Ezek után ti kérnétek még ilyen szívességet?
Nekem a gyerekkorom nagy rész arról szolt, hogy mamával egy telken laktunk, mindig le voltam passzolva neki. Ha anya boltba ment, ha dolgotott és nem voltam oviba/beteg voltam. Emellett rengetegszer, majdnem minden hétvégén mamánál aludtam 1x, mert nevelőapám elment inni, anya meg ment sofőrködni neki. Utáltam.
Most nekem van 2 kisgyerekem. 2 és 4 évesek.
Ahogy lehet, mindent megoldok velük. Nagyritka, ha nem tudom, akkor mennek anyukámhoz.
November eleje óta dolgozom. A nagy oviban, a kicsi bölcsiben.
Eddig 1x volt 2 napot a kicsi itthon november ota, akkor férjemmel maradt itthon.
Viszont csütörtök reggelre ismét lebetegedett. Hasmenés/hányás.
Nekem pénteken értekezletem volt, 2 orára be kellett mennem az irodába. Férjem külföldön volt a héten.
Anyát megkérdeztem, erre a 2 órára nem-e vigyázna rá. De, vigyem nyugodtan. Tudta, hogy beteg.
Pentek délelött így vittem.
Szombat reggel már kaptam is anyától az üzenetet, hogy elkapták ők is (fél nap alatt?!)
Estére a 13 éves öcsém is írt, h b.sszam meg hogy odavittem a gyereket, lefertőztem őt is. Mekkora egy idióta vagyok, hogy miattam lett beteg. Körbehányta a fürdőt, erről is én meg a gyerek tehet.
Ezt az üzenetet továbbítottam anyamnak is. Meg majdnemcsak igazat adott neki, annyi volt a valasz, hogy hát az öcséd is nagyon rosszul van.....
Tudta anya, hogy beteg. Még ő mondta, hogy nem baj. Most tényleg én érezzem szarul magam?
Meg tényleg fél, 1 nap alatt el is kaphatták?
Ezek után én hiába számitottam a segítségükre ilyen téren, most elgondolkodtam.
Simán elkaphatták tőle is, de akár az öcsed is hazavihette a suliból, anyukád a munkahelyéről vagy akár a boltban mögöttük állótól is elkaphatták, esetleg utazás közben...
Ne érezd magad rosszul, hiszen elmondtad nekik, hogy beteg, ő mégis bevállalta. Ez van! Arra viszont készülj fel, hogy legközelebb már nem fogja elvállalni a beteg gyerek felügyeletét, keress más megoldást.
Azt is elmondtad, milyen betegsége van?
Amúgy meg 13 éves, kamasz, nem kell csodálkozni rajta, pláne hogy ha q tényeket nézzük, igaza van.
4!
Igen. Direkt felhivtam anyát még aznap reggel is, hogy ekkor meg akkor hányt utoljára. Ő mondta, hogy amikor mi gyerekek voltunk, akkor is hazavittük a betegséget, nem allt meg az élet.
3!
Nem én voltam beteg, hanem a gyerek 🤦♀️
Simán elkaphatták tőle a betegséget, már attól meg lehet fertőződni, ha kontaktálsz kicsit egy beteg gyerekkel vagy eltöltesz pár percet egy légtérben vele (persze ez betegségfüggő).
Öcséd meg kamasz, kimondja amit gondol, nem ő vállalta be a gyereket, hanem az anyja és valószínű nem volt jó érzés összehányni a fürdőszobát, meg tulajdonképpen el lett rontva az egész hétvégéje.
Az viszont tény, hogy felnőttként nem illik ilyet a másik szemére vetni. Döntsd el, hogy mi rosszabb neked, kimaradni a munkából vagy kapni két üzenetet a családtól, ami rosszabbul érint téged és a jövőben ez alapján kérj segítséget.
Így van, az öcséd csak kamasz, és mi ilyen, nem gondolja, hogy neki kéne bevállalnia a hányást azért, hogy te a saját gyerekedtől dolgozni tudj menni (ez egyébként az ő szempontjából, sőt objektíve is teljesen jogos), emellé túlzottan szókimondó, azért a hangnem.
Fél nap alatt is elkaphatták a gyerektől, vagy szedhettek össze valami mást is máshonnan, de alapvetően ha beteg gyereket viszel másokhoz, akkor várható, hogy el fogják kapni. Ha nem fél nap, hanem 2 nap után jön ki rajtuk, az sem jobb, teljesen mindegy.
Tudom, hogy anyagilag fáj táppenzre menni a gyerekkel, de én azt csinálom. Mert azzal, hogy gyereket vállaltam, ezt is vállaltam. Maximum úgy adom máshoz felügyeletre, hogy már látom, hogy erőteljesen múlik a betegség, láz elmúlt, étvágy visszajött, a jókedve kicsattanó, fertőzni már biztos nem fog, csak az taknyosság vagy a felszakadozó hurutos köhögés még nem múlt el, és még 2-3 napig nyavalyognának az oviban, ha visszavinném. Na, akkor a gyakorlatilag már nem beteg gyereket előfordul, hogy rábízom a nagyszülőre, és visszamegyek dolgozni.
Vagy ezt csinálhatod te is, vagy máskor úgy kéred meg anyukádat, hogy ő menjen hozzátok vigyázni a gyerekre. Feltéve, ha utána képes otthon olyan higiénikusan elkerülni a csalágtagjait, hogy amit elkapott a gyerektől, azt ne ragassza ugyanúgy rájuk.
Felesleges felháborodni, a 13 éves öcsédnek gondolom nem volt ebbe beleszólása, csak oda lett passzolva betegen a gyerek, ő meg kihányta a belét is miatta. Szóval valahol érthető a kiakadása.
A későbbiekben ha ennyire beteg a gyerek, akkor maradj otthon te vele, nem kell az egész családot körbefertőzni. Anyád gondolom megsajnált és segíteni akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!