Éreztétek már úgy, hogy mérgező a szüleitek van?
Most egyre inkább elkezdődött ez a nyílt kommunikáció a nem megfelelő szülőségről (Mérgező szülők, transzgenerciós örökség és a többi), viszont a szülők, főleg az anyák is elkezdtek nyíltan beszélni arról, hogy anyának lenni mekkora szívás (pl Anyaszív és egyéb írások).
Az lenne az igazi, ha a különböző korosztályok majd egymással is át illetve meg tudnák ezt beszélni. Ha ez egyáltalán lehetséges, mert szülőt, csak szülő érthet meg szerintem, ami viszont egyre esélytelenebb bizonyos generációknál. Hozzáteszem, én sem akarok nagyszülő lenni. A dédszüleim, nagyszüleim, szüleim tragédiái amit így idősebben jobban átlátok és a fennálló társ rend egyáltalán nem teszik vonzóvá ezt az egészet.
Ez nem érdeke a kapitalistáknak!
Az az érdeküök, hogy széthúzzanak a generációk aztán mindenki nyomorogjon minimálbérből meg hitelből.
A magyar családi vállalkozás a kapitalisták legfőbb ellensége!
Hogy lesz így elég biorobot a gyáraikba, meg ki veszi fel majd a sok kölcsönt a bankjaikból?
Hagyd ott apádat anyádat, válj el, költözz el.
Kaksizd le vastagon azt a 20-30 év élettapasztalatot amit nem hiszel el, vagy nem értesz meg...
Majd a felsőoktatás (amit a pártok is pénzelnek) átmossa végleg az agyad, aztán lesz belőled jó fasiszta, vagy sorosbérenc..
"10-es tipikus olyan, akinek halványlila gőze nincs arról, hogy milyen nem meleg családi körben felnőni."
17-es te Állami gondozott voltál?
Mert ha nem akkor fogalmad sincs róla, milyen az a "nem meleg családi háttér"
Az állami nevelőnél, bármi jobb, még az alkoholista szülők is!
"Nyilván anyád azért hordott 9 hónapig a szíve alatt, apád meg azért aggódott egészen a szülésig, meg aztán azért éjszakáztak egy éven át felváltva melletted és pelenkáztak meg etettek három négy óránként, mert rommá akarták mérgezni az egész életedet!"
Erre szokták mondani hogy nem kérte a gyerek, hogy megszülessen. Gyereket csínálni bárki tud, de nevelni na arra rengetegen nem alkalmasak. Az aki így gondol a gyerekére, hogy majd felnőttként azt is szemrehányja neki ami egy babánál tök természetes (pelenkázás, etetés) az ilyen ne vállaljon gyereket.
26
Nem erről van szó szerintem, nem szemrehányásról vagy felhánytorgatásról, hanem csupán arról, hogy persze, hogy szerették az illetőt, ha ilyesféle áldozatokat meghoztak érte. Aztán meg történt ami történt, kisiklanak naponta életek.
20-as, ha az én anyámat hallgatnád meg, ő elmondaná, hogy milyen nagyszerű szülő, mert "felnevelt és volt tiszta ruhám meg jártam iskolába". Bocs, bmeg, ez ALAP, és ezen essek hanyatt???
Hogyne. De szeretetet azt nem kaptam, pedig egy cseppett nem ártana, beszólogatást ellenben igen, de azt meg még én és a tesóm előtt is tagadja, pedig egyértelműen megtörtént.
És itt most nem arról beszélek, hogy ne a koszos cipődbe menj már suliba, hanem az életben nem lesz barátod, olyan csúnyán nézel ki -és társai.
24-es, fogalmad sincs, miről beszélsz. Ha neked NEM voltak szüleid, akkor lapozz tovább, itt senki sem az állami gondozottakról beszél, hanem hogy a SZÜLEI! milyen toxic emberek.
Rád ez nem vonatkozik.
"Az lenne az igazi, ha a különböző korosztályok majd egymással is át illetve meg tudnák ezt beszélni"
???
Egy sz*r szülővel sosem lehet majd ezt megbeszélni, mert nem fogja elismerni, ha sz*r. Már én magam is felnőtt szülő vagyok, és máig azt mondom, borzalmas, mérgrző anyám volt, akitől menekültem 18 évesen.
Persze, míg otthon laktam, folyamatosak voltak a viták, elmondtam én a problémáimat, de mindenre az volt a válasz, hogy ő ilyen, nem fog megváltozni senki kedvéért, ha nem tetszik, lehet elmenni.
Na, el is mentem, nem is tartom vele a kapcsolatot évek óta, tudjon rá. Mellesleg, ez a mérgező szükség nem mai dolog, olvasgass csak szépirodalmi regényeket, amelyek az aktuális korok társadalmait írnak le, meglátod majd, mennyi rossz, gyűlölködő szülő volt 500 éve is, csak akkor nem lehetett ezt kimondani így
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!