtt, (nálunk is) és sokkal jobb volt, mint ez a mai széttagoltság a fene nagy függetlenségre, önállóságra hivatkozva! Ott a nagyszülők, dédik is még mind hasznosnak érezték magukat, tudtak vigyázni a kicsikre és őket is tudták segíteni, ha betegek, nagyon öregek voltak már és mindenki együtt volt, megtanultak alkalmazkodni egymáshoz és megtanultak együtt élni!

Szóval az unokád szerintem csak jót tanulhat, mivel jó példával járnak előtte és sokkal könnyebb lesz majd neki a beilleszkedés máshová is, hiszen megtanulja, hogy mások is léteznek és nem csak ő, csak ő, csak ő!

2022. júl. 4. 10:56
 7/81 anonim ***** válasza:
75%
Sok rosszabb dolgot el tudok képzelni, ami megtörténhet egy gyerekkel, mint az, hogy egy igazi, olasz, szerető nagycsaládban nő fel.
2022. júl. 4. 10:59
 8/81 anonim ***** válasza:
90%
A lényeg hogy boldogok legyenek.
2022. júl. 4. 11:05
 9/81 A kérdező kommentje:
Szerintem nem egészséges egy gyereknek, hogy 6 unokatestvér és 3-4 nagybácsi közvetlen közelében nő fel, ahol a nagymama parancsol mindenkinek és semmi privátszféraja nincs. Belenevelik a saját elveiket, nem hagynak döntési szabadságot. A dédi, a nagyszülők, a nagynénik,nagybávsik mindenki neveli, csak a szülők nem. A fiúk anyámasszony katonái, a lányok cselédek. Sehogy sem egészséges ez.
2022. júl. 4. 11:06
 10/81 anonim ***** válasza:
77%

Mert te meg aztán pont olyannak tűnsz, aki mellett szabad lehet bárki...

Egy ellenkező véleményt nem tudsz elfogadni, beleugatsz más életébe, és ők a rosszak?

2022. júl. 4. 11:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!