Mit gondoltok arról, ha valaki ennyit keres, és 30+osként nem akar elköltözni?
Egyik ismerősöm 350-et keres.
Az anyjával él egy faluban, megyeszékhely mellett.
És minden nap bejár a szomszéd megyeszékhelyre dolgozni, ami 1,5 óra kb, oda-vissza 3 óra/nap.
Haza nem vihet senkit, pedig tetőtérben lakik.
Miért nem bérel egy garzont, ott, ahol dolgozik?
Ennyiből már lehetne.
Az anyja ilyen tipikus egoista, nárcisztikus ember, aki gyerekként kezeli a felnőtt gyerekét.
Értem én, hogy így spórol, de rámegy a fiatalsága erre.
Ti mit gondoltok erről?
#2 @ #11
Ismerős. De amikor már 10-20 éve tart. Akkor már pánikrohamot kapsz a gondolatától is, hogy még utazzál is 3 órát mindennek a tetejébe, minden munkanap. Autó, motor, izgalmas elektromos járgányok, semmi se segít rajta.
Vannak, akik ettől kevesebből élnek.
Persze, nem luxus ennyiből élni, de én nem is úgy értem, hogy egyből költözzön el, aki dolgozni kezd.
Érthető, ha valaki gyűjteni akar a fiatalsága elején, 1-2 évig, de nem 40 éves korig, hogy egész fiatal felnőtt kor arra menjen, hogy egy kontrolláló szülővel éljen, felnőttként is.
Ma már nem tudsz készpénzre házat venni, ha ez a cél, akkor érdemesebb pár évet külföldön élni.
Szerintem itt arról van szó, hogy ahogy fentebb írta valaki, megszokta a rosszat, neki ez az alap.
Amiket mesélt az anyjáról, az alapján eléggé egoista.
Ráadásul van párja is az anyjának, aki nem él velük, de beleszól a gyereke életébe, és az anyja ezt hagyja, nem áll ki mellette, nem egy támogató környezet ez.
Ha az lenne, nem lenne gond, hogy együtt él valaki a szülővel, ha van kölcsönös tisztelet.
Elég szomorú, ha valakinek az a nap fénypontja, hogy ülhet a buszon, és néz ki a fejéből.
Ez azt jelenti, nem érzi magát jól sehol.
Pont az ilyen emberek várják, hogy ha dolgoznak, önállóak lesznek és nem kell mindent elviselniük.
Annyira nincs közöm hozzá, hogy még azt sem akarom, hogy véleményem legyen róla. Ha neki ez jó, akkor jó.
Te pedig feleslegesen folysz bele.
"megéri e így élni, a fiatalságot beáldozva"
. Az áldozat azt jelenti, hogy egy célért lemondunk egy fontos dologról. Itt mi a cél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!