Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki ennyit keres, és 30+osként nem akar elköltözni?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm 350-et keres.

Az anyjával él egy faluban, megyeszékhely mellett.

És minden nap bejár a szomszéd megyeszékhelyre dolgozni, ami 1,5 óra kb, oda-vissza 3 óra/nap.

Haza nem vihet senkit, pedig tetőtérben lakik.

Miért nem bérel egy garzont, ott, ahol dolgozik?

Ennyiből már lehetne.

Az anyja ilyen tipikus egoista, nárcisztikus ember, aki gyerekként kezeli a felnőtt gyerekét.

Értem én, hogy így spórol, de rámegy a fiatalsága erre.

Ti mit gondoltok erről?

jan. 13. 19:28
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
100%
#2 Lehet, hogy a buszon, vonaton van egyedül nyugalma, ezért neki így nem gond ez az időmennyiség. Középiskolás koromban nekem is egyedül a buszon volt nyugalmam: a suliban sz.r volt, otthon a terror várt. Ülni a buszon és csak nézni ki a fejemből igazi felüdülés volt. Az volt a napjaim fénypontja.
jan. 13. 20:56
 12/64 anonim ***** válasza:
98%
350 ezer szerinted magas fizetés? A megyeszékhelyen egy lyukért fizet 100 ezret, a maradék fele elmegy kajára. Hát, az is egy perspektíva...
jan. 13. 21:13
 13/64 anonim ***** válasza:
88%

#2 @ #11

Ismerős. De amikor már 10-20 éve tart. Akkor már pánikrohamot kapsz a gondolatától is, hogy még utazzál is 3 órát mindennek a tetejébe, minden munkanap. Autó, motor, izgalmas elektromos járgányok, semmi se segít rajta.

jan. 13. 21:17
 14/64 anonim ***** válasza:
82%
#13 Ezt is megértem. (#11 voltam.)
jan. 13. 21:26
 15/64 A kérdező kommentje:

Vannak, akik ettől kevesebből élnek.

Persze, nem luxus ennyiből élni, de én nem is úgy értem, hogy egyből költözzön el, aki dolgozni kezd.

Érthető, ha valaki gyűjteni akar a fiatalsága elején, 1-2 évig, de nem 40 éves korig, hogy egész fiatal felnőtt kor arra menjen, hogy egy kontrolláló szülővel éljen, felnőttként is.

Ma már nem tudsz készpénzre házat venni, ha ez a cél, akkor érdemesebb pár évet külföldön élni.

Szerintem itt arról van szó, hogy ahogy fentebb írta valaki, megszokta a rosszat, neki ez az alap.

Amiket mesélt az anyjáról, az alapján eléggé egoista.

Ráadásul van párja is az anyjának, aki nem él velük, de beleszól a gyereke életébe, és az anyja ezt hagyja, nem áll ki mellette, nem egy támogató környezet ez.

Ha az lenne, nem lenne gond, hogy együtt él valaki a szülővel, ha van kölcsönös tisztelet.

jan. 13. 21:31
 16/64 A kérdező kommentje:

Elég szomorú, ha valakinek az a nap fénypontja, hogy ülhet a buszon, és néz ki a fejéből.

Ez azt jelenti, nem érzi magát jól sehol.

Pont az ilyen emberek várják, hogy ha dolgoznak, önállóak lesznek és nem kell mindent elviselniük.

jan. 13. 21:35
 17/64 anonim ***** válasza:
93%

Annyira nincs közöm hozzá, hogy még azt sem akarom, hogy véleményem legyen róla. Ha neki ez jó, akkor jó.

Te pedig feleslegesen folysz bele.

jan. 13. 21:40
 18/64 anonim ***** válasza:
100%

"megéri e így élni, a fiatalságot beáldozva"

. Az áldozat azt jelenti, hogy egy célért lemondunk egy fontos dologról. Itt mi a cél?

jan. 13. 21:41
 19/64 anonim ***** válasza:
65%
Haverom fia mérnök, olyan 700 körül keres, és megmondta a szüleinek, ha akarnak, ő bérel NEKIK egy lakást, de a házukból csak a temetőbe költözik majd.
jan. 13. 22:14
 20/64 anonim ***** válasza:
93%
Azt nem mondtad meg, hogy brutto 350 vagy netto? Ha brutto az pocsekul fos.
jan. 13. 22:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!