Ezek után ti kérnétek még ilyen szívességet?
Nekem a gyerekkorom nagy rész arról szolt, hogy mamával egy telken laktunk, mindig le voltam passzolva neki. Ha anya boltba ment, ha dolgotott és nem voltam oviba/beteg voltam. Emellett rengetegszer, majdnem minden hétvégén mamánál aludtam 1x, mert nevelőapám elment inni, anya meg ment sofőrködni neki. Utáltam.
Most nekem van 2 kisgyerekem. 2 és 4 évesek.
Ahogy lehet, mindent megoldok velük. Nagyritka, ha nem tudom, akkor mennek anyukámhoz.
November eleje óta dolgozom. A nagy oviban, a kicsi bölcsiben.
Eddig 1x volt 2 napot a kicsi itthon november ota, akkor férjemmel maradt itthon.
Viszont csütörtök reggelre ismét lebetegedett. Hasmenés/hányás.
Nekem pénteken értekezletem volt, 2 orára be kellett mennem az irodába. Férjem külföldön volt a héten.
Anyát megkérdeztem, erre a 2 órára nem-e vigyázna rá. De, vigyem nyugodtan. Tudta, hogy beteg.
Pentek délelött így vittem.
Szombat reggel már kaptam is anyától az üzenetet, hogy elkapták ők is (fél nap alatt?!)
Estére a 13 éves öcsém is írt, h b.sszam meg hogy odavittem a gyereket, lefertőztem őt is. Mekkora egy idióta vagyok, hogy miattam lett beteg. Körbehányta a fürdőt, erről is én meg a gyerek tehet.
Ezt az üzenetet továbbítottam anyamnak is. Meg majdnemcsak igazat adott neki, annyi volt a valasz, hogy hát az öcséd is nagyon rosszul van.....
Tudta anya, hogy beteg. Még ő mondta, hogy nem baj. Most tényleg én érezzem szarul magam?
Meg tényleg fél, 1 nap alatt el is kaphatták?
Ezek után én hiába számitottam a segítségükre ilyen téren, most elgondolkodtam.
Öcsédnek igaza van, szókimodó, ez tény, de nyilván a töke kivan, hogy a gyereked miatt - akit NEM Ő akart szórakoztatni - hányt.
Én felnőtt vagyok, de a halál f...ra elküldöm azt a kollégát, aki bejön melózni hótt göthösen, és utána mindenki lerobban, csak mert ő képtelen három napon át a sggén ülni és gyógyulni.
Mondjuk ALAP kellene legyen, hogyha beteg a gyereked, nem másnak passzolod, hanem otthon maradsz vele. TE, mert a TIÉD.
Hozzánk a nagymamám felutazott Vas megyéből Pestre, ha betegek voltunk. Nem magát féltette, természetes volt neki, hogy vigyáz ránk és ápol minket. Megmondom őszintén, egész nyarakra oda voltunk neki adva a húgommal. A szüleinknek a világon semmi gondjuk nem volt ránk a nyári szünetben.
Aztán mikor felnőttünk és nekünk lettek gyerekeink, ők is igyekeztek minél jobban kivonni magukat. Anyukám már rég meghalt, ő még csak-csak, de apukám a 15 éves fiamat kb ovis kori játszótereztetése óta nem hívta el se magukhoz, se egy programra. Valahogy ő is elfelejtette, az ő anyukája, a mi mamánk milyen volt.
30-as voltam.
Ilyet tuti nem. Egyébként én megértem a kérdezőt. Baromi rossz hogy cérnaszálon függ a munkahely, és jön egy gyerekbetegség, aztán utcán is találja magát az ember. De szerintem itt az állt fenn, hogy sem a kérdező, sem a nagymama nek gondolta, hogy ez ennyire fertőz.
Pedig sajnos de, tök reális hogy ilyen könnyen és ennyire gyorsan fertőzött. Nálunk is végigment ez a borzadály pár hónapja, még a tíz percre beugró öcsém is elkapta úgy, hogy az ott tartózkodása alatt senki nem fosott vagy hányt. Másnap reggel kijött belőle minden.
Amúgy tényleg nem illik így elvinni a másikat közösségbe, mert a calici az esetek harmadában tünetmentes. Unokatesóm egyik alkalommal hazahozta az oviból, aludt egy órát délután. Másnap az egész család a lelkét ki fosta-hányta... Ja, és a tünetek megszűnése után 48-72 óráig iszonyat fertőz sajnos.
Nálunk anno a mama pont bevállalta így a gyerekemet, de ennek az volt az oka, hogy a gyerek alapból ott volt délután, és körbe hányta anyámék lakását és anyámat magát is, így anyám tudta hogy a következő mindenképp ő lesz. Csak hát megpróbáltuk, hátha a legkisebb nem kapja így el. A vicc az volt hogy végül a kicsin nem jött ki semmilyen tünet, de mi is elkaptuk, szóval tarolt ez a vírus.
A nagyszülői segítség kéréshez annyit, hogy én erre a témára harapok, és mindig ki is vagyok osztva érte. Eléggé álszentnek tartom hogy manapság a nagyszülők folyton kibújnak ez alól, pont mint a kérdésben is le van írva. Anno ők hetekig parkoltatták a gyerekeket vidéken, ma pedig derogál vigyázni rájuk, csak a kifogások mennek. Ugyanakkor nem világos, hogy ha valaki annyira utált a nagyszülőknél lenni, akkor miért parkoltatja a sajátját a nagyszülőknél...
Eléggé álszentnek tartom hogy manapság a nagyszülők folyton kibújnak ez alól, pont mint a kérdésben is le van írva. Anno ők hetekig parkoltatták a gyerekeket vidéken, ma pedig derogál vigyázni rájuk, csak a kifogások mennek.
Plusz egy pont erre.
Ja, valaki írta apukát. Apuka elutazott, írta a kérdező, ezért nem tudott a gyerekre vigyázni. "Férjem külföldön volt a héten."
37-es! Azokat az aprócska tényeket elfelejtetted megemlíteni, hogy anno a nagyszülők 55 évesen (sőt, a korkedvezméyeknek köszönhetően már akár 50 éves koruk előtt is) elmentek nyugdíjba, míg most 65 éves korukig dolgoznak.
Másrészt akkoriban a nagyszülőknél a nagyszülő szabályai voltak érvényben, mostanában pedig a nagyszülőknek is a szülők parancsolnak.
Ne csak arra emlékezz vissza ami "kedvező", előnyös, hanem a többi régi szokásra, dologra is!
Aztán majd amikor te is nagyszülő leszel (ha leszel) meglátod, hogy mennyire más az akkori világ, mint amikor te voltál gyerek. Aztán eldöntheted, hogy te mit vállalsz, vagy nem vállalsz be.
Itt nem is komplett nyarat vállalt be a mama, hanem egy órát. Ő, önként, persze, hozd ide.
Én még dolgozom és 47 éves vagyok, de bárkinek a kisgyerekére tudok munka után vigyázni egy órát. Pedig még soká leszek nyugdíjas.
Ami kedvező, előnyös? Én írtam, hogy hozzánk a mama Vas megyéből jött ápolni, amikor a hugival betegek voltunk és egész nyarakra levittek minket hozzá, miután nyugdíjba ment. Voltunk nála szalmonellásak is. Nem dobott ki minket betegen se.
Az én fiam még csak 15, reményeim szerint odébb még az unoka. De biztos nem fogom rákiabálni, ha egy órára rámbízza, mert dolga van, úgy, hogy tudtam, hogy beteg a gyerek, hogy nini megfertőzött. Ezt előre lehetett tudni, hogy el lehet kapni. El is kapták. Jobbulást nekik egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!