Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezek után ti kérnétek még...

Ezek után ti kérnétek még ilyen szívességet?

Figyelt kérdés

Nekem a gyerekkorom nagy rész arról szolt, hogy mamával egy telken laktunk, mindig le voltam passzolva neki. Ha anya boltba ment, ha dolgotott és nem voltam oviba/beteg voltam. Emellett rengetegszer, majdnem minden hétvégén mamánál aludtam 1x, mert nevelőapám elment inni, anya meg ment sofőrködni neki. Utáltam.

Most nekem van 2 kisgyerekem. 2 és 4 évesek.

Ahogy lehet, mindent megoldok velük. Nagyritka, ha nem tudom, akkor mennek anyukámhoz.

November eleje óta dolgozom. A nagy oviban, a kicsi bölcsiben.

Eddig 1x volt 2 napot a kicsi itthon november ota, akkor férjemmel maradt itthon.

Viszont csütörtök reggelre ismét lebetegedett. Hasmenés/hányás.

Nekem pénteken értekezletem volt, 2 orára be kellett mennem az irodába. Férjem külföldön volt a héten.

Anyát megkérdeztem, erre a 2 órára nem-e vigyázna rá. De, vigyem nyugodtan. Tudta, hogy beteg.

Pentek délelött így vittem.

Szombat reggel már kaptam is anyától az üzenetet, hogy elkapták ők is (fél nap alatt?!)

Estére a 13 éves öcsém is írt, h b.sszam meg hogy odavittem a gyereket, lefertőztem őt is. Mekkora egy idióta vagyok, hogy miattam lett beteg. Körbehányta a fürdőt, erről is én meg a gyerek tehet.

Ezt az üzenetet továbbítottam anyamnak is. Meg majdnemcsak igazat adott neki, annyi volt a valasz, hogy hát az öcséd is nagyon rosszul van.....

Tudta anya, hogy beteg. Még ő mondta, hogy nem baj. Most tényleg én érezzem szarul magam?

Meg tényleg fél, 1 nap alatt el is kaphatták?

Ezek után én hiába számitottam a segítségükre ilyen téren, most elgondolkodtam.

2023. dec. 17. 12:49
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
91%

Simán elkaphatták tőle is, de akár az öcsed is hazavihette a suliból, anyukád a munkahelyéről vagy akár a boltban mögöttük állótól is elkaphatták, esetleg utazás közben...

Ne érezd magad rosszul, hiszen elmondtad nekik, hogy beteg, ő mégis bevállalta. Ez van! Arra viszont készülj fel, hogy legközelebb már nem fogja elvállalni a beteg gyerek felügyeletét, keress más megoldást.

2023. dec. 17. 12:56
 2/48 anonim ***** válasza:
88%
Ne számíts. Eleve gyerekkorodtól diszfunkcionális az egész család, nem is értem igazán a kérdést.
2023. dec. 17. 13:29
 3/48 anonim ***** válasza:
75%
Ez a betegség nagyon fertőző. Otthon kellett volna maradnod .
2023. dec. 17. 13:29
 4/48 anonim ***** válasza:
89%

Azt is elmondtad, milyen betegsége van?

Amúgy meg 13 éves, kamasz, nem kell csodálkozni rajta, pláne hogy ha q tényeket nézzük, igaza van.

2023. dec. 17. 13:30
 5/48 A kérdező kommentje:

4!

Igen. Direkt felhivtam anyát még aznap reggel is, hogy ekkor meg akkor hányt utoljára. Ő mondta, hogy amikor mi gyerekek voltunk, akkor is hazavittük a betegséget, nem allt meg az élet.

2023. dec. 17. 13:48
 6/48 A kérdező kommentje:

3!

Nem én voltam beteg, hanem a gyerek 🤦‍♀️

2023. dec. 17. 13:49
 7/48 anonim ***** válasza:
60%
A gyerekeddel kellett volna otthon maradnod, te észlény.
2023. dec. 17. 13:58
 8/48 anonim ***** válasza:
91%

Simán elkaphatták tőle a betegséget, már attól meg lehet fertőződni, ha kontaktálsz kicsit egy beteg gyerekkel vagy eltöltesz pár percet egy légtérben vele (persze ez betegségfüggő).

Öcséd meg kamasz, kimondja amit gondol, nem ő vállalta be a gyereket, hanem az anyja és valószínű nem volt jó érzés összehányni a fürdőszobát, meg tulajdonképpen el lett rontva az egész hétvégéje.

Az viszont tény, hogy felnőttként nem illik ilyet a másik szemére vetni. Döntsd el, hogy mi rosszabb neked, kimaradni a munkából vagy kapni két üzenetet a családtól, ami rosszabbul érint téged és a jövőben ez alapján kérj segítséget.

2023. dec. 17. 14:04
 9/48 anonim ***** válasza:
79%

Így van, az öcséd csak kamasz, és mi ilyen, nem gondolja, hogy neki kéne bevállalnia a hányást azért, hogy te a saját gyerekedtől dolgozni tudj menni (ez egyébként az ő szempontjából, sőt objektíve is teljesen jogos), emellé túlzottan szókimondó, azért a hangnem.

Fél nap alatt is elkaphatták a gyerektől, vagy szedhettek össze valami mást is máshonnan, de alapvetően ha beteg gyereket viszel másokhoz, akkor várható, hogy el fogják kapni. Ha nem fél nap, hanem 2 nap után jön ki rajtuk, az sem jobb, teljesen mindegy.

Tudom, hogy anyagilag fáj táppenzre menni a gyerekkel, de én azt csinálom. Mert azzal, hogy gyereket vállaltam, ezt is vállaltam. Maximum úgy adom máshoz felügyeletre, hogy már látom, hogy erőteljesen múlik a betegség, láz elmúlt, étvágy visszajött, a jókedve kicsattanó, fertőzni már biztos nem fog, csak az taknyosság vagy a felszakadozó hurutos köhögés még nem múlt el, és még 2-3 napig nyavalyognának az oviban, ha visszavinném. Na, akkor a gyakorlatilag már nem beteg gyereket előfordul, hogy rábízom a nagyszülőre, és visszamegyek dolgozni.

Vagy ezt csinálhatod te is, vagy máskor úgy kéred meg anyukádat, hogy ő menjen hozzátok vigyázni a gyerekre. Feltéve, ha utána képes otthon olyan higiénikusan elkerülni a csalágtagjait, hogy amit elkapott a gyerektől, azt ne ragassza ugyanúgy rájuk.

2023. dec. 17. 15:03
 10/48 anonim ***** válasza:
86%

Felesleges felháborodni, a 13 éves öcsédnek gondolom nem volt ebbe beleszólása, csak oda lett passzolva betegen a gyerek, ő meg kihányta a belét is miatta. Szóval valahol érthető a kiakadása.

A későbbiekben ha ennyire beteg a gyerek, akkor maradj otthon te vele, nem kell az egész családot körbefertőzni. Anyád gondolom megsajnált és segíteni akart.

2023. dec. 17. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!