Mit gondoltok arról, ha valaki ennyit keres, és 30+osként nem akar elköltözni?
Egyik ismerősöm 350-et keres.
Az anyjával él egy faluban, megyeszékhely mellett.
És minden nap bejár a szomszéd megyeszékhelyre dolgozni, ami 1,5 óra kb, oda-vissza 3 óra/nap.
Haza nem vihet senkit, pedig tetőtérben lakik.
Miért nem bérel egy garzont, ott, ahol dolgozik?
Ennyiből már lehetne.
Az anyja ilyen tipikus egoista, nárcisztikus ember, aki gyerekként kezeli a felnőtt gyerekét.
Értem én, hogy így spórol, de rámegy a fiatalsága erre.
Ti mit gondoltok erről?
Azt én se támogatom, hogy párral költözzön össze.
Teljesen abnormális az, hogy összeköltözöl valakivel, akivel párszor randiztál.
Önálló, megfizethető albérletből kell ismerkedni.
Ez lenne a normális, nem anyuhoz a gyerekszobába 30 évesen, napi 3 órát utazva a melóhelyre, randizni se lesz kedve.
Mert csak a szomszéd megyében talált munkát.
Több állásinterjún volt.
Erre visszahívták.
Így most ez jobb, mint a semmi, így ilyen messziről jár be, mert legalább ide felvették.
Én az vagyok, akinek panaszkodik, de ezt már leírtam.
Nem adtam neki életvezetési tanácsot!
30 évesen vettem saját lakást hitellel, 31 évesen költöztem el a szüleimtől, mert még ki is kellett pofozni, lelakták némileg az előző tulajdonosék, mindenhez hozzá kellett nyúlni, addig a szüleimmel éltem, mert nem akartam albérletre elszórni a pénzt, amit megspóroltam laksávásárlásra, és a hiteltörlesztő kevesebb volt, mint az albérlet, 5 év alatt kifizettem a hitelt. Nekem is voltak konfliktusaim a szüleimmel, de elviseltem, mert végleg akartam elköltözni tőlük, nem pedig labilisan élni albérletben, amit bármikor kihúzhatnak alólam, ha a tulaj mást akar kezdeni az ingatlannal. De nem volt mamahotel, dolgoztam, felelős döntéseket hoztam, nem szolgáltattam ki magam a szüleimmel.
Hogy ez az ismerősöd miért él az anyjával, az ő dolga, akkor sincs semmi közöd hozzá, ha ezzel a helyzettel visszaél, vagy ha tönkremegy benne. Felnőtt ember, ő dönt az életéről. Ahhoz is joga van, hogy elcsessze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!