Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezek után ti kérnétek még...

Ezek után ti kérnétek még ilyen szívességet?

Figyelt kérdés

Nekem a gyerekkorom nagy rész arról szolt, hogy mamával egy telken laktunk, mindig le voltam passzolva neki. Ha anya boltba ment, ha dolgotott és nem voltam oviba/beteg voltam. Emellett rengetegszer, majdnem minden hétvégén mamánál aludtam 1x, mert nevelőapám elment inni, anya meg ment sofőrködni neki. Utáltam.

Most nekem van 2 kisgyerekem. 2 és 4 évesek.

Ahogy lehet, mindent megoldok velük. Nagyritka, ha nem tudom, akkor mennek anyukámhoz.

November eleje óta dolgozom. A nagy oviban, a kicsi bölcsiben.

Eddig 1x volt 2 napot a kicsi itthon november ota, akkor férjemmel maradt itthon.

Viszont csütörtök reggelre ismét lebetegedett. Hasmenés/hányás.

Nekem pénteken értekezletem volt, 2 orára be kellett mennem az irodába. Férjem külföldön volt a héten.

Anyát megkérdeztem, erre a 2 órára nem-e vigyázna rá. De, vigyem nyugodtan. Tudta, hogy beteg.

Pentek délelött így vittem.

Szombat reggel már kaptam is anyától az üzenetet, hogy elkapták ők is (fél nap alatt?!)

Estére a 13 éves öcsém is írt, h b.sszam meg hogy odavittem a gyereket, lefertőztem őt is. Mekkora egy idióta vagyok, hogy miattam lett beteg. Körbehányta a fürdőt, erről is én meg a gyerek tehet.

Ezt az üzenetet továbbítottam anyamnak is. Meg majdnemcsak igazat adott neki, annyi volt a valasz, hogy hát az öcséd is nagyon rosszul van.....

Tudta anya, hogy beteg. Még ő mondta, hogy nem baj. Most tényleg én érezzem szarul magam?

Meg tényleg fél, 1 nap alatt el is kaphatták?

Ezek után én hiába számitottam a segítségükre ilyen téren, most elgondolkodtam.

2023. dec. 17. 12:49
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
84%

Elkaphatják gyerektől is. Én anno a tesóm 10 hónapos kisfiára vigyáztam, míg állásinterjún volt, én még aznap, családom (férjem, férjem két gyereke és a közös 4 évesünk) beteg lett.

Szerintem ilyenkor próbáld megoldani, és vigyázzál rá te.

2023. dec. 17. 15:45
 12/48 anonim ***** válasza:
82%

Őszinte leszek, mint 3 gyerekes édesanya.

Igen, a te hibád.

Hányásos hasmenéssel nem vittem volna sehova a gyereket. Sőt, én betegen nem is viszem szüleimhez, meg sehova.

Ha már szaros 2 óra miatt ennyire muszáj volt bemenni akkor anyámat kértem volna meg, hogy jöjjön oda hozzánk.

Szájmaszk, fertőtlenítővel vártam volna, hogy ne nyalja be és vigye tovább.

2023. dec. 17. 16:21
 13/48 anonim ***** válasza:
79%
Nagymama vagyok, nagyon szívesen segítek a gyerekeimnek, vigyázok az unokákra. Volt, hogy erősen fertőző beteg volt a kicsi, mondtam az édesanyjának, nem baj, hozza, de nem engedte. Azt mondta, nem szeretné, ha mi is megfertőződnénk. Itt te döntöttél, te kérted, hogy vigyázzanak rá, te tetted ki a családtagjaidat a ferőzésnek.
2023. dec. 17. 16:51
 14/48 A kérdező kommentje:

Nyilván, ha lett volna más választásom, nem vittem volna.

Próbaidőn vagyok. Ezt a munkát is 3 hónap alatt kaptam. Nem tehettem meg, hogy nem megyek, mert az egyenlő lett volna a felmondásom benyújtásával. Azt meg nem tehetem meg, hogy hónapokig ismét itthon üljek és kapjam a családit.

2023. dec. 17. 16:54
 15/48 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos a calicivírus ilyen (valószínűleg az volt), nagyon rövid a lappangási ideje, akár pár óra után is tünetes lehet aki elkapta, ráadásul nagyon könnyen és gyorsan terjed. Nálunk is végigsörört a családon amikor elkaptuk 1,5 nap alatt. Kezdte az ovis, ő megúszta 2 hányással. Majd este én voltam rosszul, 10-15 percenként futottam (a végén már vánszorogtam) a mosdóba, kiszáradás határon voltam. Majd a nagytesó kezdte reggel ugyan ezt. Apuka megúszta kis hasmenéssel.
2023. dec. 17. 17:05
 16/48 anonim ***** válasza:
85%
Oké, de azt sem teheted meg, hogy végigfertőzöl mindenkit! Amikor gyereket vállaltál felelősségteljesen, akkor tudtad, hogy ezeket a problémákat NEKED kell megoldani a férjeddel. Nem másoknak. Nyilván segít a család ha úgy van, de b.sszameg, ne fertőzzétek már végig az egész családot! Nem tudom anyukád mennyi idős, de azért pl egy 70 évesnek egy vírusos fosás nem olyan vicces!
2023. dec. 17. 17:19
 17/48 anonim ***** válasza:
67%

Nem kérnék. Először bevállalta anyud, utána meg húzta a száját, ez nem egyenes. A tesód pedig ha alpári is, nem kérte, hogy beteg gyereket vigyenek oda.

Nálunk ez működik, vigyáz rá bármelyik mamája, ha beteg, de nem is él ott másik gyerek. Nem tudott volna anyád menni hozzátok? Nem mintha nem vihette volna haza, de még valószínűbb, hogy a tesód iskolában kapta el, nem a te gyerekedtől. De azért mégis kényelmesebb megoldás.

2023. dec. 17. 17:39
 18/48 A kérdező kommentje:

Én mondtam anyamnak, aki egyébként 51 éves, hogy jöjjön ő. El is hoztam volna, vagy még az üzemanyagot is kifizettem volna (17km-re laknak).

Ő mondta, vigyem én a gyereket. Mivel én azon a településen dolgozon, ahol laknak.

Ő mondta könnyebb ugy, ha odaviszem őket, 5perc alatt átérek az irodába, lerendezem, majd 5perc vissza. Minthogy ő kocsikazzon 2x15percet.

Nekem mindegy volt, a gyerekek pedig jól voltak, így belementem.

2023. dec. 17. 17:47
 19/48 A kérdező kommentje:
Egyébként van egy huga, sem ő, sem mi a férjemmel nem kaptuk el. (A higa bölcsiben volt aznap)
2023. dec. 17. 17:48
 20/48 anonim ***** válasza:
31%
Persze, mindenki mondja, hogy hiba volt odavinni, otthon kellett volna maradni. De az teljesen rendben van, hogy gyerekkorában a kérdezőt mindig lepasszolta az anyja, akkor is ha BETEG volt. És ezt rendszeresen, nem csak egyszer két órára.
2023. dec. 17. 18:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!