Örülnél neki, ha az első unokád ilyen körülmények
közé születne?
Figyelt kérdés
A lányom egy olasz férfihoz ment hozzá. A találkozásuk után 8 hónappal már össze is házasadtak, mivel a vejem családjában ez a szokás/őrzik a katólikus hagyományokat. Ezért a vejem szüleinek házában költöztek össze, ahol 4 generáció él együtt, összesen 11 személy jelenleg, de az unokám mellett még egy babát várnak. Telne nekik arra, hogy külön költözzenek, de ők nem akarnak. A vallási dolgokat is komolyan veszik, pl.kötelező templomba járás, abortusz-ellenesség,szűlői befolyás, házasság nélküli együttélés rossz dolog stb.
Vajon a lányod miért menekült Olaszországig, és válasutott egy ilyen párt, ilyen életet? Ezen agyalj.
2022. júl. 4. 11:10
12/81 anonim válasza:
Amit leírtál abban semmi rosszat nem látok.
Azért mert náluk az a szokás, hogy házasságban élnek, és rendszeresen járnak templomba még nem valláskárosultak.
És sok helyen szokás, hogy több generáció él együtt. Ez egy jó élmény is lehet.
2022. júl. 4. 11:12
13/81 anonim válasza:
#10, megelőztél...
Kérdező, te pont olyan beleugatós vagy, mint az új olasz családban a mamma. Miközben a szabadság mellett kardoskodsz.
Bökd ki, mi bánt. Hogy a kisunoka tőled távol fog felnőni?
2022. júl. 4. 11:12
14/81 A kérdező kommentje:
Dolgozni ment ki, mert itthon nem keresett jól. Most pedig olyan szerelmes, hogy nincs az a dolog, amit nem fogadna el a férje kedvéért.
2022. júl. 4. 11:13
15/81 A kérdező kommentje:
Nem zavarna ha tőlem távol nőne fel, csak ne ilyen ódivatú világszemléletben.
2022. júl. 4. 11:16
16/81 anonim válasza:
Nekem is vsn rokonom, akinek olasz az élettársa, nem házasok, de évek óta együtt élnek, még gyerek sincs. Olasz szülők támogatóak, de máshol élnek. Ez nem azon múlik, hogy oda költözött, ott sem így él mindenki, tehát vélhetően az olasz férfi választékból neki valamiért ez a modell felelt meg.
2022. júl. 4. 11:17
17/81 anonim válasza:
Szomorú, de nem tudsz mit tenni. Ha erős személyiség lesz, akkor idővel maga is rá fog jönni a dolgokra és ki fog tudni törni, ha akar. Fog járni közösségbe, látni fogja, hogy máshogy is lehet. Ha gyenge, befolyásolható jellemű lesz, akkor nincs mit tenni, a vallásos agymosás nagyon hatásos. Sokaknak meg egyszerűen ez a könnyebb út, lásd az előző kommentek. Gyengék, hogy önállóak legyenek, így a kényelemért cserébe feladnak a szabadságukból. Nincs is ezzel baj amúgy addig amíg a gyerekek felé nem elvárás, hogy ők is automatikusa ezt az életstílust vegyék fel. De az ilyen boldog nagy családok, csak addig boldogok, amíg minden tag úgy ugrál, ahogy azt a vezető személyiségek elvárják. Nem is tud ez a felállás máshogy működni.
2022. júl. 4. 11:19
18/81 anonim válasza:
Nekem is az a gyanúm, hogy a kérdező nem is az unokáért aggódik igazából, hanem azon, hogy nem ő irányít, hanem majd mindenki más rajta kívül! :)
Szerintem szép egy nagy család és állítólag az olaszok nagyon kedvesek, Istenhívők, családcentrikusak - én nem gondolnám, hogy ennyire aggódni kellene. Én inkább azon aggódnék, hogy vajon miért zavarja a kérdezőt a vallás, csak nem ateista?!
2022. júl. 4. 11:24
19/81 anonim válasza:
Kérdező!
Te miért nem költözöl ki hozzájuk?! Biztosan téged is befogadnának nagy szeretettel, csak hát majd próbálj meg alkalmazkodni és tolerálni, hogy más is van a gyerek körül. :)
2022. júl. 4. 11:26
20/81 A kérdező kommentje:
Akit csecsemő korától ebbe neveltek, az nem fog kitörni, mert neki ez lesz a természetes, minden más pedig az abnormális. És éppen az zavar, hogy ezt egy csecsemővel teszik. A lányomnak pl.van döntési lehetősége, ő kitörhet ha akar, mert tudja hogy másképp is lehet élni. Az unokámnak nem lesz, mert ő így fog felnőni,nem fogja tudni hogy ebből ki lehet és ki is kell törni. Pl.a vejem sem mondható nyominak. Alapvetően férfias személyiségre is, szerintem tudna családfő is lenni, egzisztenciája is lenne hozzá, mégsem érti, hogy ugyan miért kéne különköltöznie otthonról vagy ellentmondani valamiben az anyjának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!