Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Éreztétek már úgy, hogy...

Gekas Amanatidis kérdése:

Éreztétek már úgy, hogy mérgező a szüleitek van?

Figyelt kérdés
Bevallom őszintén ez a felismeres csak pár hónapja van bennem. Történt egy családi veszekedés (szülők vs én és feleségem), ami után mintha egy teljesen más dimenzióba látnám az egészet. Több napi gondolkodás után beismertem magamnak, hogy bizony bergezőek. Vissza tekintettem gyerek koromra, amikor az esetek többségében csak ledegradáltak, nem erősítették bennem az önbizalmat, inkább ellenkezőleg. A helyzet nem változott, miután felnőttem, tehetetlen gyereknek tartanak (holott azért letudom tenni eredményeket). Házasságom után valamivel visszább vettek, de megint eljött egy pont, hogy kibújt a szög a zsákból. Elég obszcén módon beszéltek velem és a feleségemmel is, ami után még ők voltak felháborodva (pláne, hogy erélyesen megvédtem az asszonyt). Mielőtt felháborodva, hozzám lenne vágva, hogy felnőtt ember a szüleivel él, nincs külön ház, lakás stb ennek is megvan a maga története.

jan. 9. 08:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
23%
Nem inkább fejreejtettek kérdező?
jan. 9. 09:51
 12/34 anonim ***** válasza:
Nem
jan. 9. 09:57
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Én nem, de volt egy barátnőm az egyetem alatt, akivel nagyon sokat voltunk együtt, és amikor mesélt a szüleiről, csak tátottam a számat, hogy ember, ez nem normális!
jan. 9. 10:03
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, ki mondta, hogy SAJÁT ingatlanban éltem-élek??? Ennyire ne leyél már egyszerű, bsszus!

Egyébként meg igen, el kell költözni.

10-es, a tiédre inkább nem is reagálok - örülj neki, hogy nem tudod, milyen olyan szülőkkel felnőni, akik tönkretesznek, mert rájöttek 2-3 éves korodban, hogy ja, nekik amúgy nem pálya a gyerekezés - csak ugye nem lehet visszacsinálni.

jan. 9. 10:10
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Igazából tudtam mindig is, de tavaly jártam pszichológushoz és akkor döbbentem rá. Egy ideig nem is beszéltem velük. Aztán rendeztük bár anyám megint átlépett egy határt és pont azt követte el ami miatt nem beszéltem vele...
jan. 9. 10:25
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és egyre jobban. Csak amíg ugye benne él egy gyerek (és gyerek akkor is, ha mondjuk már nagykamasz), addig azt hiszi, hogy az a normális, mert abban nőtt fel. 16 évesen voltam az új gimis barátnőméknél, akkor én lehidaltam, hogy milyen szépen beszél vele az anyuja. Hogy így is lehet. Apám sem volt egy fokkal sem különb, szóval anyám érzelmileg elérhetetlen és hideg, apu meg kontrollmániás, erősen nárcisztikus jegyekkel.

Ami érdekes, hogy akkortól, amikortól nekem is lett gyerekem, valahogy egyre és egyre jobban látom, hogy milyenek voltak, és mit műveltek velem. Tehát belőlem sajnos csak az hozta ki ezt a felismerést, hogy mérgező szülők, amikor már én is anya voltam. Ha előbb "rájövök", szerintem kapcsolat megszakítás lett volna, amint elköltöztem a szülői házból.

jan. 9. 10:35
 17/34 anonim ***** válasza:
97%
10-es tipikus olyan, akinek halványlila gőze nincs arról, hogy milyen nem meleg családi körben felnőni.
jan. 9. 11:38
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy igen, agresszív mostohaapa, felnőttként anyám “az nem is úgy volt, meg nem tehet róla”, stb, a fontos az volt, hogy nem kell szerelőt hívni, meg a szomszédok csodálják a térkövet.

Dicséretet az életben nem kaptam, csak folyamatos kritizálást, soha, semmit nem lehetett elmondani.

Mondjuk azt én sem értem, hogy ketten!!! Nem tudnak elköltözni.

jan. 9. 11:41
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én is felnőttként értékeltem át a dolgokat és a gyerekkoromat (úgy gondolom, ez a szerencsésebb verzió).
jan. 9. 11:52
 20/34 anonim ***** válasza:
18%

Meghallgatnám a másik felet is.

Úgy hangzik ez az egész, hogy visszaigazolást keresel, te, mint tökéletes, anyád, mint mérgező szülő.

Vannak ám mérgező gyerekek is :D

jan. 9. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!