Szerintetek jó ötlet lenne így büntetnem a 16 éves fiam a rasszista és homofób megnyilvánulásaiért?
Szerintem te csinálsz a bolhából elefántot. Ha nekiállsz hápogni, hőbörögni ilyen semmiségen, akkor infantilisnak fogsz tűnni a szemében, és a szobafogságot aránytalannak fogja érezni ahhoz a semmiséghez képest, amit ő elkövetett. Vagyis csak annyit érsz el ezzel, hogy a viselkedése nem fog változni, sőt, talán még dacból fokozódik is, ellenben magad ellen fogod fordítani.
A nevelésnél fontos szempont, hogy megfelelő problémákra megfelelően reagáljunk. Sokszor nem a jutalmazás-büntetés (főleg nem aránytalanul és infantilisan alkalmazva) a megfelelő módszer, hanem a kivárás és a türelem. Előbb-utóbb ugyanis az idegesítő szokásai eltűnnek vagy benő a feje lágya és belátja, hogy milyen helyzetekben hogyan érdemes beszélni. De ha csak a társai hatására, lazaságból ejt el egy-két b*zizást, és te PC rasszista agymenésből fakadóan szobafogságra ítéled, akkor az tényleg gáz viselkedés, kettőtök közül te tűnsz gyerekesebbnek...
De térjünk vissza az elmélethez...
A jutalmazás-büntetéses nevelésnek így önmagában tehát nem sok értelme van, de ha már valaki ezt csinálja, akkor fontos, hogy ezt is következetesen, igazságosan és arányosan csinálja. Megfontoltan és felnőttesen... Vagyis ha egy b*zásért két heti szobafogságra ítéled, az mindenképpen kontraproduktív lesz, az ellenkező hatást fogja kiváltani, mint amire számítasz. Máskor pedig nem fog többé ez hatni. A büntetéseket egy 16 éves serdülő fiúnál nagyon meg kell fontolni, és szerintem egy ilyen lázadó, mozgalmas, önkereső tini korban már nem ez a nevelési módszer a leginkább célravezetőbb szerintem.
Sokkal jobb a gyerek eszére, belátására hagyatkozni, merni ráhagyni dolgokat, és bízni benne, hogy saját maga el tudja dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Ehhez viszont olyan nevelési előzmények kellenek, ami szerintem a ti esetetekben nyomokban sincs meg. Vagyis ha nem megfelelően nyilvánul meg a fiad, azért nem ő a hibás igazából, hanem te, aki neveli...
Köszönöm. Tudok sajnos a mai világban kell viszonyulni. Sajnos nem épp a legizgalmasabb gyerekkorom van hisz én szinte alig pihenek, szinte csak tanulok. De hát ez egy gyerek dolga.
Tudom mennyi aluledukált, esetleg ˛˛veszélyes''ember lehet ezen a platformon😊
Jó srácot neveltetek 👍 f@sza gyerek! Tudja mi a való élet, tudja milyen az ember színe.
Legyetek rá büszkék.
Meleg filmet pedig csak akkor ;nézessetek vele ha sokat ivott és meg kell hánytatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!