16éves kamasz fiam pár hete reggelente szokott kávézni.valamelyik reggel láttam ,hogy kávézás közben cigizik is.Mit tegyek?többi lennt...
Tiltani úgy sem tudod mert minél inkább tiltod annál inkább keresi a kibúvókat. Így is úgyis hozzá fog jutni, vagy ismerősöktől vagy ha elmúlik 18. Szerintem bízd rá, az ő tüdeje fog tönkremenni.
Az én fiam is korán kezdte és ugyan nem örültem neki de tenni nem lehet ellene. Én amondó vagyok ameddig felelőségteljesen viselkedik mellette és megbízható akkor szerintem lenyelheted ezt az apró dolgot.
Meg is válaszoltad magadnak a kérdést.
Elmondhatod ezeket az intelmeket, de valószínű tudja hogy káros, manapság ezt mindenhol sulykolják az emberbe. Erőszakoskodni nem szabad meg balhézni, én még kicsit előbb kezdtem mint a te fiad, és az Isten sem tudott volna lebeszélni róla. De ahogy olvasom a férjed is dohányzik, tehát akkora dohány ellenesség nem lehet nálatok, nem is azt a példát látta. Én addig még nincs saját pénze, és kiskorú, addig korlátoznám, főleg otthon, hogy ne szívjon sokat, de ha felnő saját keresettel, kizárólag az ő felelőssége mit tesz a testével, láncdohányos lesz-e vagy megunja és nem gyújt rá legfeljebb alkalmilag. Az hogy a kávézáshoz köti az is érdekes, én is így kezdtem, aztán jött rá hogy na suli/munka előtt után, aztán közben is, aztán ebéd után, szex után stb. Most tartok napi fél doboznál, de többet nem is tudnék, egyszerűen nem telne ki az időmből, de szertartásnak, időtöltésnek egy kis lazításra jó dolog, de meg kell vallani találhatott volna jobb elfoglaltságot is.
Mivel a férjed is bagózik, tiltáshoz nincs meg az erkölcsi alapotok. Én azt mondanám, hogy az apjaéból elveheti ezt az 1-2 szálat, saját cigit viszont csak saját maga által keresett penzből vehet.
Sajnos ugy van, hogy nem szoktak 1-2 szálnál megállni. Viszont mivel a ferjed is szívja, sokat nem tehettek.
Ha elkezdesz vele veszekedni meg tiltani tőle a cigit, akkor valószínűleg ugyanúgy fogja csinálni meg még benne lesz ez a lázadás is.
De attól még elmondhatod neki, hogy neked mi a véleményed róla, miért káros, milyen könnyű rászokni, büdös lesz
az meg már rajta múlik, hogy hallgat e rád vagy nem. A lényeg, hogy támogatni semmiképp nem kell, de eltiltani meg nem nagyon tudod.
16. éves és már rombolja a testét egy rákkeltő dologgal.
Egyre többet fog szívni. Büdös lesz a szája, ruhaja, bőre.
Eszére nem lehet hatni?
Mondjuk az apjának sem sok lehet. :(
Anyagilag így el vagytok eresztve? Ez luxus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!