Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 év körüliek! Ti mennyit...

18 év körüliek! Ti mennyit segítetek otthon a szüleiteknek?

Figyelt kérdés
Anyukám néha kiakad, mert ha nem kér meg valamire, magamtól nem segítek. Ritkán kitakarítom a szobám,mosok magamra, de mindig húzom a szám, ha megkér, hogy segítsek. Magamtól nem tenném. Ti mennyit segítetek otthon?

2023. dec. 9. 23:10
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
64%

De utálom, hogy az egy háztartásban élők segítségnek nevezik, hogy a másik megmozdul. Milyen segítség? Ennek alapnak kellene lennie, hogy igényed vannrá, hogy a retek ne egyen meg.

Csak ugye a családok 90%-a teljesen diszfunkcionális, nem tudják ezt átadni a gyerekeiknek normálisan,empátiával, szeretettel, következetes neveléssel.

Ez csak rosszabb lesz.

Az egész ország pszichoterápiás eset.

Nagyon rossz dolgok lesznek itt még, ha nem kezdi el mindenki az önismeretet.

2023. dec. 10. 19:31
 22/38 anonim ***** válasza:
38%
Nálunk is ez van sajnos. A különbség csak annyi, hogy én vagyok a mostohaanya. Sokáig próbáltam a férjemre hatni, hogy igenis kellenek határok és hogy a gyereknek is ki kell venni a részét a házimunkából. Nálunk már csak egy év van a 18 éves korig. Na ott befejeztem a háziszolga szerepet ezt tudja is, nem csinálok belőle titkot. A mosatlan edény megy az ágyába, a ruhái a szobájába a földre, ennyi. Nálam nem jöhet a nem én akartam megszületni szöveggel. Mindent megkapott, még házat is úgy vettem annó, hogy szép külön szobája legyen.
2023. dec. 10. 21:00
 23/38 anonim ***** válasza:
96%

Nem is azzal van a legfőbb probléma hogy a gyerek nem akart meg születni, egyébként ez a szöveg nem fog senkit mentesíteni attól mert lusta, ha nem azzal hogy a szülők jó nagy százaléka, ha le kéne rakniuk a diplomát gyerekvállalásból, sose sikerülne.

Ez a baj, hogy boldog boldogtalan vállalhat gyereket, felelősség nélkül, aztán meg ki szívja meg, a gyerek, meg minden felelősséget rá lehet hárítani, persze a szülő a szerencsétlen áldozat hogy gyereke van... Bocsi, ki is fenyegetett meg hogy vállalj gyereket? A gyerekvállalás=felelősséggel tartozol a gyerek felé, tudod mért, mert felnőtt vagy ergo benőtt a fejed lágya. Ja nem? Akkor légyszíves ne vállalj gyereket mert csak bajt okozol neki is meg magadnak is.

2023. dec. 10. 21:20
 24/38 anonim ***** válasza:
96%

Pontosan. Erre utaltam a 22-es kommentben. Nem való gyerek az emberek sokkal nagyobb százalékának, mint akinek igen.

Annak sem sajnos, aki itt kérdez ebben a kategóriában, mert semmi eszköze az életre.

Sajnálom, lehet utálni, meg nem egyet érteni. Nekem megfelel.

Mert az utálkodás, másokra mutogatás az megvan egy perc alatt. A magunkat nézés viszont munka. Évek munkája. Amit előbb magunkban kellene elvégezni, aztán jöhet a gyerek. Akit nem arra tanítunk, hogy bajod van, kérdezd meg a neten. Szomorú nagyon, mivé lett az ország az emberek miatt.

2023. dec. 10. 21:30
 25/38 anonim ***** válasza:
14%
21eske, sajnálom, lehet meglep, de mivel én segítettem anyukámnak, egyedül is képes vagyok megcsinálni egy rántottát a SAJÁT lakásomban. Sajnálom, hogy neked egyik se sikerült, de ne aggódj anyuci megszopiztat majd elalvás előtt a gyerekszobádban. Sőt, mivel ilyen nagyfiúsan beszóltál arctalanul egy idegennek, lehet apuci ad egy 500as csokira.
2023. dec. 11. 05:58
 26/38 anonim ***** válasza:
4%
25-öske, miért segítségnek nevezed?
2023. dec. 11. 08:12
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Önellátó vagyok, külön élek 20 éves korom óta, nő vagyok, 11 éve házas.

Kicsit gondolkodj, hogy a kognitív torzításaidat miért kellett most kihányni. Mi frusztrál? Én meg tudtam nevezni a problémát a diszfunkcionális családokkal, tudom integrálni. Ez jellemező a családok 90%-ára. Neked mi a bajod tulajdonképpen? Az, hogy könnyebb volt ide okádni, amit írtál, mint belenézni abba, amit én írtam? Igen, tudom, az munka lenne. Azt mindenki szeretné megúszni.

Nevezd meg a dühödet, kinek szól és miért. Én most egy vetítővászon voltam neked. De nekem megfelel és megértem, hogy a mélyén nálad is szomorúság van.

2023. dec. 11. 08:17
 28/38 anonim ***** válasza:
91%
25 Ezt a kommentet biztos nagyon jól átgondoltad. Sok értelme volt.
2023. dec. 11. 11:44
 29/38 anonim ***** válasza:
84%

Semennyit. Háttérsztori: mártír anyuka, akinek soha semmi nem jó. Értsd: kitakarítottunk, kivasaltunk, felmostunk, hazajön, és kiveri a hisztit, mert egy darab! korlát véletlenül poros maradt, és ő most dzsuvázhat ki mindent.

De gyakorlatilag mindennel ez volt, bármit csináltunk, abban biztosan talált hibát, és újra elvégezte (vasalás, ablakpucolás, függönymosás, stb) ezért egy idő után elengedtük ezt a házimunka témát.

Akkor szakadjon bele, ha ilyen idióta.

2023. dec. 11. 11:58
 30/38 anonim ***** válasza:
73%
29 Figyelj, az egyértelmű hogy vannak ilyen emberek, különböző mentális okok miatt, akik ha meglátnak egy hajszálat a tiszta tányéron, akkor törik össze. Szerencsére nem ilyen a legtöbb ember, de sajnos sok ilyen is van.
2023. dec. 11. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!