Ezek után ti kérnétek még ilyen szívességet?
Nekem a gyerekkorom nagy rész arról szolt, hogy mamával egy telken laktunk, mindig le voltam passzolva neki. Ha anya boltba ment, ha dolgotott és nem voltam oviba/beteg voltam. Emellett rengetegszer, majdnem minden hétvégén mamánál aludtam 1x, mert nevelőapám elment inni, anya meg ment sofőrködni neki. Utáltam.
Most nekem van 2 kisgyerekem. 2 és 4 évesek.
Ahogy lehet, mindent megoldok velük. Nagyritka, ha nem tudom, akkor mennek anyukámhoz.
November eleje óta dolgozom. A nagy oviban, a kicsi bölcsiben.
Eddig 1x volt 2 napot a kicsi itthon november ota, akkor férjemmel maradt itthon.
Viszont csütörtök reggelre ismét lebetegedett. Hasmenés/hányás.
Nekem pénteken értekezletem volt, 2 orára be kellett mennem az irodába. Férjem külföldön volt a héten.
Anyát megkérdeztem, erre a 2 órára nem-e vigyázna rá. De, vigyem nyugodtan. Tudta, hogy beteg.
Pentek délelött így vittem.
Szombat reggel már kaptam is anyától az üzenetet, hogy elkapták ők is (fél nap alatt?!)
Estére a 13 éves öcsém is írt, h b.sszam meg hogy odavittem a gyereket, lefertőztem őt is. Mekkora egy idióta vagyok, hogy miattam lett beteg. Körbehányta a fürdőt, erről is én meg a gyerek tehet.
Ezt az üzenetet továbbítottam anyamnak is. Meg majdnemcsak igazat adott neki, annyi volt a valasz, hogy hát az öcséd is nagyon rosszul van.....
Tudta anya, hogy beteg. Még ő mondta, hogy nem baj. Most tényleg én érezzem szarul magam?
Meg tényleg fél, 1 nap alatt el is kaphatták?
Ezek után én hiába számitottam a segítségükre ilyen téren, most elgondolkodtam.
Szerintem a lepasszolós szülők egy része csak kifogásnak használta a munkát, valójában örült, hogy nem neki kell rá vigyázni. Ők nagyszülőként is ugyanezt teszik.
Egy másik része meg szenvedett attól, hogy a munka miatt nem lehet eleget a gyerekével, és nagyszülőként próbálja bepótolni, ami kimaradt. Ebből is számtalan családi feszültség tud származni, mivel könnyen szerepzavarba esnek.
Csütörtökön akkor ki vigyázott a gyerkőcre? A munkahelyeden Te is megfertőzhetted az értekezlet résztvevőit akaratodon kívül 2 óra alatt.
A munkahelyen, óvodában, iskolában és a családban is az emberek részéről elvárható, hogy senki ne tegye ki a másikat fertőzésveszélynek. Előre nem tudhatjuk, hogy mit okozhat egy betegség és mennyire fertőző. Anyukád sem tudta, hogy ez mennyire súlyos. Te most felmentést akarsz kapni azzal, hogy "de hiszen tudta, hogy beteg". Képzeld el azt a szitut, hogy anyukád miatt Te rohanhatsz a sürgősségire, ha megbetegszik. Gondolom nem hiányzik.... ezt most megúsztátok.
Te ilyen polgárőr vagy itt?
Itt nagymamarol van szó
Az egész egy nagymamáról szól.
Amúgy tudok, 5 után ráérek, holnap reggel 8-ig, mert még dolgozom. Hozd.
Épp a minap húgommal beszéltünk erről, hogy a barátnője egyedül neveli a másodikos kisfiát, szülők vidéken, ők Pesten, csak a 25 éves hugira számíthat, aki marhára nem akar szittelni már kb semmikor, mert progija van a barátjával. OK, testvér, nem nagymama, de na.
Most lesz Hugim 45.szülinapja, mennének bulizni a barátnővel, na de a kisfiú... mondtam, nagy kár, hogy marha messze lakunk egymástól, mert simán bevállalnám arra az egy estére. Nekem nem teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!