Mit gondoltok arról, ha valaki ennyit keres, és 30+osként nem akar elköltözni?
Egyik ismerősöm 350-et keres.
Az anyjával él egy faluban, megyeszékhely mellett.
És minden nap bejár a szomszéd megyeszékhelyre dolgozni, ami 1,5 óra kb, oda-vissza 3 óra/nap.
Haza nem vihet senkit, pedig tetőtérben lakik.
Miért nem bérel egy garzont, ott, ahol dolgozik?
Ennyiből már lehetne.
Az anyja ilyen tipikus egoista, nárcisztikus ember, aki gyerekként kezeli a felnőtt gyerekét.
Értem én, hogy így spórol, de rámegy a fiatalsága erre.
Ti mit gondoltok erről?
Tovább gondolkodhatna néhány itt hisztiző válaszoló, hogy mi köze hozzá a kérdezőnek.....gondolom a párja az említett egyénnek.
Ha rokkant nyugdíjas az anuka, lehet, ápolni kell, gondoskodni róla.
A srácnak meg kényelmes ez az élet, tudja szórni annyira a pénzt, amennyire lehet.
Albérletbe menni meg.....saját kaja, lakbér+rezsi, stb...
És akkor nem látja az anyját, nem tudja mi van vele, elfogy az összes pénze, nem tud spórolni esetleg, stb.
Nem mucikát nem vihet oda, hanem barátokat sem, nem kell egyből esküvőről vizionálni.
Tudod 30-asként másra is van igénye az embernek.
Azért aközött, hogy valaki terhesen oda költözik, és néha egy-egy barátja átmegy van átmenet.
Nevetséges az érvelésed.
Semmilyen szinten nem érzem magam feljogosítva arra, hogy véleményt nyilvánítsak egy olyan emberről, akit nem ismerek. Te ismered, neked nyilván van, de mivel a kutya nem kérdezte, semmi alapod mások orra alá dörgölni, pláne vadidegeneknek és velük együtt szidni, kibeszélni, vájkálni az illető életében. Undorító ez a viselkedés. Ha tényleg a párod és nem tetszik a helyzet, szakíts vele, ehhez senki másnak nincs köze.
Amúgy akinek 30 felett sincs ennyire élete, hobbija, barátai, az nem is vágyik rá, tehát csak emiatt tök fölösleges elköltöznie valami penészlyukba, amire rámegy a fél fizetése, mert ott is ugyanúgy csak ülne és nézné a falat. Nem, akinek van rá igénye, annak nem fogja tudni anyuci megtiltani, a 3 óra ingázás miatti dráma meg elég nevetséges, kismillió ember utazik ennyit naponta pl a budapesti agglomerációból, akár tömegközlekedéssel, akár autóval a dugók miatt, mégis tudnak élni.
Azért ingáznak sokan, mert van külön életük, családi ház.
Valamit valamiért.
De ebben az esetben nem erről van szó.
Nem a párja vagyok, nem akarok az lenni.
Csak nem értem akkor miért panaszkodik.
Egyébként nem olyan beteg az anyja, nyaralni el tud menni egyedül külföldre, akkor gondolhatod nem olyan beteg, hogy gondozni kell.
Ha másra szorulna nem viselkedne ilyen önzően.
#39:
"Találni kell egy párt , vagyis szerintem ez az élet rendje, nem anyucinál megöregedni és nyugdíjba menni.Ketten a pároddal elosztódnak a költségek és a kiadások"
Mintha olyan egyszerű lenne egy olyan párt találni akivel érdemes hosszabb távra tervezni!
Értem én hogy miért írtad amit írtál, de elég szomorú dolog hogy ma Magyarországon a nagy többségnek nincs normális fizetése még akkor sem ha tisztességesen dolgozik. Nem mindenki él Bp-en. Meg lehet nézni a vidéki fizetéseket. A fiatalok többsége nem tud egyedül albérletet fizetni és ezért kénytelen a szüleivel együtt lakni. És lehet hogy jó buli 18-20 évesen összeköltözni még 2-3 emberrel, de ez a 30-as évektől felfelé már nem igénye a nagy többségnek.
Így mennek tönkre pszichésen generációk, mert a szülők mellé vannak kényszerítve pedig sok fiatalnak lenne igénye külön menni, de a magas albérletárak miatt nem tudnak.
És nem kell mindenkinek "képeznie magát" mielőtt még valaki leírná!
Nem kell mindenkinek egyetemet végezni és vezető beosztásban dolgozni. Össze is omlana a társadalom ha mindenki ezt akarná csinálni. Itt az a baj hogy dolgozó emberek nem kapnak elég pénzt a munkájukért. És teljesen mindegy milyen munkáról van szó, minden munka értékes ami a társadalom működésének egységét szolgálja.
Úgyhogy elég szomorúnak tartom hogy "kötelezően" párkapcsolatban "kell" (kellene) lenni hogy valaki egyről a kettőre jusson az életben. Persze tudom vannak most is jól fizető szakmák...... de lassan már ott tartunk hogy aki nem akar párkapcsolatot valami miatt (élethelyzet, eü. okok stb) annak is muszáj lesz ha nem akar a szülei mellett megöregedni.
Aztán csodálkozunk hogy az idősebb generációk és a fiatalabbak egyre inkább megutálják egymást. Itt az oldalon is napi szinten vannak ilyen kérdések arról, ahol fiatalabbak élnek együtt kényszerűségből a szülőkkel, anyóssal, apóssal.
47!
Érdekes hogy mégis alacsony a %a azoknak az embereknek akik nem találnak párt 30-40 évesen.
Ne haragudj, de annak oka van. Nem Budapesten élek. Vidéken éltem Borsod megye, elképzelheted mennyire magas volt a fizetésem.. Ez Magyarország, ha megnézed a statisztikákat akkor sajnos Magyarországon a legmagasabb az infláció.. Ez van, ezt kell elfogadnia sajnos aki Magyarországon él 🫨. Ha meg nem akar a szülőkkel megöregedni akkor tessék lehet lépni, külföldre menni, én is ezt tettem. Sajnos igen, siralmas és szomorú hogy 1 dolgozó fiatal nem tud albérletet bérelni és fenntartani egymaga ezek mellett a fizetések mellett.
Lehet lepontozni, hogy szerintem ez mennyire gáz és nőként mennyire nem vonzó az ilyen férfi: azért nem vonzó, mert nem férfi, hanem GYEREK! Az élet természetes rendje, hogy leválunk a szülőkről és felnőtt emberként szerzünk felnőtt önbizalmat, ami tetszik vagy sem, csak a saját lábra állva tud menni.
És egy párkapcsolathoz is két FELNŐTT ember kell, nem működik úgy, hogy az egyik már felnőtt mert megugrotta a fent leírtakat, a másik meg még egy gyerek.
Lehet lepontozni de attól még ez a tény nem változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!