Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örülnél neki, ha az első...

Örülnél neki, ha az első unokád ilyen körülmények közé születne?

Figyelt kérdés
A lányom egy olasz férfihoz ment hozzá. A találkozásuk után 8 hónappal már össze is házasadtak, mivel a vejem családjában ez a szokás/őrzik a katólikus hagyományokat. Ezért a vejem szüleinek házában költöztek össze, ahol 4 generáció él együtt, összesen 11 személy jelenleg, de az unokám mellett még egy babát várnak. Telne nekik arra, hogy külön költözzenek, de ők nem akarnak. A vallási dolgokat is komolyan veszik, pl.kötelező templomba járás, abortusz-ellenesség,szűlői befolyás, házasság nélküli együttélés rossz dolog stb.

2022. júl. 4. 10:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
76%

20: na, de kérdező! Miért kellene ebből a családból kitörnie ?!

Úgy állítod be, mintha maga az ördög szektája lennének.

Előbb várd már meg legalább, hogy mi lesz és szerintem van annyi esze a lányodéknak, hogy ha azt látják, a gyereknek rossz, akkor majd változtatnak!

2022. júl. 4. 11:31
 22/81 anonim ***** válasza:
47%

Örülnék neki ha születne unokám. Ennyi.

Akkor is örülnék ha ilyen családba születne, az első a szeretet, lehet hogy annak ellenére, sokan vannak, meg adnak neki majd ugyan annyi szeretet és figyelmet mint más családoknál, ki tudja, akár még többet is. Nyilván ha az unokám csak olaszul tanulna meg, magyarul nem, akkor nagyon elszomorodnék. De ez viszont nem függ attól, hogy hányan laknak együtt.

2022. júl. 4. 11:32
 23/81 anonim ***** válasza:
30%

Én nem örülnék neki, de ha a lányom így döntött, elfogadnám.

Érdekes ez a mondat: A fiúk anyámasszony katonái, a lányok cselédek. - akkor most mindenki egy nulla?

2022. júl. 4. 11:33
 24/81 anonim ***** válasza:
36%

Nyilván attól függ, mekkora az a ház, ha egy ilyen többgenerációs, többszintes, esetleg többépületes birtokféleség, ahol jut hely mindenkinek, és jómód van (ami itt ugye van), akkor kifejezetten örülnék neki. Az ember természetes életformája ez a nagycsaládos-törzsi egymáshoz közelélés, nem az elszeparált magányosok klubja. A vallási szertartások ugyan engem hidegen hagynak, de az alapelvek sokszor jók és hasznosak, szóval miért ne?

Én inkább irigykednék rá, mint hogy ne örülnék neki.

2022. júl. 4. 11:43
 25/81 anonim ***** válasza:
82%
Ő élete, ő döntése. Ha beleszólsz csak rosszabb lesz. Ha neki így jó és boldog ám legyen. Ha nem úgyis rájön és akkor ott leszel még mindig nekik. A kevesebb néha több. De azért ne is zárkozz el előlük. Légy kedves és megértő. Ez az egyetlen lehetőség
2022. júl. 4. 11:54
 26/81 anonim ***** válasza:
29%

"Nem zavarna ha tőlem távol nőne fel, csak ne ilyen ódivatú világszemléletben."

Engem pont az az egy zavarna, hogy tőlem távol fog felnőni, és hogy a lányommal is túlságosan meglazulna a kapcsolat, ha külföldön élne.

De ha téged nem zavar, ha távol nő fel, vagyis ha alig lesz vele kapcsolatod, akkor miért zavar, hogy milyen körülmények között?...

2022. júl. 4. 12:03
 27/81 Andizsuzsi ***** válasza:
75%
Igen. Ha szülei boldogok ebben a családban, akkor örülnék. Kiegyensúlyozott, boldg szülők mellett teljesen mindegy, hogy hol él.
2022. júl. 4. 12:23
 28/81 anonim válasza:
20%
Ne üsd bele az orrod a lányod dolgába. Ha neki ez ok, akkor neked is legyen ok.
2022. júl. 4. 12:39
 29/81 anonim ***** válasza:
97%

Ha lenne külön szobája az unokának, meg évi párszor találkozhatnék vele, esetleg pár hétre évente eljönnének hozzám vagy fordítva, akkor nagyon nem lenne vele bajom.

Szerintem egy ilyen családban még nyerhet is a kicsi, sokan vannak, jön a másik baba is, így akár majd a két anyuka vagy a többi családtag tud a kicsikre vigyázni és így mindenkinek több ideje marad, jobban kipiheni magát és kevésbé fognak majd a gyerek feje fölött a szülők vitázni. Ha meg a lányodnak mégse tetszene, max elválnak és hazaköltözik, ami nem egy nagy csoda manapság.

2022. júl. 4. 14:44
 30/81 anonim ***** válasza:
18%

"Pl.a vejem sem mondható nyominak. Alapvetően férfias személyiségre is, szerintem tudna családfő is lenni,"

Valószínűleg a vejed is ugyanabban a közegben nőtt fel és mégsem lett olyan, mint amit az unokádnak vizionálsz.

2022. júl. 4. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!